ترند های روز

دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک؛ زنده کردن شکوه سرامیک ایران در نشست نسل ها

به گزارش خبرگزاری فارسیرو به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری؛ زهرا بهروز آذر پس از بازدید از نمایشگاه دوسالانه سرامیک در دیدار با سرامیک کاران گفت: بسیار خوشحالم که این دوسالانه با حضور جمع کثیری از هنرمندان برگزار شد و باعث رضایت بیش از 75 درصد است. از آثار دوسالانه متعلق به زنان است.” این مضمون از یک سو مسئولیت ما را در حمایت از آنها افزایش می دهد و از سوی دیگر توانایی زنان را در خلق روایت های معتبر نشان می دهد. نکته قابل توجه این دوسالانه این است که ایده ها و افکار هنری به راحتی به محصول نهایی تبدیل شده است. حضور گسترده زنان در این عرصه نشان می دهد که زنان توانایی تاثیرگذاری در همه عرصه ها را دارند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به قدمت 7 هزار ساله هنر سرامیک ایران اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه نشان داد که هنر با چنین پیشینه ای هنوز هم توسط بانوان ما زیبایی درخشانی دارد. این امر مسئولیت ما را برای شناسایی و حمایت از این استعدادهای ارزشمند دو چندان می کند.
بهروز آذر افزود: این نمایشگاه بیشتر جنبه هنری داشت که مخاطبان خودش را جذب می کند. با این حال باید راه هایی برای کسب درآمد و حمایت از هنرمندان برای این آثار هنری ایجاد کرد. از این نظر جلسات متعددی برای توسعه اشتغال و کارآفرینی در این زمینه برگزار کرده ایم.
در ادامه نادره رضایی معاون امور هنری حوزه هنری درباره برگزاری این دوره از دوسالانه گفت: وقتی دوسالانه سرامیک را به دلیل سختی جشنواره های مختلف حذف نکردیم و در دستور کار قرار دادیم یعنی این بود که بود. مهم است. ما اتفاقا در این دوره تاکید بیشتری بر برگزاری دوسالانه ها خواهیم داشت.
وی افزود: تمرکز ما در این دوره در معاونت امور هنری کاهش مشارکت مستقیم در اجرای برنامه و بازگشت به ماموریت اصلی یعنی سیاست گذاری و برنامه ریزی است. این بدان معنا نیست که تعداد رویدادها کاهش می یابد، اما رویدادها ممکن است افزایش یابد. زیرا کشور به این فعالیت ها نیاز دارد. اما اولویت‌بندی رویدادها و تمرکززدایی شهر تهران با تاکید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار است. هدف این است که عدالت هنری به درستی اجرا شود و رویدادها بر اساس ظرفیت های جغرافیایی و داده های آموزشی و مزیت های مناطق مختلف به استان ها اختصاص یابد.
نادره رضایی افزود: هنر سرامیک و سایر زمینه های فرهنگی در مناطق مختلف ایران ظرفیت های زیادی دارد. تلاش ما بر این است که با تمرکز بر اقتصاد هنر و تعامل بهتر با استان ها، زمینه را برای برگزاری بخش قابل توجهی از رویدادها و رویدادهای هنری در استان ها فراهم کنیم و از تمرکز صرف بر تهران صرف نظر کنیم.
در ادامه نشست مجتبی قربانی شاهکوچکی دبیر دوازدهمین دوسالانه سرامیک نیز اظهار کرد: رشته هنر سرامیک در ایران سابقه پرباری دارد اما این هنر در حاشیه است. یکی از دلایل این وضعیت به نظر من رها شدن سرمایه های داخلی و توجه بیشتر به آثار وارداتی است.
وی به شرایط سخت اقتصادی اشاره کرد و گفت: هنرمندان تجسمی به ویژه در حوزه هنرهای تجسمی و سرامیک در زمان فشارهای اقتصادی و تحریم ها با مشکلات زیادی مواجه هستند و با وجود این تلاش می کنند زندگی خود را از طریق این هنر بگذرانند. برای تقویت این هنر نیازمند ایجاد رشته سرامیک در دانشگاه ها هستیم.
قربانی شاهکوچکی دیدار نسل های مختلف هنرمندان را از مهم ترین ویژگی های این دوسالانه دانست و افزود: اتفاق مهمی که این دوسالانه را رقم زده است، همکاری و هم افزایی بین نسل های مختلف است. وقتی هنرمندان جوان شبانه روز برای ایجاد چنین نمایشگاهی تلاش می کنند، نشان می دهد که می توانیم با کار گروهی و همدلی به دستاوردهای بزرگی برسیم.
دوازدهمین نمایشگاه دوسالانه ملی سرامیک ایران از جمعه 23 دی لغایت 20 بهمن ماه در مجتمع آسمان آماده پذیرایی از علاقه مندان به بخش دعوت و هنرمندان سرامیک است.

۲۴۴۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا