خلاقیت لزوما باعث ماندگاری یک اثر هنری نمی شود
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، فاضل جمشیدی به تشریح کار خلاقانه در عرصه موسیقی پرداخت و گفت: در عرصه هنر به ویژه در موسیقی به کار خلاقی گفته می شود که با پشتوانه خط، اطلاعات و دانش هنرمند خلق می شود. . ، اما در زمان خلقت به خودی خود متفاوت است. با تمام کارهایی که قبلا نواخته و خوانده است و البته دیگران هم نواخته اند و خوانده اند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: این تفاوت باید به گونه ای باشد که عموم مردم نیز متوجه آن شده و آن را درک کنند; یعنی کشف جدیدی رخ داده است، درست مانند کشف و اختراع دانشمندان. بنابراین آفرینش صورت می گیرد و اگرچه بر اساس همان خطوط و شناخت گذشته است، اما تکرار آثار قبلی نیست.
این خواننده با بیان اینکه خلاقیت لزوما باعث ماندگاری اثر نمی شود، اظهار کرد: زمانی که هنرمندی اثری را خلق می کند هیچ تضمینی برای ماندگاری آن وجود ندارد و فقط باید به نحوه ارتباط مردم با آن اثر توجه کرد. این موضوع مانند اجرای یک گوینده، شاعر یا مجری برنامه است، برخی آنقدر با مردم ارتباط برقرار می کنند که ماندگار می شوند، اما برخی دیگر وقتی روی صحنه می روند تأثیر چندانی ندارند.
این جامعه شناس و نایب رئیس اسبق خانه موسیقی ایران با بیان اینکه یکی از الزامات ماندگاری تاثیرگذاری بر عموم مردم است، ادامه داد: با گذشت زمان آثار زیادی در حوزه موسیقی خلق شده اما از تاثیرگذاری آنها کاسته نشده است. . بادوام بوده است یکی از نکات مهم در خلق یک اثر هنری حتی در زمینه موسیقی این است که خالق بتواند با خلقت خود آن اثر را برای مردم توضیح دهد، یعنی قدرت نفوذ در مردم را داشته باشد. این موضوع در شعر و ادبیات، در موسیقی یا بازیگری یا گویندگی و در هر زمینه هنری دیگری نمونه است.
وی با تاکید بر اینکه در تمام شهرهای بزرگ دنیا مسئولیت اصلی فعالیت های فرهنگی و هنری بر عهده شهرداری ها است، تاکید کرد: به عنوان مثال در شهری مانند پاریس همه رویدادهای هنری در حوزه تئاتر، موسیقی، مجسمه سازی و… نمایشگاه ها، شب های شعر و سایر فعالیت های هنری در شهرداری و شهرداری پاریس برگزار می شود. یعنی این وظیفه اصلی و ذاتی شهرداری هاست و اگر انجام ندهند کوتاهی کرده اند. البته جای تاسف و تعجب است که در ایران اینطور نیست.
وی ضمن اشاره به اینکه شکوفایی استعدادهای درخشان در جشنواره ملی موسیقی خلاق شاهین شهر به محوریت این جشنواره بستگی دارد، تاکید کرد: طبق فراخوان اعلام شده، این جشنواره داوران بسیار خوبی دارد، اما نکته مهم این است که اطلاعات بسیار گسترده است. و قوی است و باید انجام شود تا استعدادهای درخشان و خلاق از خانه های خود بیرون بیایند و فرصت کافی برای نشان دادن استعداد خود داشته باشند.
جشنواره ملی موسیقی خلاق از 31 تا 24 آذرماه برگزار می شود و تا 4 آبان ماه برای ارسال آثار به این جشنواره فرصت باقی است. علاقه مندان می توانند به سایت جشنواره موسیقی خلاق مراجعه کنند.
۲۴۴۵۷