ترند های روز

بازگشت هیجان انگیز عادل فردوسی پور پس از دریافت کارت قرمز از صداوسیما

مهسا بهادری: آخرین گزارش عادل مربوط به دیدار فینال لیگ قهرمانان آسیا بین تیم های پرسپولیس و اولسان هیوندای کره جنوبی بود و فردوسی پور پس از 2064 روز دوباره از یک بازی خبر داد.

محمدرضا مهاجر، فعال رسانه ای اصولگرا، زنده یاد سخنگوی دولت را خطاب قرار داد. هر چیزی که باعث آسایش، شادی، امید و همبستگی مردم شود، این نوخوارج را خوشحال می کند. باید دید دولت پزشکی از فردوسی پور حمایت خواهد کرد یا خیر!».

اما فردوسی پور که در محل اجرای «نود» حضور داشت، چه شد که او را به اینجا رساند؟

اما چه شد…؟

عادل فردوسی پور تهیه کننده و مجری برنامه 90 اواخر اسفند 1396 در زمان ریاست عبدالعلی علی عسگری از عدم اجازه پخش این برنامه توسط علی فروغی مدیر شبکه سوم صدا و سیما خبر داد. . او گفت که پیشنهاد مسئولان صدا و سیما برای معاونت شبکه ورزش را رد کرده است. وی تصریح کرد: این برنامه برای 90 فرزند من و حاصل تلاش بی دریغ و مستمر صدها نفر است که خالصانه برای رسیدن به جایگاه فعلی خود تلاش کرده اند و نمی توان فرزند را با موقعیت و مقام تغییر داد.

عادل فردوسی پور در ماه هایی که بر سر مسائل مختلف با هم اختلاف داشتند، با علی فروغی مدیر شبکه سوم سیما مجری و تهیه کننده برنامه نود بود. این اختلافات بالاخره در مهر علنی شد. در آن زمان برنامه نود به مدت دو هفته پخش نشد، اما با اعتراض زیاد، با کناره گیری صداوسیما، نود و فردوسی پور به شبکه سه بازگشتند.

فردوسی پور در جام جهانی روسیه از کارلوس پویول کاپیتان سابق تیم اسپانیا و بارسلونا به برنامه نود دعوت کرد. او هم به ایران آمد و ظاهراً پولش را گرفت اما به دلیل مخالفت مدیر ترسرا. شبکه سیما پویول نتوانست در نود حضور پیدا کند و ایران را ترک کرد. در آن زمان گفته می شد یکی از دلایل مخالفت پویول در تلویزیون، ظاهر و موهای بلند او بود که البته با خط قرمزهای مدیران شبکه سه همخوانی نداشت زیاده خواهی های تولید کننده نود در شرایط بد اقتصادی کشور. در همان زمان برخی گزارش ها حاکی از آن بود که دعوت پویول به نود اساسا برای صدا و سیما رایگان بوده و اسپانسرش او را به ایران آورده است.

پس از جام جهانی، جام ملت های آسیا آغاز شد. مسابقات بسیار مهمی که ایران امیدوار بود در آن قهرمان شود. به نظر می رسد اختلافات فردوسی پور و فروغی در جام جهانی به حدی بود که شبکه سوم سیما او را به کلی از برنامه های ویژه تلویزیونی این دوره از مسابقات حذف کرد. عادل فردوسی پور در جام ملت ها از تلویزیون غایب بود و حتی به عنوان گزارشگر بازی هم حضور نداشت. در این میان محمدحسین میشاقی یکی از کشفیات فردوسی پور به نوعی جای مجری محبوب را گرفت.

اختلافات فردوسی پور و علی فارویی ادامه داشت تا اینکه اخباری مبنی بر تدبیری برای حذف فردوسی پور از تلویزیون منتشر شد. در ژانویه، سداوسیما نظرسنجی را منتشر کرد که نتایج جالبی داشت.

بر اساس این نظرسنجی، پس از «خندوانه»، بازی «برنده» ساخته محمدرضا گلزار با 49 درصد بیننده و نمایش «حالا خورشید» ساخته رضا رشیدپور با 39 درصد، «نود» ساخته عادل فردوسی پور با 38 درصد تماشاگر. درصد شبکه سه و «ولورموس» با 31 درصد در رتبه های زیر در این نظرسنجی قرار دارند، به این ترتیب فردوسی پور که رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. در شرایط بدتر، این بار مقام چهارم را به خود اختصاص داده است. قرار داده شد

بیشتر بخوانید:

تلاش برای بازگشت فردوسی پور به تلویزیون

شرایط فردوسی پور برای بازگشت به تلویزیون

عادل فردوسی پور: هرگز نگفتم فوتبال نخبگان بسته شود

فقط و پس بگیرش

به 2 مهر 1398 می رسیم، یک سال و نیم بعد از حذف عجیب فردوسی پور از تلویزیون، با شروع دور جدید لیگ دسته اول فوتبال ایران، قرار بود تهیه کننده و مجری سابق این برنامه جلوی دوربین برود. 90 بار و برنامه ورزشی ارائه می کند. در آن زمان تازه سر و کله ساترا پیدا شده بود و او شروع به اعتراض به محتوای تولید شده در شبکه تلویزیونی داخلی کرد.

همزمان ایرادات اولیه ساترا به برنامه عادل فردوسی پور که در بهمن ماه 1397 مجوز پخش برنامه ای به نام «99» را از وزارت ارشاد دریافت کرد، مطرح شد، اما برای پخش زنده این برنامه نیاز به مجوز از ساترا داشت. اما به او اجازه ندادند.

دلیل برکناری عادل فردوسی پور مشخص شد

محسن سرافراز رئیس اسبق صداوسیما در گفت و گو با روزنامه شرق درباره عادل فردوسی پور و تعطیلی برنامه 90 در سال 1400 توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در دوره ما فشارهایی برای تعطیلی برنامه 90 وجود داشت، اما مجموعه تصمیم گیری ها نبود. برای انجام این کار” اما به نظر من در دوره بعد از کارگردان سریال شبکه سه خواستند خودش را نشان دهد و او هم کمک کرد تا این برنامه بسته شود. مدیران شبکه سه فکر می کردند می توانند کپی کنند، اما نتوانستند!

وی در پاسخ به این سوال که فردوسی پور چه خطری برای صدا و سیما دارد، پاسخ داد: خطری نیست، او اگر در همین چارچوب کار کند، تهیه کننده، مجری و برنامه ساز موفقی در حوزه تخصصی خود است و چون برنامه اش در اوج حذف شد. از موفقیت آن، برای کسانی که سال ها این برنامه را دنبال می کنند، به چیزی پیچیده تبدیل شده است.

سرافراز درباره صحبت های جبلی درباره بازگشت احتمالی برنامه اش توضیح داد: این یکی از مشکلات سیستم دولتی ماست، به راحتی می توان آنها را کنار گذاشت، خیلی ها به راحتی کنار گذاشته می شوند، این اشتباه است، زیرا انگیزه ها کم است و مردم. کسانی که سود می برند کمتر هستند.

صدای عادل فردوسی پور از تلویزیون حذف شد!

سال 1401 بود که شبکه ورزش قرار بود بازی معروف بارسلونا و پاری سن ژرمن را برگزار کند، در حالی که عادل فردوسی پور در پخش زنده بازی دو تیم با حذف و جایگزینی صدای دیگری مسئولیت گزارش را بر عهده داشت.

عادل فردوسی پور که اکنون در آستانه 50 سالگی قرار دارد، گزارشگر فوتبال، تهیه کننده، مجری تلویزیون، صداپیشه، مترجم و استاد دانشگاه است که فعالیت خود را از 19 سالگی در سال 1372 به عنوان خبرنگار در مجلات ورزشی آغاز کرد و سپس به فعالیت پرداخت. به عنوان گزارشگر ورزشی او پس از تهیه گزارش از مسابقات فوتبال جام جهانی 1998 به شهرت رسید و در سال 2008 برنامه 90 را برای بررسی فوتبال ایران طراحی و تولید کرد. وی از سال 90 تا 1397 به ایفای نقش پرداخت و از سال 1392 تا 1402 تولید فوتبال 120 را بر عهده داشت تا اینکه سرانجام پس از 24 سال تلویزیون را ترک کرد.

تیتراژ ویژه و پایانی آخرین قسمت از برنامه فوتبال 120 نیز پخش شد و در پایان تیتراژ «1402-1392» ده سال نوشته شد، ده سالی که عادل فردوسی پور به ساخت این برنامه اختصاص داد، اکنون نیز عادل فردوسی پور پس از 24 سال فعالیت کاملاً از تلویزیون جدا می شود.

این هم با فاصله یک هفته ای از صحبت های پیمان جبلی که خیلی ها فرد مورد نظر را عادل فردوسی پور متهم به نمک پاشی دانستند. از سوی فردی است که در بدو ورودش به عنوان رئیس سازمان اعلام کرد که احتمال بازگشت برنامه عادل و نود به تلویزیون وجود دارد و هنوز مشخص نیست صحبت های هفته گذشته او مربوط به پایان ناگهانی آن است یا خیر. برنامه یا نه!

خرداد 1402 بود که جبلی به دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) گفت: «بالاخره وقتی این شخص در برنامه ای حاضر می شود برای خودش مخاطب زیادی دارد، اسمش می آید، برنامه مخاطب را با خودش آورده است. نام آن شخص در یک شبکه ظاهر می شد، آن شبکه خود به خود ایستادگی می کرد، حالا او به سیستم، مردم و اعتقادات خود لگد زده است. نمکدان را با لگد زد، نمک را ریخت و نمکدان را شکست. توقع داری برم از خدا التماس کنم که بیاد پیشت تا معروف بشم؟ حالا طوری به هم نگاه می کنیم که انگار هرگز همدیگر را ندیده ایم، آیا شما (دانشجویان) و مردم به ما اجازه این کار را می دهید؟ مگر می شد در مقابل مردمی که به ایمان و تاریخ و فرهنگ و مردم خود و به نظامی که تا کنون از آن سود برده بودند و تا این حد پیش رفته بودند پشت کردند بدون التماس و بدون پذیرش ذلت برنامه بسازیم؟ ? پاسخ این است که «ما نه می‌توانیم و نه نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. بنابراین، گذراندن عید و نوروز بدون التماس از آن چهره‌ها برای اثبات عدم وابستگی صدا و سیما به چهار مفاخر ملی کار کوچکی نیست». بسیاری از کارشناسان و رسانه ها بر این باور بودند که رئیس سازمان صداوسیما عادل فردوسی پور است و اگرچه صداوسیما بعداً تاکید کرد که نامی از کسی برده نشده است و فرد خاصی برای رئیس سازمان در نظر گرفته نشده است و مدیرانی هستند که از این سازمان برکنار شده اند. سازمان و عادل فردوسی پور در راس آنها قرار دارد.

پس از آن و در این مدت، برای آشتی با سلبریتی ها، بازگشت به میان هنرمندان، بحث های زیادی درباره این موضوع مطرح شده و حتی خود جبلی نیز خواستار بازگشت هنرمندان شده است، اما حداقل در این مدت این اتفاق نیفتاده است. .

۲۴۵۲۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا