ترند های روز

اکثر تولیدات موسیقی کپی کارهای قبلی هستند.

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، فروغ بهمن پور پژوهشگر و مورخ موسیقی گفت: مفهوم خلاقیت در موسیقی ایرانی در دوره های مختلف بسیار متفاوت است و آنچه امروزه در بسیاری از آثار موسیقی دیده می شود خلاقیت نیست.

به گزارش ایلنا، وی گفت: آثار بزرگانی چون پرویز یاحقی، ابوالحسن صبا، حبیب الله بدیعی، همایون خرم، فرهاد فخرالدینی، علی تجویدی و بسیاری از بزرگان دیگر در چارچوب موسیقی ایرانی خلق شد و آثاری از این دست ساخته نشد. قبلا وجود داشته باشد. آنها یعنی خلق یک اثر خلاقانه در عرصه موسیقی.

وی گفت: «با بزرگان شعر و موسیقی» و «ماندگارترین چهره ها و موسیقی» و ادامه داد: با استفاده از دستگاه ها و ردیف های موسیقی ایرانی آثار جدیدی ارائه کردند که برای زمان و مکان خاصی تعریف نشده است و اقشار مختلف مردم بودند. توانست با آنها ارتباط برقرار کند تا مشخص شود که بزرگترین این آثار در برنامه گل ارائه شده است. در حالی که امروز همان کارها اما با اشعار متفاوت اجرا می شود و این خلاقیت نیست.

بهمن پور تصریح کرد: اینکه ساز غربی را در کنار ساز شرقی قرار دهیم که هیچ ارتباطی با هم ندارند و هر کدام مسیر خود را طی می کنند خلاقانه نیست. افزودن اصطلاحاتی که در عرف جایگاهی ندارند یا در موسیقی تعریف شده اند، خلاقیت نیست و در نتیجه ممکن است این گونه آثار در مدت زمان کوتاهی برای قشر خاصی جذاب و جذاب باشند، اما ماندگاری آثار گذشته را ندارند.

وی با بیان اینکه موسیقی ایرانی هر آنچه را که نیاز دارد دارد، تصریح کرد: متأسفانه انگار از یک جایی بخشنامه ای صادر می شود که به نوعی فرهنگ ما را که جزء مهمی از آن موسیقی است، تخریب کنند. امروزه بیشتر تولیدات موسیقایی از آثار گذشته کپی شده و همگی یک ساز و یکسان و غمگین هستند و همین امر باعث دور شدن مردم از موسیقی ایرانی شده است. موسیقی ایرانی اگرچه دارای نشاط، نشاط و حرکت است، اما در واقع همه چیز لازم را در خود دارد.

این پژوهشگر و مورخ موسیقی به لزوم پژوهش های خلاقانه در حوزه موسیقی اشاره کرد و یادآور شد: تحقیق به معنای جمع آوری آرشیو و نگهداری منحصرا و سپس انتشار به نام خود نیست.

وی توضیح داد: من در هیچ تحقیقی به دنبال کار سفارشی نبودم و زمانی که تصمیم گرفتم به سراغ بزرگان عرصه موسیقی بروم و با آنها صحبت کنم، نه اینترنت بود، نه کامپیوتر، نه اسکنر و بدون منبع در زمینه موسیقی در این شرایط بود که سعی کردم تمام منابع را جمع آوری کنم و بانکی از عکس ها و اسناد تهیه کنم. این در حالی است که امروزه نیز بانک اطلاعاتی از هنرمندان موسیقی وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد از سوی محققانی است که آنها را در انحصار خود نگه داشته اند، حتی موزه موسیقی نیز مدیریت هنرمندان را ندارد و این یک ضعف بزرگ در واقع به دنبال پاسخ سوالات ذهنم بودم و سعی کردم هیچ سوالی را بی پاسخ نگذارم. همه این اطلاعات را جمع آوری کرده و در اختیار علاقه مندان قرار داده ام.

۲۴۴۲۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا