امیر قدری: تعاریف در سینما باید در گیومه باشد
به گزارش خبرگزاری فارسیرو به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، بیستمین نشست از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه یکشنبه 20 آذر 1403 با نمایش 4 فیلم کوتاه در سینما بهمن برگزار شد. پردیس. .
در این نشست که به همت انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد، فیلم های کوتاه «سرد سرد» به کارگردانی فرهان بهپور، «آلاگرسون» به کارگردانی مصطفی کشاورز، «اکو» به کارگردانی یوسف شفیق و «اثر انگشت» به کارگردانی زانیار محمدی به نمایش درآمد. نکو. روی اکران نمایش داده شد و سپس امیر قدری نویسنده، منتقد سینما به همراه محمد صبری به عنوان مجری کارشناس برنامه به گفت وگو با کارگردانان این آثار نشستند و به نقد و بررسی پرداختند. پرداخت کردند.
سینما توهم واقعیت است.
فرهان بهپور کارگردان فیلم کوتاه «سرد سرما» درباره این فیلم گفت: «سرد سرد» در جشنواره های متعددی شرکت کرده بود اما برای اولین بار بود که این فیلم را در اکران بزرگ با حضور تماشاگران می دیدم. این پنجمین فیلم من بود، فیلم های قبلی بیشتر یک تمرین سینمایی بود تا فیلمی که می خواهم به صورت حرفه ای ببینم.
بهپور درباره نام این فیلم کوتاه نیز گفت: با توجه به فضای فیلم و سردی طبیعت سعی کردم سردی بین انسان ها و سردی طبیعت را تطبیق دهم. در واقع دوست دارم از دیدگاه دغدغه شما به این فیلم بپردازم.
این فیلمساز درباره ایده این فیلم نیز گفت: این ایده تحت تاثیر جنگ بین ارمنستان و آذربایجان به وجود آمد. در واقع مشکلات مربوط به آذربایجان و ارمنستان که هم مرز با کشور ما هستند، می تواند در کشور ما نیز مشکلاتی ایجاد کند، اما داستان فیلم داستان دو نفر است که بر خلاف روند غالب، با هم دوست می شوند. چنین فضایی است و من می خواهم انسان باشم. البته سینما توهم واقعیت است و قرار نیست ایده مبتنی بر واقعیت باشد. در این فیلم خیلی تلاش نکردم به مسائل شرعی مرتبط با این موضوع بپردازم.
امیر قدری درباره «سرد سرد» نیز گفت: فیلم بر خلاف فیلمسازانی که معمولا در کارهای اولیه خود از کلوزآپ استفاده می کنند، لانگ شات های خوبی دارد.
وی ادامه داد: به نظر من هر چه فیلمسازان در ابتدا به دغدغه های خودشان نزدیک شوند، موفق تر خواهند بود. ای کاش انگیزه شخصیت اول فیلم برای کمک به ارمنی در آخرین قسمت برای مخاطب روشن می شد. اگر این موتیف در پرده سوم اضافه می شد بهتر بود و تاثیر بیشتری داشت و در مخاطب ایجاد تعلیق می کرد.
در شب های سخت ساعت تیک تیک نمی زند
در ادامه جلسه نقد و بررسی یوسف شفیق کارگردان فیلم سینمایی «اکو» به روی صحنه آمد و درباره تجربه سینمایی خود گفت: تاکنون سه فیلم «دزدگیر»، «اکو» و «به وقت دارو» را بازی کرده ام. نام فیلم بر اساس فضای کلی داستان و دیالوگ های مربوط به پژواک توسط یکی از بازیگران انتخاب شده است . قفقاز ایده ای در فیلم «مسیح در ابولی» ساخته فرانچسکو رزی وجود دارد که نشان می دهد در یکی از روستاهای ایتالیا رسم بر این بوده که لباسی از آن مرحوم را جلوی در آویزان می کردند و تا زمانی که لباس پوشیده نشود، چنین است. قابل توجه است که مردم در آن خانه در سوگ هستند.
امیر قدری درباره «اکو» گفت: این فیلم جای بحث و نقد دارد و فکر می کنم از سینمای کارل تئودور درایر الهام گرفته شده است. اما مشخص است که فکر شده و برخاسته از علاقه درونی کارگردان است. به نوعی با درک فیلمساز برخورد شد و عملکرد فیلمساز دیگری نبود. استعداد در نماهای «اکو» کاملا مشهود است. متأسفانه آنچه اغلب در تأثیر فیلمسازان خارجی بر سینمای ملی می بینیم تقلید است، اما در این فیلم کوتاه تفکر می بینیم.
شفیق در تشریح شرایط ساخت فیلم کوتاه «اکو» گفت: تصویربرداری این فیلم در سه روز انجام شد. سعی کردم یک فرم یکپارچه را در فیلم حفظ کنم. این فیلم 44 دقیقه بود و ما در زمان تدوین 14 دقیقه کوتاه کردیم.
این فیلمساز توضیح داد: اولین اقدام فیلم مانند شاخک های فیلمساز است که برای آن باید توجه و حواس جمعی بیشتری داشته باشد، عمل دوم مونتاژ فیلمنامه است و این مجلس معمولاً جهنم فیلمساز است و خیلی وقت ها. کارها شکست می خورند. در این مرحله پرده سوم اما از جهان بینی کارگردان بیرون می آید.
امیر قدری به کارگردان «اکو» توصیه کرد و گفت: تعاریف در سینما را باید به صورت نقل قول درآورد. زیرا اگر در حین فیلمبرداری به این تعاریف سینمایی توجه کنید، خود را محدود خواهید کرد. وقتی این میزان فیلمسازی آگاهانه انجام می دهید، دیگر لازم نیست به آن دانش یا آگاهی فکر کنید. در واقع برای ساختن فیلم نباید خودم را به این چارچوب ها و تئوری ها محدود کنم. اینها ابزار نقد هستند نه ابزار فیلمسازی. البته این موارد را حتما اول باید یاد بگیرید اما بعدا و در حین فیلمبرداری باید آن ها را کنار بگذارید.
یوسف شفیق همچنین درباره سیاه و سفید بودن فیلم و سرعت کند آن گفت: این داستان برای من بوی دود می دهد و دودش هم خاکستری است و داستان فضای سختی دارد، به همین دلیل دلم می خواست سیاه و سفید باشد. سفید این فیلم از نظر آهنگسازی داستان یک شب سخت است و شب های سخت تمام نمی شود و مثل اینکه ساعت در حال حرکت نیست.
کارگردان «اکو» در بخشی دیگر از گفتگو با مخاطبان در پاتوق تاکید کرد: «چگونه به ایده حمله کنیم» مهمتر از خود «ایده» است و به همین دلیل خلق کردن برای من بسیار مهم بود. جو . در این فیلم همه اینها باعث شد تا فضایی شکل بگیرد که احساس می کردم برای این فیلم ضروری است و باید به دست می آمد.
کارگردان دو فیلم کوتاه «اثر انگشت» و «آلاگارسون» در این نشست حضور نداشت.
۲۴۴