مراقبت از مو

پی آر پی مو چیست؟ موارد جالب درباره (PRP) عوارض، فواید، روش کار، هزینه

5
(1)

کی از دلایل بسیار رایج در ریزش مو، وراثت است. نازک شدن موی سر و همچنین ریزش مو، دغدغه امروزی بسیاری از بانوان و آقایان است. پی آر پی (PRP) یکی از جدیدترین روش ها برای ریزش مو و همچنین تقویت موی سر می‌باشد. اما آیا استفاده از پی آر پی مو برای شما مناسب است؟ روش کار پی ار پی به چه صورت است؟ آیا این روش جدید به زیبایی و سلامت بیشتر موی شما منجر خواهد شد؟!
در این اینجا، تمام راز های مهم درباره پی آر پی مو و روشهای انجام و بازدهی آن، را توضیح داده و شما را با عوارض استفاده از پی آر پی مو، آشنا خواهیم کرد.

پی آر پی یا پلاسمای غنی پلاکت چیست!؟

پی آر پی، بخشی از خون شما است که حاوی مقدار زیادی پلاکت های مفید با غنای بالا برای کمک به بهبود بازسازی قسمت های مختلف بدن است. برای همین یکی از روش های پیشنهادی برای درمان ریزش موی مردانه، پی آر پی مو است.

در زمان های گذشته، از این روش برای درمان بیماری های اسکلتی عضلانی و در حال حاضر برای درمان بیماری های پوستی استفاده می‌شود. اما آیا استفاده از روش پی آر پی برای تقویت مو و همچنین رشد مجدد مو کمک خواهد کرد؟ در ادامه این مطلب از بنا بر گزارش مطالب علمی سلامت و زیبایی مو  (https://vaghtemod.ir/) توضیح خواهیم داد.

روش کار انجام پی آر پی به چه صورت است؟

به گزارش دانشگاه هاروارد، پی آر پی (PRPیا همان پلاسمای غنی پلاکت (Platelet-rich plasma) به این صورت است که از بازوی فرد، خون گرفته شده و سپس آن را در دستگاه سانتریفیوژ (دستگاهی که به سرعت میچرخد) قرار می‌دهند. سانتریفروژ باعث می‌شود که پلاسمای خون به سمت بالا برود قسمت پایین آن که شامل پی آر پی است جدا خواهد شد.

سپس مایع پی آر پی که حاوی پلاکت های مفید خون خود فرد است، از طریق سوزن های ریز به بدن فرد دوباره تزریق خواهد شد. همانند سایر روش های تقویت مو مانند انواع روغن مو و بهترین ویتامین تقویت کننده مو، از تزریق پی ار پی (PRP) به پوست سر برای تقویت فولیکول مو و کوتیکول مو استفاده می کنند.

مایع پی آر پی که حاوی پلاکت های مفید خون خود فرد است، از طریق سوزن های ریز به سر فرد تزریق می شود.

آیا پلاکت خون باعث رشد مو می شود؟

به گزارش دانشکده پزشکی هاروارد، خون از چهار قسمت شامل: گلبول قرمز، گلبول سفید، پلاسما و پلاکت تشکیل شده است. پلاکت ها، باعث رشد و بازسازی سلولی در بدن خواهند شد. همانطور که در بخش بالای این مطلب از مجله سلامت و زیبایی وقت مد (https://vaghtemod.ir/) توضیح دادیم، در روش پی آر پی مو، پلاکت های خون جدا خواهند شد. در نتیجه میزان پلاکت های موجود در “PRP” پنج برابر از خون معمولی بیشتر است.

این میزان پلاکت خون، موادی را ترشح می‌کند که به بهبود زخم و رشد مجدد بافت کمک خواهد کرد. وقتی صحبت از ریزش مو به میان می‌آید، این تئوری این است که پلاکت‌هایی که به عمق پوست سر تزریق می‌شوند تا به انتهای فولیکول مو برسند، ممکن است جمعیت خاصی از سلول‌ها به نام سلول‌های پاپیلای پوستی را تحریک کنند که نقش مهمی در رشد مو دارند.

عوارض پی ار پی مو چیست؟

جلسات انجام پی آر پی از هزینه بالایی برخوردار است و بهتر است بدانید که شواهد علمی ثابت شده ای در مورد عملکرد این روش برای درمان ریزش مو وجود ندارد. اما به صورت کلی ،اگر این عمل توسط پزشک متخصص انجام شود، عوارض خاصی را به همراه ندارد. خطرات احتمالی پی آر پی مو شامل درد، قرمزی و ورم، سر درد، ریزش موی موقت است.

اما بهتر است درباره جوب دهی روش پی آر پی مو بر روی ریزش مو و تقویت آن که در پایین درج شده، اطلاعات لازم را داشته باشید.

تحقیقات علمی درباره PRP برای ریزش مو و عملکرد آن

به گزارش مجله everydayhealth، استفاده از روش پی آر پی برای ریزش مو روش جدیدی است. در مطالعه کوچکی که در سال 2014 بر روی 11 مرد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک انجام شده که مشاهده کردند پس از سه ماه از شروع درمان با پی آر پی، تعداد موهای آن ها حدود 30درصد رشد کرده است.
اما باید در نظر داشته باشید که این تعداد جامعه آماری مناسبی نیستند و تحقیقات علمی معتبر و ثابت شده ای در این زمینه، وجود ندارد.

نتایج استفاده از پی آر پی برای ریزش مو به صورت فوری نیست و نیاز به زمان دارد. همچنین بهتر است بدانید که این روش در همه افراد نتیجه مثبت نداده و ممکن است هیچ تاثیری بر روی شما نداشته باشد.

در صورت انتشار تحقیقات علمی معتبر درمورد درمان ریزش مو با استفاده از پی آر پی مو (PRP) حتما آن مطلب را در بخش آرایش و زیبایی مجله وقت مد منتشر خواهیم کرد.
تا آن زمان بهتر است در قسمت کامنت ها، تجربه افرادی که از این روش استفاده کرده اند را مشاهده کنید.

پی آر پی مو برای چه کسانی مناسب است؟

افراد زیر، گزینه های مناسبی برای استفاده از پی ار پی مو هستند:

  • کسانی که دچار ریزش موی مردانه هستند
  • بانوانی که دچار ریزش موی یا نازک شدن مو هستند
  • کسانی که دچار ضعیف شدن فولیکول های مو هستند

منبع: مجله وقت مد (https://vaghtemod.ir/14593/)

به این مطلب چه امتیازی میدی؟

میانگین 5 / 5. تعداد 1

اولین نفری باش که رای میده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا