ارزهای دیجیتال

اتریوم چیست و چگونه می‌توان از آن کسب درآمد کرد؟

اگر بیت کوین، آینده مالی دنیاست، پس اتریوم چیست؟ برای شخصی که تازه وارد دنیای کریپتوکارنسی‌ها شده؛ سؤال منطقی به نظر می‌رسد. این که نام اتریوم یا توکن بومی آن یعنی اتر (ETH) را در کنار نام بیت کوین در صرافی‌ها و اخبار می‌بینید؛ دلیل نمی‌شود که Ethereum را مشابه Bitcoin بدانید، در واقع این پروژه، اهداف، ویژگی‌ها و حتی تکنولوژی متفاوتی دارد. اتریوم یک شبکه بلاک چین غیرمتمرکز است که توسط توکن اتر پشتیبانی می‌شود. بسیاری از افراد این شبکه را نسل بعدی اینترنت می‌دانند که از برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps)، امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و صرافی‌های غیرمتمرکز (DEXs) پشتیبانی می‌کند. در متن پیش رو، نگاهی دقیق به اتریوم، موارد استفاده از آن و نحوه کسب در آمد از این رمزارز می‌اندازیم؛ تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

اتریوم چیست؟

اتریوم در سال 2015 توسط ویتالیک بوترین روسی و چهار فرد دیگر تأسیس شد و در حال حاضر از نظر ارزش بازار پس از بیت کوین در رتبه دوم قرار دارد. اگر بیت کوین را به‌عنوان طلای دیجیتال بشناسیم، اتریوم را می‌توان نقره دیجیتال در نظر گرفت. در واقع اتریوم یک شبکه بلاک چین است که از قرارداد‌های هوشمند و تراکنش‌های مالی ایمن پشتیبانی کرده و از ویژگی‌های مهم آن غیرمتمرکز بودن است.

از همین رو، هیچ نهاد یا سازمانی بر روی عملکرد پلتفرم نظارت نداشته و وظیفه کنترل و امنیت شبکه اتریوم بر عهده گره‌ها (نود‌ها) است. هر گره در این بلاک چین، اطلاعات شبکه را در اختیار داشته و می‌تواند تراکنش‌ها را رد یا تأیید کند. بلاک چین اتریوم، ارز دیجیتال بومی خود به نام اتر با نماد (ETH) و زبان برنامه‌نویسی اختصاصی به نام Solidity را دارد. به همین دلیل هر کاربری که قصد دریافت خدمات از این شبکه را داشته، باید هزینه آن را با توکن اتر پرداخت کند.

کاربرد اتریوم

به طور خلاصه، اتریوم قصد دارد با دادن آزادی بیشتر به کاربران، نحوه عملکرد برنامه‌های مبتنی بر اینترنت را متحول کند. رویکرد غیرمتمرکز اتریوم به این پلتفرم اجازه می‌دهد تا واسطه‌های سنتی مانند دولت‌ها و بانک‌ها را به نفع قرارداد‌های هوشمند کنار بگذارد. از مهم‌ترین کاربرد‌های شبکه اتریوم می‌توان به امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT)، قرارداد‌های هوشمند (Smart Contract)، ارائه استیبل‌کوین‌ها، ماشین مجازی (EVM)، امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و ارائه روش‌های پرداخت متنوع برای تسهیل پرداخت‌های جهانی اشاره کرد.

به عنوان مثال؛ برنامه‌نویسان می‌توانند نرم‌افزار‌های غیرمتمرکز (DApp) خود را بر روی این شبکه پیاده‌سازی کنند، بدون آنکه مدیریت برنامه در دست سازمان یا نهاد خاصی باشد. در واقع در این روش، سانسور داده اتفاق نیفتاده و اطلاعات کاربران از هک‌شدن در امان خواهد بود.

همچنین افراد می‌توانند در این پلتفرم با استفاده از قرارداد‌های هوشمند بر روی مجموعه‌ای از شرایط مانند پرداخت وام یا حق امتیاز به نوازندگان و موارد دیگر توافق کرده و در صورت برآورده‌شدن شرایط، قرارداد به طور خودکار اجرا شده و اتر به طرف مقابل پرداخت شود.

images_1689492460_64b39bec9647d.jpg

چگونه از اتریوم کسب درآمد کنیم؟

شبکه اتریوم از توکن بومی خود یعنی اتر (ETH) پشتیبانی می‌کند، در واقع با این توکن به کاربران برای اتصال رایانه‌هایشان به بلاک چین و امکان تراکنش‌های بیشتر پاداش می‌دهد. به طور کلی روش‌های مختلفی برای کسب درآمد از اتریوم وجود دارد که در ادامه چند مورد از آن‌ها را برای شما بیان می‌کنیم.

خرید و فروش اتریوم

یکی از روش‌های کسب در آمد، خرید و فروش یا معامله اتریوم با هدف کسب سود از تفاوت قیمت آن خواهد بود. برای شروع، در یک صرافی داخلی یا خارجی که از خرید و فروش Ethereum پشتیبانی می‌کند، یک حساب باز می‌کنید. در حساب خود مقداری ارز فیات مانند تتر قرار داده؛ وقتی به این نتیجه رسیدید که قیمت تتر در سطح مناسبی است، ارز فیات خود را به اتریوم تبدیل کنید. در نهایت معامله‌گران پس از افزایش مجدد قیمت، اتر خود را به یک استیبل‌کوین تبدیل می‌کنند.

در این حالت با نوسانات بازار و حرکات کوچک و کوتاه‌مدت قیمت در طول ماه یا روز، از اتریوم کسب سود می‌کنید. البته نکته مهم این است که تشخیص روند بازار به ابزار‌های تجزیه و تحلیل خاص و دانش بالایی نیاز دارد. از همین رو بدون دانش کافی و تسلط لازم به ابزار‌های تحلیلی اقدام به معامله رمزارز‌ها نکنید.

در میان صرافی های ایرانی، صرافی آبان‌تتر یکی از قدیمی ترین صرافی هاست که از سال 1397 فعالیت خود را آعاز کرده است و شما میتوانید جهت معامله اتریوم از این صرافی استفاده کنید.

استخراج اتریوم

یکی دیگر از راه‌های کسب درآمد از اتریوم، استخراج یا همان ماینینگ رمزارز است. در طول این فرایند، اپراتور‌های کامپیوتر با همدیگر برای حل مشکلات محاسباتی برای افزودن بلاک‌ها به بلاک چین اتریوم رقابت می‌کنند. در واقع افزودن مداوم بلاک‌ها به بلاک چین، عملکرد غیرمتمرکز پلتفرم را ممکن می‌کند. ماینر‌ها، ستون فقرات شبکه اتریوم هستند و با توکن‌های ETH پاداش کار خود را دریافت می‌کنند.

اگر چیزی در مورد استخراج در شبکه بیت کوین می‌دانید، احتمالاً شنیده‌اید که استخراج به مقدار زیادی قدرت محاسباتی نیاز دارد. به عنوان مثال، متوسط استخراج بلاک در شبکه بیت کوین حدود 10 دقیقه طول می‌کشد، در حالی که الگوریتم اثبات کار شبکه اتریوم هر 12 ثانیه یک بلاک اضافه می‌کند.

البته بدان معنا نیست که شما می‌توانید هر 12 ثانیه یک اتر به دست آورید. به یاد داشته باشید که برای دریافت توکن‌ها با هزاران ماینر دیگر رقابت می‌کنید. در سطح سختی متوسط، امکان استخراج یک اتر هر 41.5 روز وجود دارد. این نکته را نیز در نظر بگیرید که عملیات ماینینگ اتریوم به سخت‌افزار‌های قوی، برق مداوم و دانش فنی نیاز دارد. همچنین ممکن است، شبکه اتریوم الگوریتم خود را از گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام تبدیل کند که در این صورت سرمایه‌گذاری بلندمدت برای استخراج آن منطقی نخواهد بود.

images_1689492461_64b39bed97455.jpg

دریافت اتریوم رایگان

در نهایت دریافت رایگان ارز دیجیتال اتریوم نیز روش‌های متفاوتی داشته که برخی از آن‌ها زمان زیادی نیز نیاز دارد. به عنوان مثال می‌توانید از فاست‌های (faucet) دریافت اتریوم، استفاده کنید. در واقع در ازای انجام یک کار مانند تکمیل یک captcha ساده، تماشای یک تبلیغ یا بازی مینی گیم‌ها، مقدار کمی ارز دیجیتال به کاربران داده می‌شود. البته یک حداقل برداشت نیز وجود داشته؛ یعنی شما امکان انتقال مبلغ مشخصی اتریوم رایگان را به کیف پول خود دارید.

یکی دیگر از روش‌های دریافت اتریوم رایگان، استفاده از ایردراپ‌های توکن‌هایی است که بر روی بلاک چین اتریوم (ERC-20) هستند. این توکن‌ها به‌آسانی بر روی کیف پول اتریومی شما نگهداری می‌شوند. توکن‌های جدید با لیست‌شدن در صرافی‌ها، به افرادی که در والت خود مقداری اتریوم دارند، ایردراپ می‌دهند. در نهایت می‌توانید توکن پروژه‌های جدید را با اتریوم معامله کنید.

بهترین راهکار این است که تمام ایردراپ‌های موجود را جمع‌آوری کرده و پس از اینکه ارزش آن‌ها بیشتر شد، با اتریوم معامله کنید. در حال حاضر کاربران بسیاری از سراسر جهان ایردراپ‌های اتریوم را جمع‌آوری می‌کنند، شما هم می‌توانید با استفاده از پلتفرم‌های متنوعی از آخرین ایردراپ‌ها مطلع شوید.

سخن نهایی

همان‌طور که می‌دانید، اتریوم دومین ارز دیجیتال ارزشمند از نظر ارزش بازار است که طرف‌داران بسیاری نیز دارد. به همین دلیل در متن بالا در مورد شبکه اتریوم و کاربرد‌های گسترده آن برای شما توضیح دادیم؛ همچنین شما را با روش‌های کسب درآمد از اتریوم آشنا کردیم. در نهایت این نکته را در نظر داشته باشید که با توجه به عدم‌قطعیت و نوسانات بازار کریپتو، قبل از سرمایه‌گذاری در اتریوم یا هر ارز دیجیتال دیگری، تحقیقات خود را انجام دهید. حتی ارز‌های دیجیتال با ارزش بازار بالا نیز در برابر بازار‌های نزولی آسیب‌پذیر هستند. از این رو سرمایه‌گذاران باید آماده زیان دهی باشند و هرگز بیش از توان مالی خود خرید نکنند. نظر شما در مورد اتریوم چیست؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا