نکات

معرفی انواع لوله جهت سیم کشی ساختمان

صنعت ساختمان سازی امروزه پیشرفت های زیادی کرده است. همواره در راستای این پیشرفت ها علاوه بر ظاهر لوکس ساختمان ها و امکانات رفاهی به روز زیرساخت ها نیز از اهمیت بالایی برخوردارند. پیشرفت تکنولوژی سبب شده است صنعت ساختمان نیز هر روز به سمت کیفیت برتر زیرساخت ها و تاسیسات فنی ساختمان پیش برود. در این میان تاسیسات برقی ساختمان ها از حیاتی ترین شریان های هر ساختمانی به شمار می آیند.

دقت در انتخاب تجهیزات مناسب و استاندارد و البته با کیفیت و همچنین اجرای حرفه ای و دقیق کار تاسیسات برق در ساختمان از مهمترین نکات پروژه های ساختمانی است. امروزه در دیدگاه مصرف کنندگان ساختمان خوب ساختمانی است که علاوه بر ظاهر زیبا  از زیرساخت ها و تاسیسات خوبی نیز برخوردار باشد. به طور کلی اکنون در سیمکشی ساختمانی برای آنکه سیم‌ها و کابل‌ها دچار آسیب نشوند و از ترتیب معین و استانداردی برخوردار باشند، از انواع لوله‌ برق استفاده می‌شود.

این لوله ‌های برق و خرطومی ها انواع مختلفی دارند. از انواع لوله های برق فلزی تا پلاستیکی. هر کدام از آن‌ها نیز محسنات، معایب و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه این مقاله تلاش می کنیم به معرفی انواع لوله‌های استاندارد برق کشی ساختمان بپردازیم.

آشنایی با انواع لوله برق ساختمان

اگر بخواهیم به شکل فهرست ‌واری انواع لوله‌ های برق در تاسیسات برقی ساختمان‌ها را معرفی نماییم به این چند دسته از انواع لوله برق خواهیم رسید:

  • لوله‌ برق فولادی
  • لوله برق پی وی سی
  • لوله برق گالوانیزه سرد
  • لوله برق گالوانیزه گرم
  • لوله برق پلی آمید
  • لوله برق پلی اتیلن
  • خرطومی پلاستیکی
  • خرطومی فلزی

به طور کلی قسمت عمده ای از کیفیت  تاسیسات برقی یک ساختمان به انتخاب بهترین و مناسب ترین تجهیزات برمی گردد. اگر تجهیزات تاسیسات‌ برقی ساختمان با شناخت کافی از ویژگی های هر کدام از این موارد انتخاب و بعد اجرا گردد بدون شک تاسیسات برقی با کیفیت‌تر و کارآمدتری خواهیم داشت. با این وصف در ادامه تلاش می کنیم ویژگی های انواع لوله برق و خرطومی که در بالا به آنها اشاره نمودیم را به شکلی اجمالی توضیح بدهیم.

لوله‌ برق فولادی

انواع لوله فولادی برق در واقع در زمینه های مختلفی مانند محافظت و نگهداری از سیم و کابل در طول مسیر اجرای سیم کشی و کابل کشی، در واحدهای صنعتی، پروژه‌های ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. لوله های فولادی اصولا این قابلیت را دارند که به صورت داخلی و یا بر روی سطح نصب بشوند. از مهمترین ویژگی های این نوع لوله های فولادی برق می توان به فرم دهی ساده با استفاده از دستگاه لوله خم کن و مقاومت بالا و ماندگاری آنها در برابر ضربات مکانیکی، حیوانات موذی، گرد و غبار اشاره نمود.

لوله برق گالوانیزه سرد و گرم

به طور کلی لوله های گالوانیزه در هر دو نوع سرد و گرم در پروسه های لوله کشی روکار و در فضاهای خارجی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین در مواردی که امکان زنگ زدگی براثر رطوبت بالا وجود دارد و یا در موارد دیگری که نیاز به مقاومت مکانیکی بالای وجود دارد از انواع لوله های برق گالوانیزه استفاده می شود. از طرف دیگر باید توضیح بدهیم که این لوله‌های برق را به کمک روی و کادمیم در برابر زنگ زدگی مقاوم می‌کنند و از آنها در زیر اندود گچی استفاده می‌کنند. همچنین لوله‌های فولادی گالوانیزه دارای دو نوع سرد و گرم می‌باشند که از نوع گرم آن در فضاهای خارجی و باز که بیشتر در معرض زنگ زدگی قرار دارند استفاده می‌گردد و از نوع سرد آن بیشتر در فضاهای داخلی استفاده می‌شود.

لوله پی وی سی برق

ویژگی برتر لوله های برق پی وی سی در واقع عایق بودن آنها می باشد. لوله های پی وی سی از جنس سخت ساخته می شوند بنابراین در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم اند. همچنین از دیگر ویژگی های این نوع لوله ها می توان به استحکام مکانیکی بالا، مقاوم بودن در برابر زنگ زدگی ، قیمت ارزان و در عین حال سبک بودن را اشاره نمود. شاید تنها ایرادی که می توان به انواع لوله برق پی وی سی وارد نمود ضعف این لوله ها در برابر حرارت باشد. با این وصف باید اشاره کنیم که لوله های پی وی سی معمولا در سقف ساختمان کار گذاشته می شوند.

لوله‌ خرطومی پلاستیکی و فلکسی

لوله‌ خرطومی پلاستیکی و فلکسی اصولا عایق هستند و از جنس pvc ساخته می‌شوند. این لوله ها معمولا در بسته‌های ۱۵ و ۲۵ متری و در انواع قطرهای گوناگون در بازار موجودند. از این لوله ها عموما در مناطق خشک و به شیوه توکار بهره گرفته می‌شود. منعطف بودن جنس این لوله‌ ها و همچنین قیمت ارزان آنها از مزایای دیگر این لوله‌ها به حساب می‌آید. اما در عین‌ حال میزان استقامت پایین این لوله‌ها بخشی از معایب آنها می باشد. اما در لوله های خرطومی فلکسی که اصولا از جنس فلز هستند و قابل انعطاف و به شیوه روکار نصب می شوند، میزان استحکام بالا از مزایای اصلی این محصولات محسوب می گردد.

توضیح آخر این‌که تمام انواع لوله‌های برق که در این مقاله به آن‌ها اشاره ای شد با توجه به ویژگی‌های فیزیکی و ساختاری که دارند، و همچنین در شرایط مشخصی توسط مصرف کننده‌ها مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا