دانستنی هاآموزش

آموزش رزین و پتینه کاری در هنرکده نیوشا

رزین اپوکسی چیست؟

رزین اپوکسی یا رزین ماده‌ای است که می‌توان از آن برای مصارف مختلف استفاده کرد و از مخلوط دو جزء که با یکدیگر هماهنگ هستند ایجاد می‌شود. اگر رزین مایع با یک هاردنر(سخت کنندهHardener )مناسب مخلوط شود، یک واکنش شیمیایی شروع می شود که معمولا چندین ساعت طول می کشد.

پس از مخلوط شدن اجزا با یکدیگر، نه تنها گرما بوجود می آید، بلکه ماده نیز از حالت مایع به حالت جامد / پخت تبدیل می شود. معمولاً نسبت مخلوط رزین به هاردنر 1 به 1 یا حتی 1 به 2 است تا مواد به خوبی عمل کنند.

رزین‌های اپوکسی یا رزین‌های ریخته‌گری مختلف، که هر کدام دارای خواص جداگانه‌ای هستند، می‌توانند برای کاربردهای مختلف با توجه به مشخصات سازنده استفاده شوند. طیف گسترده ای از رزین های مختلف وجود دارد که از نظر مدت زمان فرآیند پخت، سختی و دوام سطوح تفاوت قابل توجهی دارند. پارامترهای بیشتر برای انتخاب یک رزین اپوکسی خاص می تواند عواملی مانند: حداکثر ضخامت لایه ای که می تواند با مواد تشکیل شود یا مقاومت حرارتی رزین باشد.

آموزش رزین در هنرکده نیوشا

رزین اپوکسی این ماده شفاف  روز به روز محبوب تر می شود و رد پای آن را در بیشتر کار های دکوراتیو و تزینی و زیورآلات زیبا را می توان دید. در سال های اخیر، حجم تولید و فروش رزین های اپوکسی به طور جهشی افزایش یافته است. این به دلیل این واقعیت است که افراد بیشتری از خواص بی نظیر این ماده خاص اطلاع دارند.

اما رزین اپوکسی دقیقا چیست و چه تفاوتی بین رزین اپوکسی و رزین پلی استر وجود دارد؟ ما تفاوت‌های بین رزین‌های مختلف، کاربرد آنها و بهترین محصولات موجود در بازار و رزین مناسب پروژه‌های خاص شما را در این مقاله توضیح می‌دهیم پس با ما همراه باشد.

رزین اپوکسی برای چه مواردی استفاده می شود؟

اساسا، رزین اپوکسی بسیار متنوع است و می تواند برای انواع کار های هنری و صنایع دستی استفاده شود. نمونه های زیر تنها نمونه های کوچکی از انواع کار های است که با رزین اپوکسی ممکن است:

 

  • تعمیر سنگ فرش در داخل و خارج از منزل
  • آب بندی میز کار در آشپزخانه
  • قطعات رزین اپوکسی و چوب مانند تخته های برش
  • ایده های نوسازی مدرن برای ساختمان های قدیمی
  • جواهرات ساخته شده از رزین اپوکسی
  • تعمیرات سریع با رزین UV مخصوص
  • اشیاء هنری رزین اپوکسی مانند تصاویر هنری رزین
  • ریخته گری انواع قالب و فیگور
  • اشیاء تزئینی مانند رزین ژئود و ظروف پتری رزین
  • مبلمان رزین مانند میزهای ساخته شده از رزین اپوکسی
  • کف رزین برای حمام
  • درزگیرهای ضد آب برای کف گاراژ
  • ساخت آکواریوم و تراریوم
  • تعمیر و چسباندن قطعات کوچک به یکدیگر
  • رزین به عنوان روکش یا ژل کت برای ساخت قایق
  • کیت بردهای ساخته شده از رزین
  • پروژه های ساختمانی مدل

 

آموزش ساخت ظروف رزینی در هنرکده نیوشا

هنرکده نیوشا باتوجه به تجربه چندین ساله در حوزه آموزش رزین اپوکسی و.. مرجع اصلی آموزش رزین در ایران می باشد.در این آموزش قصد داریم تکنیک بافت مرجانی در ساخت ظروف رزینی با استفاده از سه قالب سیلیکونی (1- قالب سیلیکونی گل نیلوفر 2-قالب سیلیکونی گل 5 پر 3- قالب سیلیکونی ظرف گل) از صفر تا صد به شما دوستان عزیز آموزش دهیم.حتماحتما باد قت ویدیوهایی آموزشی تکنیک بافت مرجانی که در این مقاله قرار دادیم را تا آخر ببینید و مطالعه نمایید.

آموزش قدم به قدم ساخت بافت مرجانی:

  1. قدم اول:در دو لیوان جداگانه رنگ های مورد نظر را می سازیم.1-رنگ نارنجی پودری(برای پر رنگ کردن رنگ پودریمون میتوانیم از رنگ جوهری استفاده می نمایم)2-رنگ خمیری سفید
  2. قدم دوم:رنگ نارنجی ساخته شده را دور کار می ریزیم،نه با عرض کم نه با عرض زیاد.در ویدیو آموزشی آموزش بافت مرجانی کامل با جزییات توضیح داده شده است
  3. قدم سوم:بعد از ریختن رنگ نارنجی دورکار روی سطح کار را رزین بی رنگ می ریزیم
  4. قدم چهارم:بعد رنگ سفید خمیری را روی رزین اپوکسی بی رنگ چند دور میریزم.روی اطراف کار میریزیم
  5. قدم پنجم:وسط کار ورق طلا قرار میدهیم،و کاملا مطمن می شویم که با رزین اپوکسی کاملا مخلوط شده است
  6. قدم ششم:با رنگ سفید وسط طرح رزین اپوکسی بی رنگ، طراحی گل را اجرا می کنیم

 

آموزش پتینه در هنرکده نیوشا

پتینه (Patina) پتینه در لغت به معنای کهنگی، زنگار و خوردگی سبز رنگی است که در روی فلز مس ایجاد می‌شود. هنر پتینه یا پتینه‌کاری، هنری با اصالت ایتالیایی و به معنای به‌کارگیری روش‌هایی برای کهنه کردن اجسام، اشیا هنری و سطوح مختلف است. در پتینه‌کاری به کمک رنگ‌های پوشاننده، تیره کننده، روشن کننده، مات کننده و متریال‌های دیگر به اشیا و سطوح، حالتی کهنه و آنتیک داده می‌شود.

هنر پتینه با اضافه کردن نقوش رنگی اکثراً بدون الگو، کیفیت جدیدی به فضا، دیوار و ظروف می‌بخشد. هر پتینه کاری برای هر جز از کارش روندی مناسب و متفاوت ابداع می‌کند که تا قبل از دیدن کار پایانی، نمی‌توان تصور کاملی از آن داشت. به این روش آزاد در هنر پتینه، مانور روی سطوح می‌گویند.

کاربرد هنر پتینه

دو کاربرد رایج در هنر پتینه وجود دارد؛ یکی از آن‌ها کهنه‌نمایی لوازم جدید برای ایجاد سبکی متفاوت و نشان دادن قدیمی بودن لوازم در دکوراسیون فضاهای داخلی و بیرونی است. کاربرد دوم استفاده از روش‌های پتینه‌کاری به عنوان پوشش هنری روی سطح دیوارها در ساختمان است. در این کاربرد از انواع رنگ‌های روغنی، آکریلیک و پلاستیک و انواع متریال‌ها برای ایجاد بافت و سطوح برجسته استفاده می‌شود.

 

سبک‌های هنر پتینه

دسته‌بندی اصلی هنر پتینه دو سبک کلاسیک و مدرن است. پتینه‌کاری کلاسیک چه بر روی دیوار و چه بر روی اشیابرای ایجاد حالت کهنه انجام می‌شود. شما به‌راحتی می‌توانید با استفاده از روغن مخصوص شاپون یا شاپان، به سطوح بسیاری از اجسام در منزل، نمایی کهنه بدهید. برخی از روش‌های دیگر در سبک پتینه کلاسیک عبارتند از:

استفاده از سطوح برجسته با نمای سنگ در فضاهای داخلی

ایجاد نقوش آجر با رنگ روی دیوار

ایجاد نقش ترک خوردگی با رنگ، روی دیوار

ایجاد طرح چوب با رنگ روی دیوار یا سطوح وسایل منزل

استفاده از ورق طلا یا طلایی‌رنگ بر روی سطوح مختلف

ایجاد بافت روی دیوار و سطوح مختلف

استفاده از نقوش فرشته و گل و بوته در معماری داخلی

پتینه‌کاری مدرن طیف وسیعی از روش‌ها را دربرمی‌گیرد. پیشرفت فناوری و روش‌ها در معماری نوین باعث ابداع سبک‌های مختلفی با استفاده از متریال‌های مختلف شده است. در این سبک از هنر پتینه تمرکز هنرمندان پتینه‌کار میتوانند با سلیقه ی خود روشها جدیدی را در کار ابداع کنند و تنوع ایجاد کنند.

درآمد کار رزین بیشتر است یا پتینه کاری؟

رزین کاری یک هنر جذاب است که با استفاده از آن می توان محصولات خلاقانه مختلفی طراحی و تولید کرد. همین موضوع نیز باعث شده است تا افراد زیادی علاقه مند به خرید و استفاده از این نوع محصولات باشند. اگر شما هم قصد دارید تا چنین کسب و کاری راه اندازی کنید در ادامه مقاله همراه باشد، البته اگر هنوز با رزین آشنایی کافی ندارید پیشنهاد می‌‎کنیم حتما به سایت هنرکده نیوشا مراجعه کنید و مقاله هی که در مورد رزین اپوکسی می باشد را مطالعه نمایید.

پتینه،امروزه تا اندازه ای است که افراد در صورتیکه به این رشته علاقه هم نداشته باشند، جهت افزایش سرمایه وارد آن می شوند. پتینه کاری امروزه یکی از تزئینات پرکاربرد در ساختمان می باشد که نه تنها در ایران بلکه در کشور های دیگر چون چین، ژاپن یونان، رم و غیره نیز بسیار رایج است. قبل از اینکه هنر پتینه کشف شود و مورد استفاده قرار گیرد، بنای تزئینات ساختمان بر اساس  استفاده از رنگ و طرح های مختلف بود. در منظر قیاس پتینه نیاز به خلاقیت بیشتری نسبت به استفاده از رنگ ها و طرح دارد. به صورت کلی شما در این هنر باید از تکنیک های خاصی برای کهنه نشان دادن اجسام استفاده نمایید.

به صورت کلی پتینه، یک لایه نازک است که با مهارت خاص بر روی سطوحی همانند مس، برنج، برنز و فلزات مشابه با استفاده از فعل و انفعالات شیمیایی و اکسیداسیون قرار می گیرد و آنها را کهنه تر نشان می دهد. براقیت حاصل از افزایش سن، سایش و پرداخت سطوح از جمله ویژگی های یک سطح پتینه کاری شده است. این هنر بیشتر برای سقف ها و آراستن دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد البته می توان بر روی سطوحی دیگری چون چرم نیز از آن بهره برد. این پوشش می تواند از ساختمان ها و آثار باستانی در برابر سایش و اکسیداسیون محافظت نماید.

منبعسایت آموزشی هنرکده نیوشا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا