دانستنی ها

بررسی و عملکرد انواع پمپ های آب خورشیدی

با فراگیر شدن استفاده از انرژی خورشیدی و پنل های خورشیدی، پمپ های آب خورشیدی هم در حال رواج یافتن هستند. از پمپ های خورشیدی برای استخراج آب از چاه ها  و هدایت آن به زمین های کشاورزی و باغات استفاده می شود.

پمپ آب خورشیدی یکی از تکنولوژی‌های پایدار و موثر برای بهره‌ برداری بیشتر از انرژی های خورشیدی است. این تکنولوژی به افراد در مناطقی با کمبود آب کمک می‌کند تا به راحتی به استخراج آب برای مصارف مختلف بپردازند . در این مقاله به بررسی عملکرد بخش‌های مختلف پمپ آب خورشیدی و مزایای استفاده از آن خواهیم پرداخت.

عملکرد پمپ آب خورشیدی

پمپ آب خورشیدی قابلیت جمع آوری انرژی خورشیدی و تبدیل آن به انرژی الکتریکی را دارد. این انرژی به یک موتور القایی منتقل می‌شود که انرژی آن باعث حرکت یک پمپ آب می‌شود. هدف از این کار برداشت آب از چاه یا منبع آبی به منظور عرضه به سیستم آبیاری یا مصرف داخل خانه است.

بخش‌های پمپ آب خورشیدی شامل پنل خورشیدی، موتور القایی، پمپ آب، کنترلر و رگولاتور هستند. در مرحله اول پنل خورشیدی با جذب انرژی خورشیدی و انتقال آن به موتور DC باعث روشن شدن پمپ می شود.کنترلر به عنوان مدیریت کننده سیستم عمل می‌کند و رگولاتور به تنظیم فشار آب در خطوط لوله کمک می‌کند.

انواع پمپ آب خورشیدی

به طور کلی، پمپ های  آب خورشیدی به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. پمپ های دیافراگمی (Diaphragm Pumps): در این نوع پمپ آب خورشیدی، از یک دیافراگم برای پمپاژ آب استفاده می شود. این پمپ ها بیشتر برای استفاده در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند استفاده می شود در این نوع پمپ فشار آب پایین است و برای استفاده در گلخانه ها و باغ ها مناسب است.

2- پمپ های سانتریفیوژ (Centrifugal Pumps): دسته ای دیگر از پمپ های آب خورشیدی نوع سانتریفیوژ دار است که از یک پروانه برای پمپاژ آب استفاده می کنند. این پمپ ها معمولاً برای استفاده در مناطق با دبی بالا مانند پرورش ماهی و دام و همچنین سیستم های آبیاری بزرگ استفاده می شوند.

علاوه بر این دو دسته، پمپ های آب خورشیدی به دو صورت با باتری و بدون باتری تولید می شوند، که پمپ های با باتری معمولاً در جایی که هنگام نبودن نور خورشید هم نیاز به آب هست مورد استفاده قرار می گیرند، در حالی که پمپ های بدون باتری برای مناطقی که در آنجا آفتاب در طول روز موجود است مناسب هستند.

پمپ آب خورشیدی

تفاوت پمپ آب خورشیدی AC و DC

پمپ‌های آب خورشیدی در دو نوع AC و DC  تولید و عرضه می شوند . تفاوت اصلی بین دو نوع پمپ این است که پمپ‌های DC، از باتری خورشیدی را برای ذخیره‌سازی انرژی استفاده می‌کنند و پمپ‌های AC، برق شهری را به منظور پمپاژ آب به‌کار می‌برند.

پمپ‌های DC معمولاً در سیستم‌های آبیاری خورشیدی بدون نیاز به ارتباط با شبکه برق عمومی استفاده می‌شوند. این پمپ‌ها با استفاده از باتری خورشیدی، طولانی‌مدت بدون نیاز به تعویض باطری و به صورت مستقل کار می‌کنند. همچنین، پمپ‌های DC، مصرف انرژی کمتری دارند و عملکرد بهتری را در فشار بالاتر ارائه می‌دهند.

در مقابل، پمپ‌های AC نیاز به برق شهری دارند و برای پمپاژ آب استفاده می‌شوند. این پمپ‌ها، با توجه به نیاز به اتصال به شبکه برق، نیاز به هزینه بیشتری دارند. همچنین، مصرف انرژی این پمپ‌ها بیشتر است و ممکن است عمر کوتاه‌تری داشته باشند.

قیمت پمپ آب خورشیدی

قیمت پمپ های  آب خورشیدی بسته به نوع، برند، قدرت و ویژگی های دیگر آن متغیر است. همچنین عواملی مانند کیفیت و قابلیت های ویژه پمپ و هزینه نصب و راه‌اندازی آن در هزینه نهایی تأثیر دارند. به طور کلی قیمت پمپ‌های آب خورشیدی در بازار با مبلغ حدود 2 تا 100 میلیون تومان آغاز می‌شود. برای دستیابی به قیمت دقیق پمپ خورشیدی، موارد فوق میتواند تغییر کند و برای خرید بهترین پمپ خورشیدی ارزان قیمت با توجه به نیازهای خود میتوانید به سایت شاهدژ سولار مراجعه کرده و با کارشناسان مربوطه صحبت کنید.

خرید پمپ آب خورشیدی ارزان

برای خرید انواع پمپ و اطلاع از قیمت پمپ آب خورشیدی  با تضمین بهترین قیمت بازار می توانید به سایت شاهدژ سولار مراجعه فرمایید. همچنین با تماس با شماره های موجود در سایت می توانید با کارشناسان مربوطه ارتباط برقرار کرده و مناسب ترین محصول مورد نیازتان را خریداری فرمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا