ارزهای دیجیتال

بیوگرافی جاستین سان ؛ خالق ارز دیجیتال ترون که در ابتدای جوانی میلیاردر شد

جاستین سان (Justin Sun)، بنیان‌گذار ترون، حامی بیت تورنت، متخصص بلاکچین و متاورس و کارآفرین جوان چینی است که در سال 1990 متولد شد. او در سال 2017 زمانی که تنها 27 سال سن داشت در افتتاحیه ارز دیجیتال خود به نام ترون و کوین‌های ترونیکس (TRX) موفق شد 63 میلیارد یورو جمع آوری کرده و به یکی از جوان‌ترین ثروتمندان چین تبدیل شد. جاستین سان در سال 2019 زمانی که سه روز قبل از قرار ناهار با سرمایه‌گذار بزرگ، وارن بافت آن را لغو کرد به شهرت جهانی رسید.

بیوگرافی جاستین سان

سان یوچن (Sun Yuchen) که بیشتر با نام جاستین سان شناخته می‌شود، در ژوئیه 1990 در شینینگ چین به دنیا آمد. سان اکنون در اوایل 30 سالگی خود، چندین شرکت فناوری برجسته را راه‌اندازی و خریداری کرده یا به آن‌ها مشاوره داده است.

جک ما (Jack Ma) مدیرعامل علی بابا (Jack Ma)، در سن 26 سالگی از جاستین سان (Justin Sun) خواست تا تحصیلات خود را در دانشگاه هوپان (Hupan) تکمیل کند. جاستین زیر نظر جک ما تحصیل کرد و بعد‌ها این دو به دوستان خوبی تبدیل شدند.حتی شایعه شده است که جاستین سان هر موقع که با دولت چین به مشکل بر می‌خورد، جک ما از نفوذ خود برای کمک به جاستین سان استفاده می‌کند.

بنیان‌گذار ترون قبل اینکه در حوزه ارز دیجیتال شروع به کار کند، در حوزه‌های دیگر هم به موفقیت‌هایی دست یافته بود. سان در سال 2011 روز مجله چینی یازو زوکان (Yazhou Zhoukan) قرار گرفت. در سال 2014 نیز از او به عنوان رهبر جهانی جوانان در انجمن سالانه داووس در سوئیس نام برده شد. در سال 2015 هم کانال چینی «CNTV» او را به عنوان موفق‌ترین کارآفرین جوان معرفی کرد.

بین سال‌های 2015 تا 2017 هم مجله فوربز آسیا از او به همراه فهرستی از افراد موفق زیر 30 جهان یاد کرد.

توسعه و راه‌اندازی ارز دیجیتال ترون

جاستین سان (Justin Sun) در سال 2013 پس از مدتی دوری دوباره به چین بازگشت و به ریپل لبز (Ripple Labs) پیوست. ریپل در آن زمان یک شرکت نوپا بود که روی ایجاد یک سیستم پرداخت برون مرزی و بین المللی کار می‌کرد. بعد از آن نوبت به خلق کردن Tron رسید. اکنون می‌دانیم از نظر میزان معاملات، خرید و فروش ترون در رتبه‌های برتر قرار می‌گیرد.

سان با توجه به اینکه اولین کارمند ریپل در کشور بود، به عنوان نماینده اصلی این شرکت در چین خدمت می‌کرد و بعدها مشاور پلتفرم ریپل شد. سان قبل از توسعه ترون، با هر دو پلتفرم ریپل و پیو (Peiwo) همکاری می‌کرد. پیو نوعی اپلیکیشن رسانه اجتماعی بود که کاربران را از طریق چت‌های صوتی زنده به هم متصل می‌کرد.

اپلیکیشن پیو با بیش از 10 میلیون کاربر ثبت شده و بیش از 1 میلیون کاربر ماهانه، به سرعت در میان جوانان چینی محبوب شده و گزارشی در سال 2018 نشان می‌دهد که کاربران این برنامه عمدتاً بین 16 تا 25 سال سن دارند.

جاستین سان سعی داشت پلتفرمی سریع و غیرمتمرکز ارائه دهد و در نتیجه در سال 2017 ترون را از طریق فناوری بلاکچین و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApps) راه‌اندازی کرد. پلتفرم ترون در جولای 2018، بیت تورنت (BitTorrent)، یکی از پیشگامان پلتفرم‌های غیرمتمرکز را با نزدیک به 100 میلیون کاربر فعال ماهانه خریداری کرد و ترون به مرور به یک اکوسیستم بلاکچین کامل تبدیل شد.

In September 2017, his company Tron held an initial coin offering (ICO) for the TRN token, a few days before the Chinese government banned ICOs. According to The Verge, Sun was aware of the impending ban, and pushed for the sale to occur before the ban could be announced. Shortly afterwards, Sun left China for the United States.

بر اساس ویکی پدیا، در سپتامبر 2017 پلتفرم ترون عرضه اولیه سکه (ICO) را برای فروش کوین‌های TRX برگزار کرد و چند روز بعد دولت چین عرضه اولیه سکه‌ها را ممنوع اعلام کرد. طبق گزارش مجله «The Verge»، جاستین از این ممنوعیت آگاه بود و سعی داشت تا فروش ترون را قبل از اعلام ممنوعیت به پایان برساند.

جاستین سان (Justin Sun) علاقه زیادی به آثار هنری دیجیتالی دارد. از این رو، در سال 2021 مبلغی حدود 800 میلیون دلار را صرف خرید شاهکار‌های هنری پیکاسو (Picasso)، جاکومتی (Giacometti)، اندی وارهول (Andy Warhol)، بیپل (Beeple) و … کرد که بعداً بیشتر آن‌ها را به بنیاد ایپ ان اف تی (APENFT) اهدا کرد.

ثروت خالص جاستین سان بنیان‌گذار ترون

جاستین سان یکی از ثروتمندترین کارآفرینان در حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال است. عمده ثروت او از توکن‌های ترونیکس به دست می‌آید؛ البته میزان دارایی‌های موجود در کیف پول او به طور دقیق مشخص نیست و او از افشای دقیق دارایی‌های خود سر باز می‌زند.

با این حال، علی‌رغم پنهان کاری‌های سان، تخمین زده می‌شود که حدود 10 تا 20 درصد عرضه کل ترون در اختیارش باشد. او همچنین سرمایه‌گذاری قابل توجهی در خرید صرافی پولونیکس انجام داده است. سان زمانی پلتفرم‌های استیمیت (Steemit) و بیت تورنت را هم به قیمت 140 میلیون دلار خریداری کرد.

پلتفرم بیت تورنت همچنین توکن‌های خودش را دارد که به آن توکن BTT، با ارزش بازار 60 میلیون دلار، گفته می‌شود. با استفاده از داده‌های فوق، ثروت خالص جاستین سان بین 200 تا 400 میلیون دلار برآورد شده است.

بازتاب منفی جاستین در رسانه‌ها

جاستین سان (Justin Sun) همیشه با کارهای عجیبی که انجام می‌دهد توجه زیادی را به سمت خود و شرکت‌هایش جلب می‌کند. او در دسامبر 2019 اعلام کرد خود را شریک نگرانی و اشتیاق گرتا تونبرگ (Greta Thunberg) علیه گرمایش جهانی می‌داند و به همین دلیل می‌خواهد 1 میلیون دلار به سازمان گرتا تونبرگ کمک کند.

این پیام او با انتقادات شدیدی از سوی 2 میلیون فالوور توییترش مواجه شد. انتقادات کاربران بیشتر به مصرف بالای انرژی برای استخراج ارز‌های دیجیتال بود.

ناهار با وارن بافت

جاستین در تابستان 2019 برای یک ناهار با وارن بافت 4 میلیون دلار خرج کرد و می‌گفت که می‌خواهد اولین نفری باشد که وارن را وادار به سرمایه‌گذاری در ارز‌های دیجیتال می‌کند. با این وجود، جاستین سه روز قبل از قرار ناهار، همه چیز را لغو کرد.

دلیلی که جاستین برای لغو این ناهار مهم اعلام کرد، سنگ کلیه بود اما منتقدان خالق ارز دیجیتال ترون معتقدند که او از این کار و این توجه رسانه‌ای برای بازاریابی استفاده کرده است.

دولت چین به تجارت رمز ارزها اعتماد ندارد

با توجه به اینکه برق در چین ارزان است، حدود 50 درصد کل استخراج‌های ارز دیجیتال جهان در چین انجام می‌شود. این امر برای دولت چین اثرات منفی به دنبال دارد و باعث استفاده بیشتر از معادن زغال سنگ می‌شود که به نوبه خود منجر به افزایش آلودگی این کشور می‌شود.

دولت پکن برای کاهش ردپای کربن خود قوانین سخت‌گیرانه‌ای را بر کل صنعت ارز‌های دیجیتال وضع کرده است.

ناشناس بودن و غیرمتمرکز بودن ارز‌های دیجیتال هم در گذشته برای دولت چین دردسر ساز بوده است. با توجه به اینکه بانک‌های مرکزی در تراکنش‌های رمز ارز‌ها درگیر نیستند، چندین مورد فعالیت‌های مجرمانه در چین پیش آمده است.

در کشوری مانند چین که در این قرن چندین میلیاردر خودساخته داشته است، رمز ارز‌ها بستری برای فرار مالیاتی افراد ثروتمند فراهم کرده‌اند که می‌تواند تأثیر چشمگیری روی درآمد مالیاتی این کشور داشته باشد.

پس از لغو ناهار جاستین با وارن بافت، شایعاتی شنیده می‌شد که جاستین سان یکی از آن ثروتمندانی است که مرتکب به فراری مالیانی شده است اما مدیرعامل ترون همیشه این موضوع را رد کرده است.

دعوای حقوقی دیزنی و جاستین سان

بنیان‌گذار ترون با یک شرکت چینی مستقر در آمریکا به نام «Raybo Technology» روابط خوبی دارد. چند سال پیش، این شرکت در تلاش بود تا حق ثبت اختراع جاستین را از اداره ثبت اختراعات ایالات متحده به دست آورد و جاستین را برای همیشه صاحب نام «ترون» کنند.

در این میان یک مشکلی که وجود داشت این بود که شرکت دیزنی چندین فیلم با نام‌های «Tron» در سال 1982، «Tron Legacy» در سال 2010 منتشر کرده بود.

زمانی که باب ایگر (Bob Iger) مدیرعامل دیزنی به این موضوع پی برد ارتشی از وکلا را فراخواند و همه چیز را تعطیل کرد. به هر حال، ترون یکی از نام‌های تجاری خاص دیزنی بود و ایگر نمی‌خواست نام تجاری ترون به جوانی چینی تعلق داشته باشد.

سخن آخر

جاستین سان (Justin Sun) بنیان‌گذار ارز دیجیتال ترون و مالک پلتفرم بیت تورنت است که می‌توان از او به عنوان یکی از جوان‌ترین و موفق‌ترین افراد جهان یاد کرد. سان تا کنون فعالیت‌های زیادی در حوزه بلاکچین انجام داده است و همچنین یکی از طرفداران پروپاقرص متاورس و توکن‌های NFT است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا