ترند های روزبرندهای ایرانی

همه چیز درباره پارچه جین از خرید تا انتخاب!

پارچه ی جین، همون پارچه ای که بهترین لباس های استایلت رو باهاش ست میکنی، مثل همیشه محبوب، مثل همیشه جذاب. ایران و غیر ایران هم نداره!!!!  چرا که اکثر مردم علاقه مند به پوشیدن شیک ترین و با کیفیت ترین لباس ها هستند. در واقع لباس های تولید شده با پارچه لی بسیار پر طرفدار هستند و در هر فصلی از سال می توان از آن ها بهره برد. البته بر خلاف تصور اکثر مردم پارچه جین و یا لی فرقی باهم ندارند. در واقع لی نام یک شرکت بسیار محبوب تولید پارچه و محصولات جین است به همین دلیل نام لی در کنار شلوار جین که یکی از محبوب ترین آن شلوار جین مام استایل است، استفاده می شود.

پارچه جین چیست؟

جین یک نوع پارچه پنبه ای زبر با مقاومت بالا است که به راحتی پاره و ساییده نمی شود. در تولید و ساخت جین، پنبه از بین پبچ و تاب نخ ها عبور می کند. پارچه جین یا دنیم که نخ های تار آن به رنگ سفید و پود ها به رنگ نیلی است، در واقع همان پارچه کتان با بافتی ضخیم و به صورت راه راه و یا جناغی است. هرچه این پارچه ها متراکم تر بوده و بافت آن بهم نزدیکتر باشد صفت و محکم ترند در نتیجه دوام بالاتری هم دارند. نگه داری از آن ها بسیار راحت است علاوه بر شلوار، به عنوان دیگر کاربرد پارچه جین می توان به تولید و ساخت انواع لباس و شومیز و پیراهن و کفش و اکسسوری، جلیقه، کت و … هم اشاره کرد.
جین یا جینز کلمه ای است که از واژه فرانسوی گرفته شده که به معنی آبی است. پارچه های جین هم ابتدا به رنگ آبی و در تناژ های مختلف تولید می گردند. در ابتدا از پارچه های جین در کشور هلند و فرانسه برای دوخت لباس ملوانان استفاده می شد اما امروزه بیشتر برای تولید شلوار جین کاربرد دارند. برای اولین بار ژیکوب داویس و لویی استراوس و کالوین راجرز کسانی بودند که در سال 1873 شلوار جین را تولید کردند. از سال 1950 بین مردم رواج پیدا کرد و در بین جوانان و نوجوانان به محبوبیت بالایی رسید. امروزه هیچ پارچه ای نتوانسته به محبوبیت جین آبی در آمریکا برسد. برای خرید شلوار جین زنانه می توانید به مجموعه پادمیرا، یکی از فروشگاه های بزرگ و قابل اعتمادی است که به راحتی و با خیال راحت می توانید خرید خود را به صورت حضوری و یا آنلاین از طریق سایت پادمیرا انجام دهید.

نحوه تولید پارچه جین؟

تولید پارچه جین نیاز به طی کردن مراحل مختلف دارد. از این رو در نحوه تولید شلوار جین ابتدا باید گیاه پنبه را در مزارع پرورش داد و بعد از به عمل آمدن پنبه آن ها را چید و به کارخانه برد تا به کمک دستگاه های صنعتی پنبه ها را به نخ تبدیل کنند. بعد از تولید نخ در صورت نیاز به مرحله رنگ کردن نخ ها می رسیم و به کمک همان نخ های رنگ شده تولید پارچه شروع می شود. البته ممکن است در برخی مواقع برای بافت پارچه جین نخ ها را رنگ نکنند و اجازه دهند نخ ها همان رنگ طبیعی خود را داشته باشند. البته برای اکثر افراد سوال پیش می آید که چرا پشت پارچه جین سفید و روی آن آبی، نیلی و یا تناژی از رنگ آبی است؟ زیرا در بافت پارچه جین تارهای آن رنگی هستند ولی پودها بدون رنگ هستند. همین نوع بافت سبب تفاوت رنگ پشت و جلو پارچه جین شده است. بعد از دوخت لباس و شلوار مورد نظر آن ها را می شویند.

همه چیز درباره پارچه جین

ویژگی های پارچه جین

• تولید شده از پنبه و توئیل جناغی
• هر گونه مواد زائدی در آن وجود ندارد.
• نخ آن رطوبت کمی دارد.
• استحکام و یکنواختی بالایی دارد.
• ویژگی متمایز پنبه که ماده اصلی سازنده پارچه جین است، آبی رنگ می باشد.
• مقاومت آن به قدری بالاست که به راحتی پاره و یا ساییده نمی شود و از طرفی عبور دهنده هواست یعنی به راحتی می توانید با دمای بالا پارچه جین را اتو کنید. زمانی که نو، سفت و زبر اما بعد از پوشیدن نرم می شود.
• مواد اولیه ساخت پارچه جین آبی باید با کیفیت باشند زیرا باید برای تولید پارچه جین با کیفیت تمام مواد اولیه و نخ مورد استفاده بهینه باشند.
• ضریب پیچش هم از ویژگی دیگر پارچه های جین است. که 4.5 تا 5 برای نخ های تار و 4.2 برای نخ بافت است این مورد از ویژگی های نخ با کیفیت است.

انواع پارچه جین

1- جین خام (Raw Denim)

پارچه جین خام و یا دنیم خام که به آن جین خشک (Dry dream) هم گفته می شود و نقطه مقابل جین شسته است. این پارچه ها شسته نشده اند و ممکن است هنگام شستشو، آب بروند. پیشنهاد می کنیم لباس های تولید شده با جین خام را شب ها درون فریزر گذاشته تا با این روش میکروب ها و باکتری های آن ها از بین بروند.

2- جین Sanforized

sandorized، در واقع نوعی روند شستشو است که در تولید پارچه جین و دنیم از آن استفاده می شود و بیشتر لباس های جین را از این پارچه تولید می کنند. این پارچه جین بسیار نرم اما بادوام نیست.

3- جین کشی (Stretch Devim)

در تولید پارچه جین کشی، از ترکیب پنبه با اسپندکس و یا مواد مشابه آن استفاده می کنند. البته نسبت بهره مندی ماده اسپندکس در این ترکیب 2 درصد است و 98 درصد باقی آن را پنبه تشکیل می دهد. پارچه های حاصل این ترکیب در مقایسه با دیگر انواع پارچه جین، کشسانی بیشتری خواهند داشت و برای تولید لباس های تنگ و جذب از آن ها بهره می برند.

4- جین شسته شده با اسید (Acid wash denim)

جین شسته شده با اسید و یا دنیم مرمری (Marble Denim) در واقع همان پارچه جین خام، که در اسید قوی شسته شده است. ریشه این سبک از پارچه جین به شهر کالیفرنیا و دهه 1960 بر می گردد.

5- جین چروک (Crush Denim)

جین چروک (Crushed Denim) که شبیه به پارچه مخمل است، در واقع این مدل پارچه لی همیشه به حالت چروک به نظر می رسد و می تواند بهترین انتخاب برای دوختن دامن و کت باشد.

6- پلی دنیم (Poly Denim)

پارچه لی پلی دنیم که در ساخت آن از پنبه، پلی استر و هر گونه الیاف مصنوعی دیگری استفاده شده و به آن ها پارچه های جینی گفته می شود. این نوع از پارچه جین بسیار نرم و با دوام و کشسانی خوبی دارند، همینطور بسیار سبک و شستشوی راحتی دارند و سرعت خشک شدن آن زیاد است. از پارچه پلی دنیم برای تولید کت و کلاه و پیراهن استفاده می شود.

7- جین Ecro

دلیل سفید بودن جین ecro این است که نخ این نوع پارچه جین رنگ نشده است و رنگ سفید آن، رنگ طبیعی پنبه است.

8- جین Bull

جین bull استحکام و مقاومت بالایی دارند به همین جهت بیشتر برای ساخت اکسسوری ها و لوازم منزل مورد استفاده قرار می گیرد تا پوشاک.

9- جین thermo

جین دولایه ای ست که یک آستر ساده به جین اصلی وصل شده است. وجود این آستر سبب می شود تا لباس ها صاف و اتو کشیده به نظر برسد.

10- پارچه جین سنگشور

جین سنگشور از مدل های پر طرفدار در بین جوانان است. این مدل جین در سمت ضد آب پارچه دارای سنگشور می باشد که سبب می شود تا حدی پارچه کهنه و قدیمی به نظر برسد. پارچه جین سنگشور در نتیجه سایش و شستشو به این شکل در می آید. ظاهری نزدیک به بی رنگی دارد اما جذاب و متفاوت تر. و در ادامه جین سنگشور آبکشی و خشک می شود.

همه چیز درباره پارچه جین

کاربرد پارچه جین

◘ پارچه جین مخصوصا پارچه جین رنگی در تولید و ساخت اکسسوری ها، لوازم منزل، هنر و وسایل نقلیه
◘ برای تولید انواع شلوار جین مام استایل زنانه و مردانه به علت خاصیت کشسانی و دوام بالا و شیک بودن آن
◘ تولید انواع پیراهن، مانتو، تی شرت جین زنانه و مردانه هم برای فصل سرد و هم فصل گرم.
◘ بهره مندی از پارچه جین ساده و یا پارچه جین رنگی در صنعت عروسک سازی.
◘ برای دوخت لباس کار افرادی که در حوزه جوشکاری، برقکاری و نفت کار می کنند.
◘ برای تولید انواع کفش لی که بسیار  شیک و جذاب هستند.
◘ پارچه جین رنگی و آبی برای تولید انواع اکسسوری ها و وسایل جانبی استایل کردن از قبیل  کیف، کلاه، دستمال گردن، کمربند، بند ساعت و زیورآلات و…
◘ در تولید برخی از وسایل منزل مانند مبل و انواع پرده ها و …

جمع بندی

در این مقاله درباره پارچه جین صبحت کردیم از نحوه تولید تا انواع ویژگی ها و کاربرد هایی که پارچه جین دارد آشنا شدیم. امروزه پارچه جین در صنعت پوشاک به خصوص تولید شلوار جین بسیار کاربرد دارد. مجموعه پادمیرا یکی از فروشگاه های بزرگ و با تجربه پوشاک است که می توانید برای خرید شلوار جین زنانه به آن جا مراجعه کنید. همچنین اگر شرایط مراجعه حضوری ندارید می توانید برای خرید شلوار لی زنانه به صورت آنلاین از طریق سایت، سفارش خود را ثبت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا