ترند های روز

جلسه “اقتصاد هنری” در اداره کل هنرهای تجسمی

در این جلسه با حضور چهره های دانشگاهی ، سیاست هنری ، نمایندگان بخش خصوصی و کارشناسان برجسته در هنرهای تجسمی برگزار شد. آیدین مهدزاده (مدیر کل هنرهای تجسمی و رئیس کمیته اقتصاد هنر) ، سومایه والیان (دبیر کمیته و اقتصاد هنر) ، مورتزا هایداری ، رض فتح کاشانی ، علی عبار فهیمیفر ، محمد ناجاهاری ، نامدار اربراهیمی ، جافار نافار و و و ولت

در این جلسه ، به ریاست آیدین مهدزاده ، مدیر جدید هنرهای تجسمی و رئیس کمیته اقتصاد هنری ، موضوع عدم وجود سیاست استراتژیک و استراتژیک در اداره کل در سالهای اخیر تمرکز اصلی مکالمات بود.

شروع یک مسیر جدید: از اجرای صرف گرفته تا تدوین سیاست های فعال

در بخشی از سخنان خود ، مدیر کل هنرهای تجسمی ، با مشاهده ثبت نام سالهای گذشته ، تأکید کرد که اداره کل خود را از مسیر استراتژیک خود فاصله گرفته و به یک نهاد دبیرخانه اجرایی و صرفاً اجرایی تبدیل شده است. با مراجعه به سه کلمه کلیدی: توسعه ، دیپلماسی و اقتصاد هنری ، خواستار تعریف مجدد مأموریت موسسه شد.

مهدیزاده گفت: “دفتر نباید تنها مدیر اجرایی باشد.” ما باید یک اتاق فکری باشیم. موضع ما شکل گیری سیاست ها در رابطه با هنر است. نه تنها اجرا و پشتیبانی »،

وی با اشاره به برخی از خسارات در روند فعالیت های وزارت هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ ، وی بر لزوم بازگشت به مأموریت های مفهومی و برنامه ریزی های بیشماری برای توسعه فعالیت های پیچیده تأکید کرد.

سهل انگاری توسعه و دیپلماسی

در این جلسه ، سهل انگاری مزمن از مفهوم توسعه به عنوان دارنده استراتژیک مورد انتقاد قرار گرفت. اسناد رو به بالا دفتر در این رابطه عمدتاً به یک سند پراکنده در سال 2 محدود می شود. علاوه بر این ، دیپلماسی فرهنگی در سالهای اخیر کاملاً به موزه هنر معاصر تهران واگذار شده است و دفتر در این زمینه عملاً فاقد فعالیت است.

در بخش دیگری از این نشست ، موضوع دیپلماسی هنری به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای گفتمان جهانی ایران مورد بحث قرار گرفت. استفاده مؤثر از هنرمندان شهر سیتا در پاریس ، محل زندگی هنرمندان ایرانی در شهر هنرهای بین المللی ، به عنوان یکی از ابزارهای بالقوه دیپلماسی فرهنگی تأکید کرد.

اقتصاد هنری ، نقطه توسعه هنر

یکی از نکات مهم این جلسه شناسایی توانایی های اقتصادی در بدن هنرهای تجسمی بود. بررسی داده های آماری گالری ها ، گالری ها و بازارهای هنری نشان می دهد که ظرفیت بالایی برای استفاده از ابزار اقتصادی برای توسعه وجود دارد ، اما تاکنون هیچ سیاست منسجم شکل نگرفته است.

در بخش دیگری از جلسه ، گفته شد: “ما برای گالری ها ، حراج ها و هنر بازار به شرایط و سیاست های شفاف نیاز داریم.” دستورالعمل ها تدوین شده اند ، اما بدون حمایت سیاسی مؤثر ، آنها اجرا نمی شوند. “

همچنین اعلام شد که جلسات تخصصی با گالری ها ، که در سالهای اخیر رابطه کاملی با اداره کل داشته اند ، به طور مرتب برگزار می شود. در حقیقت ، چشم انداز جدید در نظر می گیرد که گالری ها تهدید نمی کنند ، بلکه یک شریک توسعه است.

گفته شد: “اقتصاد هنر صرفاً کسب درآمد نیست ، بلکه ابزاری برای انتشار تأثیر اجتماعی و فرهنگی هنر است.”

نهادینه سازی و مشارکت بین رشته ای ؛ الگوی جدید اداره کل

شرکت کنندگان تأکید کردند که اداره کل باید در ساختار سازمانی مورد بررسی قرار گیرد و آنها باید از الگوی سنتی “عملکرد” ​​دور باشند و به یک رهبر فرهنگی تبدیل شوند.

یکی از پیشنهادات تقویت رابطه با انجمن های هنری ، دانشگاه ها ، دارندگان خصوصی و موسسات بود تا دفتر بتواند باهوش تر و مؤثرتر باشد.

“مدیر کل نه تنها باید یک مدافع باشد ، بلکه باید مخاطب هنرمند ، مترجم مشکلات هنری معاصر و پلی بین دولت و جامعه هنری باشد.”

برنامه ریزی کردن

پس از این جلسه ، فقدان مؤسسات تخصصی برای تعیین اصالت ، ارزیابی آثار هنری و بیمه آثار ذکر شد. این یک خطر جدی است ، به ویژه در رابطه با آثار ارزشمند موزه هنر معاصر تهران ، که بدون بیمه باقی مانده است.

یکی از اعضای این جلسه ، تأسیس یک موسسه مستقل و تخصصی را برای ارزیابی آثار هنری ، قیمت و بیمه پیشنهاد داد. این باید در خارج از منافع جناح ها و با یک رویکرد ملی برای تضمین امنیت اقتصادی هنرمندان و گنجینه های ملی تشکیل شود.

چشم انداز: تدوین توسعه استراتژیک توسعه هنرهای تجسمی

در پایان اولین جلسه رسمی کمیته هنر اقتصادی ، کمیته اقتصادی هنر باید شروع به تدوین یک برنامه استراتژیک کوتاه مدت کند. این برنامه شامل شکل گیری سیاست ها در زمینه اقتصاد هنری ، تقویت دیپلماسی فرهنگی ، بررسی ساختار اجرایی و فعال ترین مشارکت با بخش خصوصی خواهد بود. اعضای کمیته تأکید کردند که این برنامه همچنین باید براساس محیط بودجه سال آینده باشد.

این جلسه آغاز رسمی فرآیند تحول ساختاری و مفهومی در دفتر هنرهای تجسمی محسوب می شود. تلاش برای انتقال از یک مدیر اجرایی به یک مربی سیاست یک بخش اجرایی به اتاق توسعه هنر ایران.

شایان ذکر است که جلسه کمیته اقتصاد هنری در دفتر دفتر هنرهای تجسمی به طور متناوب با حضور چهره های هنری ، فرهنگی ، دانشگاهی و اقتصادی انجام می شود تا از دیدگاه متخصصان و متخصصان این زمینه استفاده شود ، که منجر به نظر افراد علاقه مند به این زمینه می شود.

۲۴۲۲۴۳

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا