ترند های روز

جعفریان با ارائه منبع به دیگران احساس نمی کند چیزی را از دست داده است.

به گزارش فارسیرو، حفظ چهره و آثار مکتوب دکتر رسول جعفریان; با عنوان «جستجوی گذشته نگران آینده» همراه با معرفی کتاب «آفاق دانایی» که بعدازظهر یکشنبه 25 دی ماه به قلم «حمید زارع» در اتاق خبرگزاری فارسیرو برگزار شد. . .

در این مراسم، پیام ویژه آیت الله جعفر سبحانی مرجع تقلید پیام دکتر مسعود بیزیکیانرئیس جمهور، پیام آیت الله «سید مصطفی محقق داماد»رئیس اداره علوم اسلامی فرهنگستان علوم ایران، حجت الاسلام «سیدعلی قاضی عسگر» تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی و همچنین پیام های وزرای علوم و فرهنگ مزین شد. جلسه .

جعفریان با ارائه منبع به دیگران احساس نمی کند چیزی را از دست داده است.

«سومیا توحیدلو»، عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم انسانی، با استناد به دغدغه‌های دکتر جعفریان درباره «فناوری‌های جدید، کتابخانه‌های جدید»، گفت: آقای جعفریان در بسیاری از مطالبی که می‌نویسد، ویژگی‌هایی دارد. در کتاب ارزشمند آقای زارع نیز آمده است; دغدغه او همیشه در مورد فناوری های جدید و کتابخانه های دیجیتال است. چیزی که ما خیلی کم به آن توجه می کنیم، هرچند جزو نیازهای آینده است و اساسا هر تاخیری در این زمینه باعث می شود که تاخیر ما در این زمینه بر خلاف سایر فناوری ها بیشتر و بیشتر شود، اما دکتر جعفریان تا حد زیادی پیشرو هستند. در این زمینه؛ آنها علیرغم دیدگاه سنتی کشور در جمع آوری و پردازش داده های کتابخانه دیجیتال پیشرو هستند. این در حالی است که در کشورهای دیگر دنیا و حتی کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس شاهد پیشرفت زیادی در این زمینه هستیم.

تقاضای موسسات در زمینه فناوری های نوین و دیجیتال

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: دکتر جعفریان نه تنها در حوزه فناوری های نوین و دیجیتال کوشا بوده و هستند، بلکه در مطالبات موسسات نیز کوشا بوده و هستند. از نظر جمع آوری داده ها، بسیاری از منابع و داده ها در کتابخانه های ما موجود نیست. کتابخانه های بزرگ ما منابع زیادی ندارند. نکته این است که ما مانعی برای تامین منابع دیجیتالی داریم که قابل ارائه به مردم نیست و در عین حال قابل تجمیع نیست. متاسفیم که در شرایطی که باید شرایط گردآوری اسناد و منابع دوره قاجار و پهلوی فراهم شود، گاه با یک دکمه در اتوماسیون اسناد بسیاری از بین رفته است.

وی با بیان اینکه علاقه ای به جمع آوری داده های دیجیتالی وجود ندارد، افزود: با وجود اینکه این روش در دنیا وجود دارد و منابع زیادی بایگانی می شود، اما در حال حاضر روبات هایی در دنیا وجود دارند که در فرآیند تحقیق و پژوهش در انتشار، از نابودی کتاب ها جلوگیری می کنند. . در حالی که ما نگران وجود چنین چیزهایی حتی در بزرگترین کتابخانه ها نیستیم. به نظر می رسد تعصبی وجود دارد که این موارد در حوزه معرفت باقی نماند.

آموزنده ترین حال و هوای جعفریان.

توحیدلو در ادامه به برخی از ویژگی های حجت الاسلام جعفریان اشاره کرد و گفت: آموزنده ترین خلق و خوی ایشان این است که احساس نمی کند در ارائه منبع به دیگران چیزی کم دارد; متأسفانه این دیدگاه در نهادهای علمی ما وجود ندارد. امیدوارم وارد فضای فناوری شویم و موانع متعددی بر سر راه روش های جدید برداشته شود و پژوهشگران بتوانند به راحتی از کتابخانه ها استفاده کنند.

جعفریان با ارائه منبع به دیگران احساس نمی کند چیزی را از دست داده است.

مهمانان ویژه مراسم

در این مراسم که با حضور چهره های علمی روستایی و دانشگاهی، دکتر علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. حجت الاسلام «عبدالحسین معزی» نماینده سران هلال احمر، حجت الاسلام «علی اکبر ناطق نوری»، حجت الاسلام «محمدعلی مهدوی راد»، حجت الاسلام «احمد واعظی» رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه، حجت الاسلام محمدمهدی معراجی، حجت الاسلام مهدی مهریزی، دکتر محمود گلزاری، دکتر محسن اسماعیلی، دکتر محمد نهاوندیان، دکتر منصور صفت گل، استاد سید فرید قاسمی، دکتر منوچهر مرادی سبزوار و سه معاون وزیر فرهنگ و ارشاد حضور داشتند. اسلامی و معاونان وزیر علوم و بسیاری دیگر از اهالی فرهنگ و اندیشه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا