آموزشچه چیزیدانستنی هانکات

قانون کارما چیست: اصول قوانین کارما و تاثیر آن در زندگی

یکی از قوانین معروف در دنیا قانون کارما است که معنی لغوی آن را می‌توان بازگشت دانست. کارما یک روش واضح برای بیان قانون علت و معلولی است؛ به این صورت که هر فرد نتایج رفتار خود را در همین دنیا خواهد دید. به‌عبارت‌دیگر سرنوشت شما و آینده شما نتیجه کارهایی است که امروز انجام می‌دهید. در پاسخ به سوال کارما چیست؟ باید گفت که حتما این اصطلاح را شنیده‌اید که قدیمی‌ها می‌گویند از هر دست بدهی از همان دست پس خواهی گرفت، این اصطلاح تعریف واضحی از معنی کارما است.

کارما دارای قوانینی است که طبق قوانین کارما شما باید رفتار خود را برای دریافت نتیجه و سرنوشت بهتر تنظیم کنید. برای شناخت دقیق این قانون و اصول آن با سایت فارسیرو همراه باشید.

قانون کارما چیست

کارما چیست؟

همه‌ی افراد در زندگی خود به دنبال اهدافی هستند و برای رسیدن به آن اهداف تلاش می‌کنند. گاه ممکن است که شما در مسیر اهداف خود شکست بخورید یا با موانع گوناگونی روبه‌رو شوید. کارما همان قانونی است که به شما یاد می‌دهد موانع مسیر، نتیجه رفتار خودتان هستند. کارما درواقع رابطه علت و معلولی میان رفتار و نیت‌های شما با نتایج کارها است. طبق قانون کارما زندگی امروز شما نتیجه اعمالی است که درگذشته داشته‌اید و اعمال امروز شما زندگی آینده را خواهند ساخت. کارما را می‌توان یکی از مفاهیم قانون جذب دانست که تاکید دارد شما آن ‌چیزی را جذب می‌کنید که به آن فکر می‌کنید و برای دیگران نیز می‌خواهید.

در قوانین کارما امکان ندارد که شما به دیگران نفرت، حسادت، بخل و… را هدیه کنید و در مقابل عشق، گذشت و تواضع را دریافت کنید. این قانون دارای اصولی است که به افراد آموزش می‌دهد چگونه پیشرفت کنند و جهانی زیبا برای خود و دیگران ترسیم کنند. مهم‌ترین نکته در پاسخ به سوال کارما چیست این است که شما باید منشأ همه‌چیز را در درون خود جست‌وجو کنید و برای هر قدم، ابتدا تغییر را از درون خودتا آغاز کنید. این تعریف به خوبی نشان می‌دهد که شما علت هر اتفاق خوب و بد در زندگی خودتان هستید و بی‌شک بر زندگی سایر افراد نیز تاثیر خواهید گذاشت.

نیروی کارما چیست؟

فرق کارما با کائنات و تناسخ

برای داشتن درکی درست از کارما، کائنات و تناسخ، بهتر است ابتدا تعریفی جامع از هرکدام داشته باشیم. کائنات تمام آن چیزهایی هستند که در این جهان وجود دارند و دارای انرژی هستند. گیاهان، جانوران، انسان‌ها، جمادات و… همه کائنات را تشکیل می‌دهند. در تعریفی دیگر می‌توان کائنات را قوانین حاکم بر این جهان هستی دانست. قوانینی که همه‌چیز را در این جهان شکل داده و نظم بخشیده‌اند. قانون جذب معتقد است با ارسال اهداف و نیت‌های پاک خود به کائنات می‌توانیم آن اهداف را جذب کنیم.

قانون دیگر قانون کارما است که معتقد است همه‌چیز در این دنیا نتیجه رفتار و اعمال انسان است و درواقع شما همان چیزی را برداشت می‌کنید که کاشته‌اید. در آیین هندو این سوال پیش آمد که چرا عده‌ای از افراد باوجود کارهای نیک و رفتارهای درست، زندگی سختی در این دنیا دارند و به‌عبارت‌دیگر به موفقیت نرسیده‌اند؟ در پاسخ به این سوال قانون تناسخ شکل گرفت که معتقد است که روح فرد با توجه به اعمال این دنیا، در دنیایی دیگر وارد جسم دیگری می‌شود. این جسم می‌تواند انسان، حیوان و یا گیاه باشد و این تبادل تا آنجا ادامه دارد که فرد به جایگاه حقیقی و نتیجه درست اعمال خود برسد.

از آنچه گفته شد می‌توان این‌گونه دریافت که کارما بیش از آنکه بر قدرت‌های ماورائی تاکید داشته باشد، ابتدا به خود فرد و درون او تاکید می‌کند. کارما فرد را منشأ همه‌چیز می‌داند و معتقد است نتیجه هر رفتار درست یا غلطی در این دنیا مشاهده می‌شود. در مقابل کائنات راه رسیدن به اهداف را یک انرژی خارج از وجود فرد می‌داند و تناسخ نیز نتیجه اعمال را به دنیایی دیگر موکول می‌کند.

فرق کارما با کائنات و تناسخ

قوانین کارما چیست؟

کارما دارای قوانینی است که به افراد متذکر می‌شود قبل از هر اقدام و تصمیمی مراقب رفتار و اعمال خود باشند. قانون کارما درواقع چارچوبی است که فرد باید در حیطه آن رفتار کند تا در زندگی خود نتایج مثبتی دریافت کند. در ادیان مذهبی کارما همان اعمال مثبتی هستند که سبب می‌شوند شما در زندگی بعدی خود آرامش و امنیت داشته باشید و در کشورهای غربی کارما یک مفهوم انتزاعی است که سبب می‌شود همان‌گونه که رفتار می‌کنید با شما رفتار شود.

درواقع رفتار هر انسان بر کیفیت زندگی او تاثیر خواهد گذاشت و جزا یا پاداش رفتار خود را دریافت خواهد کرد. برای پاسخ دقیق به این سوال که قانون کارما چیست؟ با ما همراه باشید؛ زیرا ما در ادامه قوانین اصلی کارما را شرح خواهیم داد.

قانون علت و معلول

در توضیح این قانون باید گفت که همه‌ی اعمال نیک و بد ما در این دنیا نتایج و عواقبی خواهند داشت. طبق این قانون هر آنچه در زندگی دریافت می‌کنید نتیجه‌ی اعمال و تفکرات خودتان است. اگر به افراد و محیط انرژی مثبت دهید و به دنبال صلح، عشق، آرامش و احترام به دیگران باشید، قطعا همین موارد را دریافت خواهید کرد.

قانون آفرینش

طبق این قانون هر فرد در نظام آفرینش این دنیا دخیل است و همین مساله سبب می‌شود که افراد خود آفریننده زندگی و اهداف خود باشند. برای آنکه اهداف خود را خلق کنید باید در مسیری گام بردارید که به شما کمک کند و با افرادی معاشرت کنید که یاریگر شما در این راه باشند. شما باید یاد بگیرید که از نقاط قوت خود جهت ایجاد زندگی خوب برای خود و دیگران استفاده کنید.

قانون تواضع

کارما میگه اگر از پذیرش وضع موجود و شرایط زندگی خود امتناع کنید، پیشرفت نخواهید کرد. درواقع شما باید آنقدر متواضع باشید که هم شرایط موجود را بپذیرید و هم قبول کنید که این شرایط نتیجه رفتار شما درگذشته بوده است. طبق این اصل کارما، تواضع و پذیرش سبب می‌شود که شما انرژی لازم برای ایجاد تغییر را داشته باشید و برای خود آینده‌ای بهتر بسازید.

قانون رشد

رشد یکی از اصول کارما است که معتقد است رشد از درون شما آغاز می‌شود. برای آنکه رشد کنید و پیشرفت کنید ابتدا باید از خودتان شروع کنید. دست از سرزنش دیگران و یا تمرکز بر مواردی که خارج از اختیار شما است بردارید. این کار باعث می‌شود شما روی خودتان تمرکز کرده، واقعیت را بپذیرید و به آرامش برسید.

قانون مسئولیت‌پذیری

این قانون کارما به شما یادآور می‌شود که هرگز نباید دیگران را در سرنوشت و اتفاقات زندگی خود مقصر بدانید.در واقع شما باید مسئولیت رفتار خود را بپذیرید و ریشه‌ی شکست‌ها و مشکلات را در خودتان جست‌وجو کنید. کارما به شما می‌گوید که عواقب تصمیمات و رفتارهای خود را بپذیرید و سعی کنید بهترین رفتار را داشته باشید.

قانون اتصال

این قانون در کارما معتقد است که همه‌چیز در این جهان به هم متصل است. گذشته، حال و آینده شما به هم متصل هستند و اگر از زندگی یا روابط فعلی خود راضی نیستید به این دلیل است که نوع اتصال شما درست نیست. شما باید اتصالات خود را با افراد و اهداف جدید برقرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

قانون تمرکز

این قانون بر این موضوع تاکید دارد که تمرکز بر چند هدف به‌طور همزمان باعث می‌شود سرعت و کیفیت کار کاهش یابد. اگر بر چند هدف همزمان تمرکز کنید و نتیجه مطلوب را کسب نکنید، دلسرد و ناامید خواهید شد؛ بنابراین بهترین کار تمرکز بر یک هدف در یک مدت‌زمان مشخص است.

قانون بخشش

قانون بخشش درواقع همان ضرب‌المثل معروف است که می‌گوید از هر دست بدهید از همان دست پس خواهید گرفت. اگر بخشش در وجود افراد نباشد هرگز نمی‌توانند دنیایی با صلح و آرامش ایجاد کنند و هرگز به رشد معنوی نخواهند رسید.

قانون لحظه حال

برای داشتن آرامش بهتر است ذهن خود را بر زمان حال متمرکز کنید و برای ساختن آینده‌ای بهتر رفتارهای گذشته خود را در زمان حال اصلاح کنید. تمرکز بر گذشته جز ابطال وقت و انرژی فایده‌ای ندارد. شما باید بر فکر و ذهن خود متمرکز شوید و ذهن خود را از گذشته رها کنید.

قانون تغییر

کارما معتقد است که تاریخ تکرار می‌شود و این تکرار تا زمانی ادامه دارد که شما رفتار نادرست خود را تغییر دهید و تاریخ را به سمت مسیری درست هدایت کنید. هرگاه شما نسبت به تاریخ انرژی مثبت ارسال کنید و تغییر را از درون خود شروع کنید، تاریخ نیز تغییر خواهد کرد.

قانون صبر و پاداش

تلاش و پشتکار مهم‌ترین اصل برای رسیدن به اهداف و خوش‌بختی است. در این مسیر آنچه اهمیت زیادی دارد صبر است. شما هرگز نمی‌توانید با تنبلی یا یک شبه به آنچه می‌خواهید برسید؛ بنابراین اگر تلاش کنید و صبور باشید قطعا پاداش صبر خود را دریافت خواهید کرد.

قانون اهمیت و الهام

این قانون به افراد یادآور می‌شود که همه‌ی رفتارهای انسان اهمیت دارد و آنچه بیش از ظاهر مهم است نیت هر فرد است. شما با یک کار کوچک می‌توانید تغییری بزرگ در زندگی افراد داشته باشید و الهام‌بخش آینده‌ای زیبا شوید؛ بنابراین هر کار شما و حتی هر نیت شما بر جهان تاثیر می‌گذارد.

قوانین کارما

کارما سوزی چیست؟

گاه ممکن است افراد در زندگی خود احساس کنند که دچار مشکلات دنباله‌دار شده‌اند که نمی‌توانند از آن‌ها رها شوند. مشکلات گوناگونی که تمام ابعاد زندگی را در بر می‌گیرند و مانع پیشرفت فرد می‌شوند. کارما معتقد است که هر مشکلی که شما دارید ریشه در کارمای بد گذشته دارد. برای رهایی از آن ابتدا باید ریشه‌ی این مشکل را پیدا کنید و متوجه شوید که مشکلات امروز شما نتیجه کدام رفتار نادرست است و سپس برای حل و جبران آن اقدام کنید.

کارما سوزی دقیقا همین است که شما کارمای بد گذشته را جبران کنید و آینده‌ای زیبا برای خود بسازید. اگر کارمای بد گذشته نتیجه رفتار شما باشد جبران کردن آن آسان است؛ اما گاهی ما تحت تاثیر یک کارمای خانوادگی، اجدادی و یا جمعی هستیم. مثلا فردی را تصور کنید که از کودکی رفتارهای نادرست را از خانواده خود یاد گرفته و شخصیتش شکل‌گرفته است. این فرد برای جبران این کارما باید ابتدا گذشتگان را ببخشد و درک کند که آنان نیز تحت تاثیر شرایط بوده‌اند. اگر درگیر یک کارمای اجدادی شده‌اند باید با دادن صدقه، خیرات و کمک به دیگران، کارما سوزی کرده و از شر کارمای اجدادی خلاص شوند.

گاه نیز ممکن است افراد درگیر یک کارمای منفی جمعی گردند؛ مثل همه‌گیری بیماری کرونا که نتیجه عدم توجه و احترام به طبیعت است. فرد باید ضمن تلاش برای رعایت اصول و نکات بهداشتی به قوانین طبیعت احترام بگذارد و برای دوستی با طبیعت تلاش کند.

کارما در روانشناسی

در علم روانشناسی اعمال انسان نتیجه افکار و احساست او هستند. درواقع این علم معتقد است که فرد ابتدا افکاری را در ذهن خود شکل می‌دهد و پس‌ازآن احساسی در وجود او شکل می‌گیرد که این احساس یک رفتار و عمل را به دنبال دارد. افکار مثبت و منفی هر فرد سبب می‌شوند که او رفتارهایی را متناسب با همان افکار در پیش بگیرد. مثلا تفکر منفی نسبت به خود سبب احساس شرم در فرد می‌شود؛ درنتیجه فرد رفتاری تحت عنوان کم‌رویی را از خود بروز می‌دهد.

درواقع روانشناسی نیز بر کارما و قوانین آن تاکید دارد به این شکل که افکار ما رفتار ما را شکل می‌دهند و رفتار ما سبب پیشرفت یا عدم پیشرفت ما می‌گردد. روانشناسی تاکید دارد که طبق قانون کارما هر رفتاری درنهایت به خود فرد بازخواهد گشت به طوری که اگر به دنبال بدی کردن به دیگران باشید در نهایت مشاهده خواهید کرد که اطراف شما را انسان‌هایی پر کرده‌اند که تنها راه بقا را بدی کردن می‌دانند.

اصول کارما

کارما در شعر مولانا

همان‌گونه که در پاسخ به سوال کارما چیست گفته شد، کارما درواقع قانونی است که به افراد متذکر می‌شود مراقب رفتار، اعمال و نیات خود باشند؛ زیرا همان چیزی را در زندگی دریافت خواهند کرد که برای دیگران و جهان اطراف خود خواسته‌اند. مولانا ازجمله شاعران بامعرفت و اهل علم است که در زندگی خود بسیار سفر کرده است و همین سفرها سبب شده دیدی باز نسبت به جهان داشته باشد. او بسیار باتجربه است و نگاهی ویژه نسبت به رفتار و کردار انسان‌ها دارد.

اشعار مولانا نشان می‌دهد که او نیز به نیروی کارما معتقد است و به خوبی سعی دارد در اشعار خود نشان دهد کارما به چه معناست. اگرچه اعتقاد به نیرویی ماورائی به نام الله نیز در اشعار مولانا وجود دارد اما در کنار آن مولانا به نیات افراد و رفتار آن‌ها و درنتیجه کارما نیز تاکید می‌کند. در ادامه قسمتی از اشعار مولانا که بر قانون کارما تاکید دارند را ذکر خواهیم کرد.

تا در طلب گوهر کانی، کانی
تا در هوس لقمه نانی، نانی
این نکته‌ی‌ رمز اگر بدانی، دانی
هر چیز که در جستن آنی، آنی

...

طیبات و طیبین بر وی بخوان
در جهان هر چیز چیزی جذب کرد
گرم گرمی را کشید و سرد سرد
قسم باطل باطلان را می‌کشند
باقیان از باقیان هم سرخوشند
ناریان مر ناریان را جاذب‌اند
نوریان مر نوریان را طالب‌اند

بهترین کتاب های کارما

با فراگیر شدن کارما و رواج اصطلاحات و قوانین آن در دنیا، بسیاری از افراد به دنبال این موضوع بودند که بدانند کارما چیه و چه تاثیراتی در زندگی دارد. ازآنجاکه کارما بر همه‌ی ابعاد زندگی و شخصیتی فرد تاکید دارد و آینده را نتیجه‌ای از نیت و رفتار فرد می‌بیند، بسیاری از نویسندگان و محققان به دنبال نوشتن کتابی جامع در این زمینه بودند. نوشتن کتاب‌های گوناگون درزمینه کارما این امکان را به افراد داده است که اطلاعاتی جامع و دسته‌بندی شده داشته باشند و برای داشتن آینده‌ای بهتر تلاش کنند.

کتاب‌های گوناگون در این زمینه به رشته تحریر درآمد که بسیاری از آن‌ها ترجمه هستند و برخی نیز به زبان فارسی نوشته شده‌اند. معمولا افراد از میان کتاب‌های موجود به دنبال شناخت بهترین کتاب کارما هستند. ما در ادامه بهترین کتاب‌های موجود در این زمینه را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • کتاب: خودت را در آغوش بگیر: نویسنده: فرزانه رقیبی | ناشر: گنج حضور
  • کتاب: دارما و کارما: نویسنده: شهرام مقصودی | ناشر: آقای کتاب
  • کتاب: روی مدار موفقیت: نویسنده: نرگس محمدزاده | ناشر: نگارستان غرب
  • کتاب: چرا خوبان رنج می‌برند: نویسنده: جی. پی. واسوانی | مترجم: نوشین حمیدا | انتشارات: کلک آزادگان
  • کتاب: کارما: نویسنده: دوزانتاماتا | ناشر: آسیم
کارما در زندگی

سوالات متداول

علامت کارما چیست؟

در کیبوردهای گوشی و لپ‌تاپ ایموجی فلش رفت‌و‌برگشت و ایموجی فلش‌هایی که به جهت عقربه‌های ساعت می‌چرخند را به‌عنوان علامت کارما در نظر می‌گیرند. 🔃، 🔄

عدد کارما چیست؟

در علم کارما اعداد 13، 14، 16 و 19 را به‌عنوان عدد کارما در نظر می‌گیرند. عدد 13 مربوط به افرادی است که در مسیر زندگی خود با موانع زیادی روبه‌رو می‌شوند. عدد 14 مربوط به افرادی است که دچار شرایط ناپایداری هستند و با مشکلات جنسی یا مصرف الکل مواجه شده‌اند. عدد 16 نیز به افرادی اشاره دارد که با چالش‌هایی روبه‌رو هستند و فروتنی عامل موفقیت آن‌ها است. درنهایت باید گفت عدد 19 نشانگر این است که فرد به‌تنهایی باید با مشکلات خود مبارزه کند.

ایموجی کارما چیست؟

🕉️ این ایموجی که به ام معروف است نمادی است که در آیین‌های هندو، بودا، سیک و جائینیسم به‌عنوان ایموجی کارما مورداستفاده قرار می‌گیرد.

فرق علامت کارما با بازیافت

ایموجی ♻️ نماد کارما نیست اما بسیاری از افراد آن را به‌اشتباه به‌عنوان علامت کارما در نظر می‌گیرند. این علامت را باید علامت بازیافت دانست که با علامت کارما کاملا متفاوت است.

سخن پایانی

افراد در زندگی همواره به دنبال یک قدرت ماوارائی برای رفتار و اعمال خود هستند. هر فرد با هر اعتقادی به دنبال قدرتی است که سرنوشتش را به آن گره بزند.کارما ازجمله آن قوانینی است که به افراد یادآور می‌شود جهان دارای قدرتی است که رفتار و کردار شما را به خودتان برمی‌گرداند. همین امر سبب می‌شود که در قانون کارما افراد مراقب رفتار و حتی نیت‌های خود باشند. قوانین کارما متذکر می‌شوند که فرد باید هر آنچه می‌خواهد را به جهان هدیه کند تا همان را بازپس گیرد و خود را مسئول زندگی خود بداند. کارما امروز را نتیجه‌ی گذشته می‌داند و راه رهایی از مشکلات امروز را حل کارمای منفی گذشته معرفی می‌کند.

این قانون از گذشته تا به امروز وجود داشته است؛ به‌طوری‌که ما آثار کارما را حتی در اشعار شاعرانی همچون مولانا مشاهده می‌کنیم. ما در این مطلب تمام ابعاد کارما و قوانین آن را موردبررسی قراردادیم اگر شما هم در این زمینه تجربه یا سوالی دارید لطفا آن را با ما در میان بگذارید.

رواج مفهومی تحت عنوان کارما سبب شده است افراد در این زمینه با سوالات گوناگونی مواجه شوند که ما در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها پاسخ خواهیم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا