چه چیزیدانستنی ها

اهمیت طراحی نقشه فاز دو در کیفیت ساختمان مسکونی

طراحی نقشه فاز دو معماری، یکی از مراحل پایانی طراحی نقشه است که اهمیت بسیار زیادی در کیفیت یک ساختمان دارد. جالب است بدانید که طراحی نقشه فاز دو تقریبا در هر فرایند نقشه کشی‌ای، حتی فرایند‌های صنعتی مانند الکترونیک و مکانیک نیز اهمیت دارد و تنها مربوط به معماری نمی‌شود. اجرای نقشه فاز دو معماری می‌تواند اطلاعات بسیار دقیقی از جزئیات مد نظر در یک سازه را به سازنده ارائه بدهد و به صورت کلی، فرایند ساخت را ساده‌تر و با کیفیت‌تر کند.

در صورتی‌که قصد دارید از اهمیت طراحی نقشه فاز دو در کیفیت ساختمان مسکونی مطلع شوید، تا انتهای این نوشته از هانیکا با ما همراه باشید

نقشه فاز دو معماری چیست؟

پیش از اینکه درباره علت اهمیت طراحی نقشه فاز دو صحبت کنیم، بهتر است ببینیم که نقشه فاز دو اصلا چیست؟ همانطور که گفته شد، طراحی این نقشه امری مهم نه‌تنها در صنعت ساختمان بلکه در بسیاری دیگر از انواع نقشه کشی‌های مهندسی است که با اصولی متفاوت، اما با یک هدف انجام می‌شود! نقشه‌های فاز دو حاوی جزئیات و کلیات مهم برای مجریان و سازندگان است که از روی نقشه‌های فاز 1 که به تصویب کارفرما رسیده طراحی می‌شود. هم نقشه‌های معماری و هم نقشه‌های سازه دارای فاز دو هستند.

نقشه فاز دو معماری چه مواردی را شامل میشود؟

طراحی نقشه فاز دو ساختمان استاندارد‌ها و اصولی وجود دارد و اولین مورد از این استانداردهای نیز آن است که نقشه باید در مقیاس درست طراحی شده و ابعاد درست را به نمایش بکشد. به عبارت دیگر یک نقشه فاز دو باید آنقدر دقیق و واضح ارائه شود که فرایند ساخت را بتوان از روی آن شروع کرد.

برخی از جزئیات موجود در یک نقشه فاز دو عبارت‌اند از:

  • سقف کاذب
  • اندازه گذاری
  • پلان تیر ریزی
  • بزرگنمایی پله
  • تمام ریز فضاها
  • جهت شمال و قبله
  • نقشه‌های کف‌سازی
  • تیپ‌بندی درب و پنجره
  • خط مقطع طولی و عرضی
  • دیتیل و جزئیات طراحی و اجرا
  • شیب‌بندی و طراحی پلان بام
  • بزرگنمایی سرویس‌های بهداشتی
  • وجود نقشه‌ها و نماد‌ها به صورت فاز 2

یک نقشه فاز دو بسته به نوع خود بسیار گسترده و پر جزئیات است و موارد گفته شده تنها بخش کوچکی از این نکات بودند. همچنین نقشه دارای انواع مختلفی است که برای یک ساختمان به صورت زیر دسته‌بندی می‌شود:

  • نقشه فاز 2 سازه
  • نقشه فاز 2 معماری
  • نقشه فاز 2 تاسیسات الکتریکی
  • نقشه فاز 2 تاسیسات مکانیکی

طراحی نقشه فاز دو باید بر اساس مقررات کشوری ساخت و ساز طراحی شده و طرح در بی‌نقص‌ترین حالت ممکن به پیمانکار ارائه شود.

دلایل اهمیت نقشه‌های فاز دو

دلایل اهمیت نقشههای فاز دو

طراحی نقشه فاز دو آخرین مرحله از طراحی نقشه برای یک ساختمان است و با توجه به این که تمامی جزئیات مربوط به ساخت را در خود دارد، بدون شک کیفیت آن مشخص‌کننده کیفیت سازه نهایی است. بنا و اصل این نقشه از طراحی نقشه شهرداری (فاز1) گرفته می شود. اگر در طراحی نقشه فاز یک ساختمان اشتباهات اساسی و فاحش باشد. قاعدتا این معایب و ایرادات به نقشه های فاز 2 منتقل می شود. لذا پیشنهاد می شود قبل از طراحی نقشه فاز 2 اجرایی در تهیه و ترسیم و طراحی نقشه شهرداری دقت شود.

می‌توان گفت که مهمترین مرجع اطلاعاتی سازندگان، یک نقشه فاز دو است که توسط پیمانکار پروژه به تایید رسیده باشد و به همین واسطه هر چه که در نقشه باشد در ساختمان نیز به کار گرفته می‌شود. به واسطه همین اهمیت نقشه فاز دو، این نقشه باید از طریق نرم افزارهای دقیق نقشه کشی نظیر اتوکد کشیده شود و حتی کوچک‌ترین جزئیاتی نیز در آن از قلم نیفتند.

هر اشتباه در ترسیم نقشه فاز دو، حال چه نقشه معماری باشد چه نقشه سازه و سایر نقشه‌های یک ساختمان، برابر است با یک اشتباه در ساخت ساختمان! یک ساختمان چیزی نیست که بتوانید در ساخت آن اشتباه کنید چرا که از یک طرف پای جان و مال مردم در میان است و در ظرف دیگر سرمایه کارفرما؛ بنابراین هرچقدر که لازم است برای طراحی نقشه فاز دو در بخش‌های مختلف ساختمان مد نظر خود، هزینه کرده و سخت‌گیری کنید. جدا از این دلایل اهمیت، شهرداری و سازمان نظام مهندسی نیز حساسیت خیلی زیادی بر روی نقشه فاز دو دارند و عملا می‌توان گفت که بدون وجود این نوع نقشه، هرگونه اقدام برای ساخت یک سازه بی‌فایده است.

نکات مهم در طراحی نقشه فاز دو

اگر خاطرتان باشد بیشتر گفتیم که برای طراحی نقشه فاز دو، پای جان انسان‌ها و سرمایه کارفرما در میان است؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که این کار امری بسیار حساس و مهم است. در فرایند طراحی نقشه فاز دو باید طراحی با دقتی بسیار بالا و با استفاده از نرم افزارهای دقیق صورت گیرد، کمترین میزان خطا وجود داشته و یا نقشه بدون خطا باشد، تمامی جزئیات مربوط به ساخت در نقشه وجود داشته و هیچ جای ابهامی نباشد، نقشه خوانا و قابل درک باشد و بسیاری نکات مهم دیگر که بحث‌هایی آکادمیک و تخصصی هستند.

طراحی نقشه فاز دو در هانیکا

طراحی نقشه فاز دو در هانیکا

بر اساس نکات مذکور می‌توان نتیجه گرفت که طراحی این نوع از نقشه‌ها نیازمند مهندسینی با تبحر و تخصص بالا است و در صورتی‌که یک نقشه فاز دو توسط فردی بدون تجربه کافی طراحی شود، طبیعتا نباید انتظار خروجی مطلوبی از آن را داشته باشید.

خبر خوب برای شما اینکه مجموعه فنی مهندسی هانیکا با حضور جمعی از بهترین متخصصین نقشه کشی با تجربه طولانی و تبحر بالا در امر طراحی نقشه فاز دو، آماده ارائه این خدمات به شما هستند. طراحی نقشه‌های فاز دو توسط مهندسین هانیکا، بر اساس اصول روز جهان و با استفاده از نرم افزارهای بسیار دقیق نقشه کشی است و علاوه بر این موضوع، در فرایند طراحی تمامی استانداردهای کشوری و نظام مهندسی در نظر گرفته می‌شود تا هیچ‌گونه مشکل فنی و قانونی‌ای در نقشه وجود نداشته باشد. در صورتی‌که قصد دارید از این خدمات بهره‌مند شوید، می‌توانید با مراجعه به سایت هانیکا و تماس با شماره‌های موجود در سایت به سادگی با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و تمامی سوالات فنی و غیر فنی خود را به صورت رایگان مطرح کنید.

جمع بندی

ساخت یک ساختمان، نیازمند انواع مختلفی از نقشه کشی است که در این بین، طراحی نقشه ساختمان به عنوان آخرین مرحله از هر امر نقشه کشی‌ای، چه نقشه معماری و سازه و چه نقشه تاسیسات، اهمیت بسیار زیادی در کیفیت یک ساختمان دارد. نقشه فاز دو به صورت مستقیم بر روی مقاومت و ظاهر سازه تاثیر دارد و انتظارات بالایی از یک مهندس برای طراحی چنین نقشه‌ای وجود دارد و ما در این نوشته تمام تلاش خود را به کار بستیم تا مهم‌ترین دلایل اهمیت این موضوع را با شما در میان بگذاریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا