دیزاین و دکوراسیون

نمای فلزی ساختمان: 100٪ مزایای کاربرد طراحی نمای فلزی

نمای یک ساختمان نقش بسیار مهم و اساسی در ساختار یک سازه دارد. زیرا تعیین کننده ی هویت بصری،شخصیت و هویت آن ساختمان می باشد. طراحی نمای یک ساختمان به آن ساختمان شخصیت و هویت می بخشد و می تواند شناسه ای جهت عملکرد آن سازه باشد.

به طور کلی، نمای ساختمان یک عضو جدا نشدنی از آن سازه می باشد، پس طراحی آن از اهمیت بسیار بالا و دقت زیادی برخوردار می باشد.

اکثر مردم تصور می کنند که طراحی نمای ساختمان ها کار بسیار ساده و راحتی می باشد. اما در حقیقت با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی، هر روز شاهد متریال های جدیدی جهت ساخت و طراحی نماهای ساختمانی می باشیم. روش های گوناگونی جهت طراحی و اجرای نمای فلزی ساختمان وجود دارد که متناسب با شرایط، در نمای ساختمان ها، به کار می روند.

از انواع نماهایی که امروزه به شدت با استقبال چشمگیری مواجه شده است، نمای فلزی می باشد که در این مقاله قرار است به بررسی آن بپردازیم.

کاربرد و نقش فلزات

اجرای نمای فلزی ساختمان از آن دسته نماهایی محسوب می شود که به شدت کاربردی می ‌باشد. پیش از هر چیزی بهتر است بدانیم از این فلزات به چه منظوری در ساختمان ها استفاده می کنند.

به صورت کلی انواع فلزات دارای دو نقش متفاوت در مبحث ساختمان سازی هستند:

  • نقش سازه ای و عملکردی که موجب استحکام و دوام ساختمان می شود.
  • نقش زیبایی در مبحث اجرای نماهای ساختمانی

زیباسازی ساختمان ها علاوه بر بهبود عملکرد و استحکام سازه، به صورت تیر، ستون و دیگر اتصالات در سازه های ساختمانی نقش اساسی خواهند داشت.

زیباسازی در ساختمان های فلزی در اغلب موارد می تواند به صورت پوسته ی دوم بنا مورد استفاده قرار بگیرد.

نمای فلزی ساختمان

در گذشته عبارت نمای فلزی ساختمان برای اغلب مردم ناشناخته بود. اما امروزه به دلیل پیشرفت روز افزون فناوری و وجود دستگاه های برش فلزات، همه جا سخن از مزایا و طراحی نمای فلزی می باشد.

فلزات از پرکاربردترین مصالح در پروژه های ساختمانی می باشند و به جرات می توان گفت از حدود 70 سال پیش به طور گسترده ای از انواع آن ها در اشکال مختلفی استفاده می شود.

از کاربردی ترین انواع فلزات جهت استفاده در نمای ساختمان، روی و آلومینیوم می باشند. در حقیقت این فلزات علاوه بر زیبایی، یک پوشش محافظ برای ساختمان به هنگام شرایط جوی نامساعد محسوب می شوند. همچنین به گونه های متفاوتی قابل نصب می باشند.

تفاوت نماهای فلزی با سایر نماها

در مبحث نماهای ساختمانی، مصالح زیادی مانند انواع فلزات، انواع آجر، انواع سنگ و غیره در طرح ها و رنگ های گوناگون کاربرد دارند.

اما در بین این متریال های مختلف، فلزات از محبوبیت بسیار بیشتری در بین مردم برخوردار هستند.

زیرا این متریال های جذاب، علاوه بر کاربرد فراوانی که دارند، در مبحث ساختمان سازی از اسکلت اصلی سازه و طراحی داخلی ساختمان گرفته تا زیباسازی اجرای نمای فلزی ساختمان نقش بسزایی دارند.

همچنین برخی دیگر از ویژگی هایی که نماهای فلزی را نسبت به سایر نماها در میان مردم محبوب‌تر کرده است عبارت هستند از:

  1. نسبت به بقیه متریال ها، دارای طول عمر و استقامت بیشتری هستند.
  2. شفافیت و براق بودن فلزات موجب می شود که نمای ساختمان دارای ظاهری زیبا و مدرن باشد.
  3. انعطاف زیاد فلزات که منجر به شکل پذیری فوق العاده آن ها در زمینه خلاقیت و طراحی نما های عجیب و غریب می شود.
  4. فلزات پوشش مناسب تری برای داخل و خارج ساختمان ها محسوب می شوند که دارای تطبیق پذیری بالایی می باشند.
  5. در بحث ماندگاری و نگهداری نما، فلزات نسبت به سایر متریال ها، مقرون به صرفه تر هستند.
  6. قابلیت نصب راحت و یکپارچه نماهای فلزی نسبت به سایر نماهای ساختمانی.

انواع نمای فلزی ساختمان

طراحی نمای فلزی ساختمان و اجرای آن انواع گوناگونی دارد که در این بخش به معرفی جزئی هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.

نمای ورق فلزی

در اجرای نماهای ورق فلزی، از ورق های فولادی گوناگونی استفاده می کنند. این دسته از نماهای فلزی با توجه به سلیقه شخصی و نوع آب و هوا و بودجه ی کارفرما مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق های آهنی، مسی، فولادی، تیتانیوم، آلومینیوم و غیره، از انواع ورقه های فلزی قابل اجرا در نما محسوب می شوند. نصب هر کدام از آن ها دارای یک روش خاص می باشد که وابسته به نظر کارفرما، شرایط محیطی موجود، بودجه ی در نظر گرفته شده و از همه مهم تر تشخیص مهندسین طراح و ناظر می باشد. درصورت تمایل برای استعلام قیمت آهن و فلزات نام برده به سایت آهن رسان مراجعه نمایید.

نمای فلزی استرچ متال

نمای فلزی ساختمان به سبک استرچ متال یا اکسپندد متال، از پیشرفته ترین طراحی نماهای ساختمانی محسوب می شود.

در نماهای فلزی ساختمان به سبک استرچ متال، از متریال هایی مانند ورق های آهنی، آلومینیومی و مسی استفاده می کنند. این ورق ها توسط فرآیند خاصی برش داده می شوند. به دلیل مقرون به صرفه بودن، اجرای این نوع نماها با استقبال زیادی مواجه شده است.

از دیگر مزایای نمای فلزی ساختمان به روش استرچ متال، می توان به نورپردازی کنترل شده، نصب راحت، مقاومت بالا و جذابیت منحصر به فرد اشاره کرد. نصب این ورق ها به وسیله جوشکاری، اتصال با پیچ های نمایان و اتصالات غیر نمایان صورت می گیرد.

نمای فلزی استرچ متال

 

نمای فلزی پانچ متال

طراحی و اجرای نمای فلزی ساختماناز نوع پانچ متال توسط سیستم های پیشرفته ای به نام CNC انجام می شود.

روش های متفاوتی در نصب این نوع از نمای فلزی وجود دارد که بعضی از سازندگان به طور مستقیم به وسیله پیچ به روی سازه ها نصب می کنند. نصب این نماها توسط افراد ماهر به همراه دقت بالا باید انجام شود.

نمونه از نمای فلزی پانچ متال
قيمت ورق نماي پانچ متال

 

نمای فلزی مش توری

اساسی ترین خصوصیت طراحی نمای فلزی ساختمان از نوع مش توری، بافت فلزی آن می باشد. تار و پود این نما، از جنس استیلی می باشد که خاصیت ضد زنگ دارد.

نمای فلزی ساختمان دارای استحکام و دوام زیادی در محیط های مختلف می باشد، همچنین به دلیل نوع بافت و انعطاف پذیری آن ها، در سازه های اداری، مسکونی و تجاری به وفور از آن ها استفاده می شود.

نمای فلزی کامپوزیت آلومینیوم

این نوع از نما به دلیل داشتن هزینه های اجرای پایینی که دارد، دارای طرفداران بسیار زیادی در کشور می باشد. این پانل های فلزی از قطعات پلی اتیلن با روکش های آلومینیومی تولید می شوند.

اجرای نمای فلزی ساختمان به روش کامپوزیت، به سه طریق انجام می شود. مناسب ترین روش محافظت در برابر نیروهای زلزله، روش ریلی می باشد. زیرا دارای مقاومت و دوام بسیار بالایی می باشد.

همچنین اجرای نمای فلزی ساختمان به روش ثابت، برای افرادی که دارای بودجه کمتری می باشند، انتخاب مناسبی می باشد. این پانل های کامپوزیتی دارای وزن سبک، انعطاف بالا، عایق مناسب صوتی و حرارتی و همچنین هزینه ی پایین می باشند.

نمونه ای از نمای فلزی کامپوزیت آلومینیوم

 

نمای فلزی سه بعدی دیجیتال

پیاده سازی نمای سه بعدی دیجیتال، یکی از عجیب ترین نمونه های این نماها می باشد. در نگاه اول متوجه عجیب و غریب بودن، پیچیدگی و سخت بودن این نما خواهید شد.

طراحی نمای فلزی ساختمان سه بعدی، توسط نرم افزار های به خصوصی در طرح و شکل های هندسی پیچیده ای صورت می گیرد.

کاهش هزینه نگهداری و استحکام بالا از مزایای نمای دیجیتالی محسوب می شوند. ابتدا طراح توسط کامپیوتر، طرح مورد نظر را طراحی کرده و سپس بر روی ورق های فلزی، طرح را از طریق سیستم های CNC برش می دهند.

نمای مشبک فلزی

نمای ساختمان مشبک، نسبت به انواع دیگر نماهای فلزی، به علت قیمت بالا، دارای محبوبیت کمتری می باشد.

پایین بودن هزینه جهت نگهداری، قابلیت بازیافت و نصب راحت، داشتن ظاهری شکیل و وزن سبک از مزایای نمای فلزی می باشد. از ویژگی های مهم این نما، وجود فضاهای توخالی که جهت ورود روشنایی بیشتر به داخل ساختمان طراحی شده اند، می باشد.

نمای فلزی طرح دار

ایستایی و مقاومت بالا در شرایط جوی نامطلوب، عبور نور مناسب به داخل سازه، نصب راحت، از خصوصیات این نماها می باشد.

اجرای نمای طرح دار، توسط ورق های طرح دار با ضخامت پنج میلی متر که از جنس آلومینیومی می باشند، صورت می گیرد.

مزایای نمای فلزی ساختمان

اگر بخواهیم به طور کلی به مزایای اجرای نمای فلزی ساختمان اشاره کنیم، باید از مقاومت و ماندگاری بالای آن‌ها بگوییم، که درواقع مهمترین ویژگی این نماهای فلزی محسوب می شود:

  • نماهای فلزی ساختمان در برابر رطوبت و پوسیدگی دارای مقاومت بسیار زیادی می باشند.
  • از خصوصیات دیگر این نماها، افزایش طول عمر و ماندگاری رنگ آن ها می باشد که در مدت زمان طولانی احتیاج به تجدید رنگ نخواهند داشت. همچنین مقرون به صرفه بودن نمای فلزی از دیگر مزایای مهم این نماها می باشد.
  • مقاومت بالای نماهای فلزی در برابر حرارت و آتش سوزی از ویژگی های منحصر به فرد این دسته از نماها می باشد. اگر در حفظ و ماندگاری این دسته از نماها دقت کنید، هزینه ی زیادی بابت نگهداری آن ها نخواهید پرداخت.
  • شکل پذیری برخی از فلزات مانند فولاد و روی هنگام پیاده سازی نماهای فلزی برای ساختمان، باعث ایجاد جذابیت و تنوع در طراحی نمای فلزی ساختمان می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا