محمودرضا رحیمی: 80 درصد آثار سایر ژانرها در جشنواره فجر درباره مسائل اجتماعی بود.
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، محمودرضا رحیمی کارگردان سایر ژانرهای چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به تشریح جزئیات این رویداد هنری پرداخت.
رحیمی با اشاره به تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه گفت: دبیرخانه جشنواره میزبان 70 اثر از ژانرهای دیگر در جشنواره بین المللی تئاتر فجر بود که از این تعداد 52 درصد از شهرستان ها و 48 درصد از شهر تهران درخواست کردند. برای شرکت در این بخش.”
به گزارش ایران تتر، وی در ادامه گفت: با همکاری دفتر جشنواره تیمی متشکل از سعید هاشم زاده هنرمند هنرهای نمایشی و دکتر عرفان ناظر پژوهشگر مطالعات اجرا تعیین کردیم و ابتدا پیش نمایشی شامل شرایط کامل انجام دادیم. این بخش برای روشن شدن سوء تفاهم ها آن را در رسانه ها منتشر کردیم سپس این دو هنرمند با چهار ماه تلاش و ارتباط بسیار از طریق ایمیل، تلفن و آنلاین گروه ها را تا انتخاب نهایی همراهی کردند. شخص.”
نویسنده مقاله «ضرورت هنر پرفورمنس» ادامه داد: با همه گروه ها تماس گرفتیم و از آنها خواستیم یک ویدیوی پنج دقیقه ای ارسال کنند که چرا فکر می کنند آثارشان باید در قسمت ژانرهای دیگر باشد.
این کارگردان و مدرس تئاتر تصریح کرد: در محتوای ارائه شده از سوی همه گروه ها یک ایراد اساسی وجود داشت در حالی که در این قسمت گروه ها باید به وضعیت یک موقعیت واقعی که تئاتر نیست و شامل لحظاتی از اتفاقات است توجه می کردند. که قرارداد نمایشی ندارند «متاسفانه خلاصه داستان را ذکر کردند».
رحیمی بابیان اینکه دیگر انواع نمایش که نامی بسیار آرام و ساده است، به معنای تئاتر نامتعارف نیست، اظهار کرد: هر کارگردان تئاتری وقتی نمایشی را برای اجرا انتخاب می کند سعی می کند از آن نمایشنامه ای غیرمتعارف بسازد، زیرا در غیر این صورت همه آثار شبیه به هم خواهند بود، بنابراین، شاید درست نباشد که انواع دیگر نمایشها را جزئی از تئاترهای غیرمتعارف بدانیم بخش تئاتر
مدیر گروه دیگر هنرهای نمایشی با ابراز خوشحالی از برگزاری این رویداد پس از دو سال وقفه گفت: بسیار خوشحالم که آقای تقیانی پور دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر که به حق ایران را تنها کشور در این منطقه که بخش هنری دیگری نیز در جشنواره دارد، با تخصیص بودجه برای هنرمندان پیشکسوت این امکان را فراهم کردند که متاسفانه دو سال بدون دلیل این بخش برگزار نشد و ما معمولاً کارگردان نداشتیم سازمان بهداشت جهانی متاسفانه پاسخگو نیستند اما خوشبختانه امسال با تلاش دبیر جشنواره این بخش پس از دو سال وقفه دوباره برگزار می شود.
وی تصریح کرد: این تصور که این بخش فقط متعلق به جوانان است از بین رفته است، گران قیمت ترین هنرمندان دنیا پرفورمنس آرتیست ها و هنرمندان جدید هستند، ما به این موضوع توجه زیادی کردیم و از گروه های مختلفی برای اجرا دعوت شد، اما متاسفانه یکی از گروه های دعوت شده شرکت نکرد.»
این هنرمند توضیح داد: از آنجایی که هر جشنواره قوانین، زمان، مکان و شرایط خاص خود را دارد، نمیتوانیم همه مکانها را برای این رویداد در نظر بگیریم. به همین دلیل از برخی گروه ها خواستیم با توجه به شرایط خود جانمایی شوند تا دوستان دبیرخانه مکاتبات لازم را انجام دهند، اما نشد. از این رو نتوانستیم به ایده های خوبی بپردازیم زیرا نتوانستیم مکان خاصی برای اجرای آنها پیدا کنیم و آماده کنیم.»
وی افزود: هنرمندان ایده ها را به گونه ای خاص قرار دادند تا جنبه های مشارکتی هنرمند و شرکت کننده بسیار مورد توجه قرار گیرد و در نهایت آقایان امیرحسین حریری، سعید هاشم زاده و عرفان ناظر 9 اثر را انتخاب کردند. در این دپارتمان ۴ اثر شهرستانی و ۵ اثر از تهران حضور دارند.
رحیمی ادامه داد: چند نمایش مشروط اعلام شده است اما این مشروط بودن به معنای رد آنها نیست و اکیداً از دوستان خواهش کردیم که شیوه های نمایشی را در کار خود به صفر برسانند زیرا منظور ما تئاتر غیرمتعارف با انواع دیگر نیست. بدیهی است که جایگزین یکی از شاخه های دیگر است.
مدیر سایر ادارات اجرایی به لزوم پرهیز از نگاه سیاسی در انتخاب آثار اشاره کرد و گفت: محتوای سایر آثار دنیا اغلب حفاظت از طبیعت و حفظ محیط زیست است. حقوق حیوانات، شلوغی شهرها، بوروکراسی های دست و پا گیر، قوانین تحمیلی، ارتباطات و هویت انسانی و… امسال 80 درصد این آثار به مسائل اجتماعی و زیست محیطی، روابط اجتماعی، سنت ها و مهاجرت اشاره دارند و به این موضوعات می پردازند. نباید از منظر سیاسی به آن نگاه کرد.
این هنرمند تصریح کرد: به جرات می توانم بگویم که تمامی هنرمندان حاضر در این بخش از همکاران قدیمی، با تجربه و منعکس کننده این نوع نمایش ها هستند و در مدالیته های مختلف از جمله هنر مجسمه سازی، هنر صدا، بدن، هنر رسانه و همه چیز کار می کنیم. . یعنی در شاخه عمومی هنر. پرفورمنس آرت اجرا می شود، از هنرمندان استقبال می کنیم.
رحیمی درباره محل اجرا گفت: نامه هایی برای اجرای نمایش ها در سالن های مختلف مناسب نوشته شده است که به زودی اعلام می شود و امیدواریم این بخش مانند سال های گذشته مورد توجه قرار گیرد و مخاطبان و شرکت کنندگان علاقه مند مورد توجه قرار گیرند. مجریان اصلی این نوع نمایش ها با تعامل منحصر به فردشان.
5757