مشکلات امروز ما به این دلیل است که مقوله تحقیق را جدی نمی گیریم.
به گزارش خبرگزاری فارسیرو به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، در این مراسم که با حضور جمعی از کارشناسان، پژوهشگران، پژوهشگران، سینماگران، علاقه مندان و مسئولان سینمایی سازمان سینمایی برگزار شد. رائد فریدزاده مدیرعامل سازمان سینمایی با بیان اینکه سینما برای رشد است، نیازمند تحقیق و پژوهش عملی بر اساس نیازهای واقعی است، گفت: توجه به مقوله پژوهش باید به یک روال و سنت در سراسر مقعد تبدیل شود. این مبحث که به مدت یک هفته به پژوهش اختصاص دارد و از پژوهشگران برگزیده در مراکز مختلف علمی و سایر موسسات تجلیل می شود، موضوع بسیار شایسته ای است. اما این سوال را میتوان مقولهای خطرناک نیز دانست، زیرا میتواند سوال تحقیق را از دل و جان شما خارج کند.
مدیرعامل سازمان سینمایی با تشریح اینکه دو حوزه «اکشن» و «نظر» بسیار به هم نزدیک هستند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی بر این باورند که بین «نظر» و «عمل» تفاوت جدی وجود دارد. ” «در حالی که از زمان ارسطو تا کنون این دو جنبه کاملاً با یکدیگر آمیخته شده است.
فریدزاده تصریح کرد: اگر «عمل» در حوزه فرهنگ و هنر صورت می گیرد، مبتنی بر «نظر» و «نظریه» است، بنابراین هیچ فردی را نمی توان از تحقیق مستثنی دانست.
وی یادآور شد: مشکلات و مصائبی که امروزه وجود دارد به دلیل جدی نگرفتن مقوله پژوهش در حوزه های مختلف است. گاهی وقتی از برخی دوستان می خواهیم درباره موضوعات خاصی تحقیق کنند، با این پاسخ مواجه می شویم که اساساً هدف از تحقیق چیست؟ مهمترین ویژگی تحقیق خوب این است که مشکل ایجاد می کند و برای آن راه حل ارائه می دهد. فریدزاده با بیان اینکه همه فعالیت ها باید بر دیدگاه صحیح نظری، علمی و پژوهشی متمرکز باشد، خاطرنشان کرد: دیگران نیز با همین روش این مسیر را طی کرده و به مقصد رسیده اند و عجیب است که در مورد اهمیت پژوهش هنوز حرفی برای گفتن وجود دارد. .
در ادامه این مراسم محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه پژوهش حلقه مفقوده عرصه سینما است، گفت: در حوزه سینما با یک انسداد عملی و راهبردی مواجه هستیم. پژوهشی و در علوم نرم و علوم انسانی. به این معنا که فضای پژوهشی ما نه به پرسش ها و مشکلات جدید مرتبط با موضوعات راهبردی پاسخ می دهد و نه امکان «ظهور» بسیاری از مسائل را در جهت عملی می یابد. بلکه این امر فقط در حوزه نظری موضوع طراحی صورت می گیرد، اما در زمینه مسائل عملی کمتر امکان پذیر است.
در ادامه قدیر آشنا دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهشی سال سینمایی ایران نیز گزارشی از آثار رسیده به این رویداد فرهنگی ارائه کرد و گفت: در مجموع 120 اثر به دبیرخانه این رویداد فرهنگی رسیده است که از این تعداد 27 اثر آثار در بخش پایان نامه های دکتری و پایان نامه های دانشجویی سال آخر یافت می شود. همچنین 20 اثر در بخش مقالات، 22 اثر در بخش پژوهش، 37 اثر در بخش رئوس مطالب و 11 اثر در قالب کتاب ارائه شده است.
وی با بیان اینکه پژوهش از ضروریات دیروز، امروز و فردا است، افزود: بدون تحقیق و پژوهش هر راهی را که طی کنید شما را به بیراهه می کشاند. امروز ما به تحقیقاتی نیاز داریم که مشکل را حل کند و عملی باشد. تحقیق نوعی تولید علم است.
بزرگداشت مهدی رحیمیان و گرامیداشت یاد و خاطره اکبر عالمی
در ادامه مراسم بزرگداشت مهدی رحیمیان و یادبود اکبر اعلمی دو استاد برجسته، نویسنده، پژوهشگر و نام آشنای عرصه سینما و تلویزیون در این مراسم برگزار شد.
در این بخش پروفسور مهدی رحیمیان به اهمیت و جایگاه پژوهش در زمینه های مختلف اشاره کرد و حبیب احمدزاده نویسنده، فیلمساز و از شاگردان مرحوم پروفسور اکبر عالمی نیز بر تأثیر پژوهش در زندگی مردم تاکید کرد.
برندگان از بخش های مختلف
در ادامه این مراسم اسامی برگزیدگان بخش های مختلف به شرح زیر اعلام شد:
بخش انشا و پیش نویس: حبیبه علیمردانی (جایزه اول مقاله)، حمیدرضا دانش ناری (شایان ستایش مقاله)، زینب خواجوی فخر داوود (شایان ستایش مقاله)، نازنین هنرخواه (شایان ستایش مقاله). ) ، مهدی سلطانی گردفرامرزی (جایزه اول پیش نویس مقاله) ، محمدتقی فیاضی (شایستگی تقدیر برای پیش نویس نامه)
گروه پژوهش و کتاب: محمد کمالی زاده (جایزه اول پژوهش)، اقبال خالدیان (جایگزین تقدیر از پژوهش)، امیر امیری مهریاد (جایزه اول کتاب)
گروه پایان نامه دکتری و کارشناسی ارشد: علیرضا خواجه قیاشی (انتخاب اول پایان نامه – کارشناسی ارشد)، امیرحسین گشتاسبی راد (پایان نامه شایسته – کارشناسی ارشد)، آرش گرگین پاوه (پایان نامه شایسته – کارشناسی ارشد).
علی دهکردی، حبیب ایل بیگی، جواد طوسی، حسن بلخاری، رضا بابک، اسماعیل خلج، مهدی شفیعی، علیرضا اسماعیلی، محمد حمیدی مقدم، رضا توکلی، مسعود نقاش زاده، ماهوش وقهری، مریم متبره و رامتین شهبازی از چهره های این مجموعه بودند. در این مراسم حضور داشتند.
۲۴۴۵۷