ترند های روز

خانه کتاب و ادبیات ایران چشم و چراغ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است/به زودی وضعیت را بهتر کنیم

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، از علی رمضانی تجلیل و ابراهیم حیدری به عنوان مدیر اجرایی خانه کتاب و ادبیات ایران روز شنبه (10 دی ماه 1403) معرفی شد. حضور محسن جوادی; ایوب دهقانکار سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیئت مدیره خانه کتاب و ادبیات ایران؛ مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور؛ مشاور وزیر و رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی؛ مدیرعامل سابق و ابراهیم حیدری; در این کتابخانه مدیرکل جدید خانه کتاب و ادبیات ایران و جمعی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان عرصه نشر و کتاب حضور داشتند.

لزوم توجه به مخاطبان کتاب های ایرانی در کشورهای دیگر

محسن جوادی در این مراسم گفت: فرصت ها به سرعت می گذرد و بهره برداری از آنها مهم است. ما باید به تعهدات و وظایف خود عمل کنیم و در عین حال به مردم نیکی کنیم. همچنین باید سعی کنیم فعالیت های گذشته را نادیده نگیریم و از صفر شروع نکنیم. در گذشته اتفاقات خوبی افتاده است و مطمئنم آقای ابراهیم حیدری به عنوان مدیرعامل جدید خانه کتاب و ادبیات ایران با شناخت کامل از این مجموعه از توانمندی های خود برای بهتر شدن اوضاع استفاده خواهد کرد.

وی با بیان اینکه خانه کتاب خانه همه کسانی است که با کتاب سروکار دارند، گفت: همه باید در انجام امور آن را یاری کنند. بنابراین باید مسیرهای جدیدی برای حل مشکلات باز شود. به طور کلی اقتصاد فرهنگ در ایران اگر محدود به داخل باشد کارساز نخواهد بود و باید چاره ای برای بردن آن به خارج از ایران پیدا کنیم. نزدیک به هفت میلیون ایرانی تحصیلکرده از کشور مهاجرت کرده اند و علاقه مند و خریدار کتاب در خارج از ایران هستند و باید بتوانیم در خارج از کشور کتاب تهیه کنیم. خانه کتاب و ادبیات ایران باید به ویراستاران ایده بدهد تا بتوانند این کار را اجرا کنند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نظر دکتر عباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که خانه کتاب و ادبیات ایران ستادی برای فعال سازی بخش خصوصی در این حوزه باشد. از کتاب ها و تسهیلات را فراهم کند. آقای حیدری مدیر اجرایی جدید خانه کتاب و ادبیات ایران نیز متفکر خوبی است و اراده ای برای انجام کار دارد و امیدوارم در خانه کتاب و ادبیات فعالیت های مثبتی انجام دهد. ایران . این خانه چشم و چراغ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و هر چه احترام و اقتدار بیشتری پیدا کند برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت مثبت است.

جوادی در بخشی دیگر از سخنان خود به اهمیت کتاب و ادبیات در ایران اشاره کرد و گفت: ایران را به کتاب می شناسند و در گذشته افرادی از خارج به ایران می آمدند و کتاب های ما را ترجمه و استفاده می کردند. با این داستان باید برای آینده برنامه ریزی کنیم. ضمناً در مورد مهاجرت، دغدغه ما مهاجرت نیست، بلکه تعلق نداشتن به ایران است و عده ای ارتباط خود را با مهاجرت از دست می دهند که تنها با ادبیات می توان آن را برقرار کرد. از این نظر باید به فکر بهبود اوضاع بود و از ادبیات استفاده مناسب کرد تا پیوند هموطنان خارج از کشور با وطن گسسته نشود.

امیدوارم وضعیت کتاب در کشور پیشرفت کند.

ایوب دهقانکار; مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: خانه کتاب و ادبیات ایران خاطرات دکتر عباس صالحی و دکتر محسن جوادی و از ادغام سه موسسه تشکیل شده است. خدا را شکر که در این مدت شاهد تحولات و تحولات مثبتی بودیم که این سه نهاد به طور مستقل نتوانستند به انجام برسانند. از جمله این اتفاقات نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود و این گوشه کوچکی از انتظاراتی بود که از خانه کتاب و ادبیات ایران آمد و شد. امیدوارم خانه کتاب و ادبیات ایران به جایگاهی که شایسته است برسد و مردم کتاب از آن انتظار دارند. منکر این نیستم که تاکنون اتفاقات خوبی افتاده است، اما آن اتفاقات کافی نیست و انتظارات بیشتر است. امیدوارم وضعیت کتاب در کشور بهتر شود و کتابخوانی در بین مردم رونق و ترویج بیشتری پیدا کند.

وی افزود: ابراهیم حیدری مدیرکل جدید خانه کتاب و ادبیات ایران بیش از 30 سال سابقه کار در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد و پایان نامه دکتری و پایان نامه کارشناسی ارشد وی نیز می باشد. در زمینه کتاب علاوه بر این، پروژه های بسیاری را که در دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شده است، تبلیغ کرده است. او کارنامه درخشانی در زمینه برنامه ریزی و اجرا دارد و منتظر موفقیت او در نقش جدیدش هستم.

کتاب اساس و دروازه اصلی ورود به عرصه فرهنگ و هنر است.

ابراهیم حیدری مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: هر چه خانه کتاب و ادبیات ایران دارد از برکت انجمن تشکل ها و انجمن هاست و هر تلاشی که انجام می دهیم. هدف آن بهبود وضعیت ایران است. از اعتماد دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر محسن جوادی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیات امنای خانه کتاب و ادب قدردانی می کنم. ایران به خاطر اینکه اینجانب را شایسته این مسئولیت دانسته و به دکتر علی رمضانی. همچنین از مدیرکل قبلی بابت فعالیت های انجام شده تا کنون تشکر می کنم.

وی افزود: معتقدیم مدیران و سیاستگذاران باید کتاب را به عنوان زیرساخت و دروازه اصلی ورود به عرصه فرهنگ و هنر جدی بگیرند. در سال های اخیر مشکلات زیادی در این زمینه انباشته شده است که روز به روز پیچیده تر می شود. اگرچه اقدامات خوبی برای بهبود وضعیت انجام شده است، اما عقب هستیم و باید به دنبال راه ها و ایده های جدید باشیم و روش های جدیدی را در سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرا در نظر بگیریم. من معتقدم خانه کتاب و ادبیات ایران یک نهاد برنامه‌ریزی است تا اجرایی و به نظرم معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه کتاب و ادبیات ایران و سازمان‌ها. و صنعت نشر از آنجایی که سه طرف باید با هم عقل سلیم، هماهنگی و همدلی داشته باشند تا به نتایج خوبی برسند. دکتر سید عباس صالحی نیز با همین نظر برنامه ای را به مجلس ارائه کرد که رای عظیمی آورد و ما موظف به اجرای آن هستیم.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: احیای فرهنگی و عدالت، بکارگیری فناوری های نوین در بهبود مقررات و مقررات، رونق اقتصاد فرهنگی و صادرات فرهنگی و پاسداری و تقویت رسالت ایرانیان. هویت اسلامی از اصلی ترین برنامه هایی است که باید انجام شود. در این راستا از ایجاد و افزایش رشته های تخصصی، استفاده از فناوری های روز و استفاده از اسناد خوب از جمله سند توسعه محصولات و خدمات فرهنگی که می تواند در حوزه کتاب موثر باشد، حمایت می شود. ما نیز باید سعی کنیم به بزرگان احترام بگذاریم و آنها را تکریم کنیم.
و افزود: آنچه در روش من پیش خواهد رفت، تکریم همکاران و استفاده از توانایی های آنهاست. باید توانمندی ها را شناسایی و تقویت کنیم که من انگیزه را مهمترین عامل در کار می دانم. خانه کتاب و ادبیات ایران از این پس محل اجتماع دوستداران کتاب و قلم با هر سلیقه ای است و باید به دور از حب و بغض عمل کرد. همچنین در این دوره شفافیت در حوزه های سیاسی، برنامه ریزی، مالی و اجرایی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

تلاش می کنیم مجموعه ذینفعان و عناصر بیرونی صنعت نشر را تقویت کنیم

علی رمضانی مدیر اجرایی سابق خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در این دیدار از رئیس جمهور شهید یاد کرد. سید ابراهیم رئیسی، محمدمهدی اسماعیلی; یاسر احمدوند، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عبدالحسین کلانتری؛ معاونان سابق فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کردند: در این مدت تلاش شد تا مجموعه ذینفعان و عناصر بیرونی صنعت نشر تقویت شود و در میانه این عرصه مسئولیت پذیر و با دید باز باشد. ما هم سعی می کنیم مجموعه را وارد حاشیه نکنیم و به گذشته بپردازیم. از جمله کارهای مهم این دوره می توان به ایجاد بخش کودک و نوجوان در موسسه و ایجاد جشنواره ملی و بین المللی کتاب کودک و نوجوان اشاره کرد. ایجاد کانال تلویزیونی کتاب نیز از دیگر آثار محسوب می شود. مورد دیگر تأسیس مؤسسه «تکتا» به عنوان سیمای کتاب ایران بود و تلاش شد تا تصویری واقعی از نظر مصرف و تولید به مردم ارائه شود. تکتا به ما کمک کرد تا از سیاست گذاری مبتنی بر حدس و گمان به سیاست گذاری مبتنی بر داده حرکت کنیم. در این مدت از جمله راه اندازی سامانه بازار کتاب، دوره های آموزشی ادبیات منطقه ای و ارتقای جایگاه خبرگزاری ابنا انجام شد.

وی افزود: در برخی مناطق برای تثبیت بدون وابستگی به منابع دولتی کارهایی مانند تخصیص کاغذ ایرانی انجام شد و بسیاری از ناشران خصوصی و دولتی از آن استفاده کردند. همچنین سعی کردیم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را فرهنگی تر کنیم و فضای فرهنگی را در دل نمایشگاه بیاوریم. برخی به دنبال تضعیف نمایشگاه هستند و اگر آن را به روز نکنیم گناهی نابخشودنی و خیانت به صنعت نشر محسوب می شود. همچنین لازم به ذکر است که نمایشگاه های استانی نیز قابل نوسازی هستند.

رمضانی ادامه داد: خانه کتاب و ادبیات ایران کارگران مجرب، توانمند و شایسته ای دارد که نیاز به توجه بیشتری دارند و امیدوارم در آینده این توجه شود.

در پایان این مراسم علاوه بر تقدیر از ابراهیم حیدری مدیرعامل، از خدمات علی رمضانی نیز قدردانی شد.

در متن حکم محسن جوادی؛ رئیس هیئت امنای خانه کتاب و ادبیات ایران خطاب به ابراهیم حیدری گفت:
آقای ابراهیم حیدری

نظر به تعهد، دانش و تجارب ارزنده وی در عرصه کتاب و نشر و با استناد به ماده 10 اساسنامه، طی حکمی وی به سمت «مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران» منصوب می‌شود.

انتظار می رود با اعتماد به ذات تعالی و بهره مندی از نظرات صاحب نظران جامعه نشر، نویسندگان، شاعران کشور، در پیشبرد اهداف موسسه در راستای سیاست های موسسه موفق و مثبت باشد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی.

محسن جوادی
رئیس هیئت امنا”

در متن تجلیل محسن جوادی از علی رمضانی نیز آمده است:
آقای علی رمضانی
زحمات و خدمات وی در دوران تصدی مدیریت اجرایی خانه کتاب و ادبیات ایران مورد تقدیر و قدردانی اینجانب و همکاران خانه کتاب و ادبیات ایران بوده و خواهد بود.
توفیق روزافزون جنابعالی را از خداوند متعال خواستارم.

محسن جوادی
رئیس هیئت امنا.

۵۷۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا