همایون با «دردان» آمد/ ارکستر سمفونیک چین به رهبری سهم علی/ شهرام ناظری در تئاتر شهر چه کرد؟
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، همایون شجریان خواننده موسیقی ایرانی که فعالیت خود را بر اجرای کنسرت های خاطره انگیز مختلف برای مردم خارج از کشور متمرکز کرده است، به تازگی تک آهنگی به نام دردانه را با لحنی متفاوت و کمتر شنیده شده اجرا و منتشر کرده است.
موسیقی تمبک از همایون برای «دردان»
این آهنگ بی نظیر را پویا سرایی از نوازندگان مطرح سنتور و مدرس ساخته و همایون تمبک این اثر را نواخت که حال و هوای متفاوتی به این اجرا بخشید.
علی اجرای نمایشی را در یک سالن معماری تخم مرغ در چین کارگردانی کرد
علی رهبر نوازندگان ایرانی و رهبر ارکستر سمفونیک که چندی پیش مجوز عدم برگزاری کنسرت ارکستر سمفونیک تهران را از وزارت ارشاد دریافت کرد.والری گرگیف، یکی از رهبران مشهور ارکستر سمفونیک جهان؛ او از تور کنسرت خود در چین شکایت کرده بود. این سالن که توسط ارکستر سمفونیک پکن در سالن پنج هزار نفری رهبری می شد، به عنوان بزرگترین و مشهورترین سالن در چین و جهان معرفی شد.
در این کنسرت آثاری از یونان، چایکوفسکی و شوبرت اجرا شد. مرکز ملی هنرهای نمایشی چین بیش از هر چیز از نظر معماری فوق العاده است و توسط معمار فرانسوی پل آندرو طراحی شده است. ظاهر این بنا به شکل یک تخم مرغ بزرگ است و به همین دلیل در بین چینی ها به همین نام شهرت دارد. مردم چین هر ساله در سالگرد افتتاح این مرکز که طرفداران زیادی دارد مراسمی سنتی برگزار می کنند. این مرکز بیش از پنج هزار صندلی برای تماشاگران دارد و دارای سالن های کنسرت، سالن های اپرا و سالن های تئاتر به طول 212 متر، عرض 144 متر و ارتفاع 46 متر است.
شهرام ناظری «هست و نیست» را دید.
شهرام ناظری نمایش «هست و نیست» را در تئاتر شهر دید. نمایش «هست و نیست» به کارگردانی علیرضا کنگرلو و نویسندگی احمد فیاض با بازی بهزاد کریمی و سحر خطیبی در کارگاه تئاتر شهر اجرا شد.
«جنایتکار» ایرانی در کانادا منتشر شد
ترانه «جنایتکار» با آهنگسازی و خوانندگی صادق شیخ زاده و اجرای ارکستر زهی میثم مروستی که به مرحله نهایی جشنواره «فردریک لو نورمان» فرانسه راه یافت، توسط کمپانی بین المللی موسیقی کانادایی Cimp منتشر شد.
این اثر توسط شاهرخ پناهی فرد با نوازندگی پیانو و تنظیم نوید شاهبیگی با شعری از ارشک کرمانی و در تلفیقی از موسیقی ارکسترال و فولکلور ایرانی فردریک لو نورمان در بخش جشنواره بین المللی هنر شرقی فرانسه منتشر شده است. هر چهار سال یکبار به پاس معرفی این خاورشناس و پژوهشگر فرانسوی در استراسبورگ برگزار می شود.
افتتاح نمایشگاه صنعت موسیقی برای آگاهی بیشتر مردم از موسیقی
دومین نمایشگاه صنعت موسیقی با حضور هنرمندان و دست اندرکاران عرصه موسیقی گشایش یافت و فردین خلطبری از آهنگسازان ایرانی گفت: سال هاست که وضعیت موسیقی در کشور چندان خوب نیست و دولت هم وضعیت خوبی ندارد. انجام هر کاری خاص در این زمینه ما به شما افتخار می کنیم، هنرمندانی که از موسیقی حمایت می کنید. همچنین خوب است که بخش خصوصی نمایشگاه را برگزار کند و شهرداری تمام پول خود را برای هر مهمانی که حضور دارد دریافت کند.
نمایشگاهی منتسب به موسیقی که تعبیر موسیقایی ندارد
محسن شریفیان خواننده و سرپرست گروه موسیقی لیان نیز با گلایه از عدم اجرای موسیقایی در این نمایشگاه گفت: متاسفم که از ما خواسته اند در نمایشگاهی که مختص موسیقی است، موسیقی اجرا نکنیم. این وضعیت فعلی مدیون موسیقی است، متأسفانه فعالان عرصه موسیقی سال های سختی را پشت سر گذاشته اند. مثلاً برای مدتی حتی اجازه ورود به فرودگاه را نداشتیم.
نقد یک پیشکسوت موسیقی از رادیو و تلویزیون
منوچهر غیوری نی نواز اصفهانی است که نزد اساتیدی چون حسن کسایی و تاج اصفهانی شاگردی کرده است. او که فعالیت هنری خود را با نی و خوانندگی از 12 سالگی آغاز کرد، با هنرمندانی چون برادران سعیدی، شاه زیدی، علیرضا افتخاری و علی رستمیان همکاری داشته و کنسرت های متعددی را با آن ها اجرا کرده است. و به ایسنا گفت: دلیل. دلیلش هم این است که سازهای ایرانی در تلویزیون دیده نمی شود. البته این به این معنی نیست که سازهای دیگر خوب نیستند، اما تا زمانی که تار و سه سیم وجود دارد، چرا گیتار؟
غیوری: پزشکان این کشور از من پرسیده اند کمانچه چیست؟
وی ادامه داد: این امر باعث ناآشنایی مردم با ساز موسیقی ایرانی شده تا جایی که دانشجویان تحصیلات تکمیلی یا دکترهای این کشور از من می پرسند که ویولن چیست؟ رادیو و تلویزیون سال هاست که این سازها را نمایش نمی دهند. به همین دلیل مردم سازهایی را که می شناسند از طریق ماهواره و فضای مجازی دیده اند. این زنجیر فقط سازهای غربی مانند گیتار و پیانو را نشان می دهد. این بدان معناست که آموزشگاه موسیقی یک کلاس نی ندارد، بلکه چهار کلاس گیتار دارد.
با این حال، مردم تا زمانی که آن را نبینند نمی توانند بدانند. وقتی جوانی ساز و چهره نوازنده را می بیند، جذب او می شود. اکنون با آشنایی با سازهای غربی، علاقه بیشتری به آنها نشان می دهند.
۲۴۳۵۷