ترند های روز

در پرداختن به شخصیت «خواهر دباغ» نقش زنان در مسیر انقلاب روایت می شود.

به گزارش خبرگزاری فارسیرو به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در مراسم اختتامیه کنگره ملی بانوی انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) در همدان تاکید کرد. وی خاطرنشان کرد و افزود: روایت ما از تاریخ معاصر از جمله دوران انقلاب اسلامی در درجه اول یک روایت مردانه است و نقش زن کمتر در او بحث می شود.

وی ادامه داد: خاطرات زندگی مرحوم دباغ لایه های پنهانی را آشکار می کند که ما را به الگوی یک زن انقلابی و مسلمان می رساند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شخصیت مرحوم دباغ از چند جهت جدایی ناپذیر است و برای امروز و فردا می توان از این شخصیت درس های بسیاری گرفت.
صالحی صلابت و استحکام مرحوم دباغ را برجسته کرد و گفت: شاید برخی تصور کنند که مرحوم دباغ شخصیت ضعیفی دارد اما اینطور نبود. در زندان عده ای را با گرایش های فکری دیگر در دام جاذبه قرار داد و به مراسم دعای کمیل رهنمون شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مرحوم دباغ جاذبه ای ایجاد کرد که افراد با تفکرات مختلف را به تور خود جذب کرد. نباید فراموش کرد که افراد بسیار کمی هستند که علاوه بر قدرت اصولی و روشمند خود بتوانند جذابیت ایجاد کنند.
صالحی در ادامه سخنان خود درباره دیگر ویژگی های مرحوم دباغ گفت: یکی دیگر از ویژگی های مرحوم دباغ تلفیق گستره فعالیت های اجتماعی با نقش همسری و خانواده است. او علاوه بر رفتن به زندان و انجام فعالیت های مختلف، مادر 8 فرزند بود.
وی تاکید کرد: تجربه نشان داده افرادی که فعالیت اجتماعی بالایی دارند گاهی در زندگی خانوادگی خود دچار مشکل می شوند اما در مورد مرحوم دباغ اینگونه نبود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یکی از نمادهای تربیت خانواده سالم، دختر 14 ساله مرحوم دباغ است که در زندان و دور از مادرش زیر شکنجه های رژیم ستمشاهی تسلیم نشد. ، و محکم ایستاد که به دلیل تحصیلات سالم و بسیار عالی است.

صالحی افزود: می توان با توجه به جزییات زندگی افرادی مانند خانم دباغ که با وجود زندان، مهاجرت و فعالیت های اجتماعی، نهاد خانواده را استوار و پایدار نگه داشته اند، برای دختران امروزی الگوبرداری از زنان انقلابی کرد.
وی با تاکید بر اینکه تصویر زنی بی خیال، حیله گر، انقلابی و اجتماعی در ذهن هامواده نقش می بندد که تصوری نادرست است، افزود: اما مرحوم دباغ یک زن و مادر عادی بود و شوهر و فرزندان او را احساس نمی کردند. ناکافی
سید عباس صالحی جدای از فعالیت های مبارزاتی خود بیشتر به نقش معلم مرحوم دباغ پرداخت و گفت: خواهر دباغ از دهه 40 تا پایان عمرش روحیه معلمی داشت. حتی در زمان بیماری به روستاییان نزدیک سر می زد و به آنها آموزش می داد.
وزیر فرهنگ اضافه کرد: مرحوم دباغ نیز خیریه را نوعی کمک اجتماعی تعریف کرد و به عنوان مثال در زمینه ازدواج جوانان حضور فعال داشت. او از چند خانواده حمایت می کرد و مخارج زندگی آنها را تامین می کرد. جالب اینجاست که خواهر دباغ برای تامین معاش این خانواده ها با وجود درآمد کم، شب ها به مسافرت می رفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنان خود پایبندی مرحوم دباغ به حجاب را علیرغم فعالیت های فراوانش برشمرد و گفت: تلفیق حداکثری فعالیت های اجتماعی مرحوم دباغ با حجاب و عفاف ایشان قابل توجه است. او به موضوع عفاف و حجاب بسیار پایبند بود و در این زمینه می توان او را الگو قرار داد.
صالحی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دباغ تاکید کرد: تلفیق زندگی فعال اجتماعی و حیات معنوی از مهمترین ویژگی های خواهر دباغ است.

۲۴۴۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا