ترند های روز

2 بزرگداشت و سانسور در جشنواره «سینما وگتیر».

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، دومین جلسه شورای سیاست گذاری هجدهمین جشنواره «سینما حقیقت» با حضور مهدی مسعودشاهی مدیر فرهنگی برگزار شد. . ، علیرضا حسینی نماینده صنف تهیه کنندگان فیلم مستند، محمود رحمانی نماینده صنف مستندسازان، سلیم غفوری معاون سینمایی و عضو هیئت مدیره کانون گسترش، قدیر آشنا قائم مقام رئیس مطالعات و فناوری های نوین سازمان سینمایی.

در ابتدای این نشست محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره هجدهم گزارشی از روند اجرایی جشنواره ارائه کرد و در بخشی از سخنان خود گفت: پس از پایان جشنواره هفدهم با بررسی ها و آگاهی های انجام شده. تخصصی انجام دادیم، سعی کردیم سرعت و نظم بیشتری نسبت به گذشته در برنامه ریزی داشته باشیم. برخی از کارها و روند انجام آنها به تصمیم و اراده ما بستگی دارد و بخشی دیگر محصول شرایط است. در خصوص مکان برگزاری جشنواره چالش هایی داشتیم، مستندسازان، خبرنگاران و همکاران جشنواره را به روش های مختلف مورد بررسی قرار دادیم و برای اکثر آنها «چارسو» بهترین مکان برای برگزاری رویداد «سینما حقیقت» بود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به همکاری با صنوف در این مدت اشاره کرد و افزود: دغدغه همیشگی من همکاری با صنوف است. امسال نیز مانند سال های گذشته از ابتدا با صنوف در تماس بوده ایم و جلساتی برگزار کرده ایم و اطلاع رسانی خواهیم کرد و با توجه به فضای همدلی و همفکری ملی که شکل گرفته است، در جشنواره بر اساس اصل کار هستیم. که «سینماقکیرت» متعلق به خانواده بزرگ سینمای مستند است، متعلق به همه مستندسازان جوان از سراسر ایران و همه دوستداران هنر و سینماست و ما انعکاس صدا و تلاش این هنرمندان هستیم.

دبیر هجدهمین جشنواره سینماحقیقت در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: مقاومت و غزه برای ما زینت نیست، جهان امروز درگیر بحران انسانی است. برنامه های سال گذشته توجه ما را نشان خواهد داد. این مشکل در فیلم افتتاحیه این دوره، مهمانان و کارگاه های آموزشی ویژه و مفیدی با موضوع نسل کشی در غزه خواهیم داشت.

در بخشی دیگر از این نشست محمدرضا بهشتی منفرد، مدیر محافل و جشنواره های مرکز گسترش و مدیر اجرایی جشنواره گزارشی از اقدامات انجام شده، آثار رسیده در بخش ملی و بین المللی، تعداد فیلمسازان ارائه کرد. و غیره این دوره را پیشنهاد کردند.

مهدی مسعودشاهی با تاکید بر اهمیت جشنواره «سینما قکریت»، تاکید کرد: «سینما قکریت» باید محلی برای بیان نظرات و سخنان سینماگران، فضایی برای انعکاس مسائل سینمای مستند ایران، ملی و بین‌المللی باشد. دغدغه ها و مشکلاتی که مستندسازان درگیر آن هستند.

وی با تاکید بر تأثیر و کارگردانی «سینما-غکریت» گفت: این جشنواره می تواند در بعد بین المللی تأثیرگذار و وسیله ای برای ارتباط هنرمندان ایرانی و سینماگران جهان باشد.

قدیر آشنا در هجدهمین جشنواره «سینما هکوریت» بر اهمیت بخش غزه و مقاومت تاکید کرد و گفت: همه ما تصاویر مربوط به جنگ، درگیری و موضوعاتی از این دست را در شبکه های خبری مشاهده می کنیم که از بخش غزه در «سینما حکوریت» انتظار می رود. “آن پویایی، برای بازنمایی مقاومت و زندگی ای که در فلسطین و غزه می گذرد. ​​نکته بعدی اهمیت توجه به همفکری و همدلی است که “سینما-غکریت” همواره به این موضوع توجه داشته است و فیلم مستند خانواده در جشنواره هجدهم با این رویکرد و اصل بوده است.

سلیم غفوری با اشاره به گستردگی جشنواره و موضوعات و بخش‌ها گفت: شاید بتوان با موضوعیت بخشیدن به بخش عکاسی، برنامه‌ریزی مقدماتی برای تجلیل از این بخش در دوره‌های بعدی به صورت گسترده و جدی انجام داد. بخش عکاسی به صورت کامل و ایده آل ممکن است در این دوره به دلیل هزینه ها و آمادگی انجام نشود. اما اگر موضوعی متناسب با مضامین کشور مانند محیط زیست، خانواده یا… انتخاب شود و به موضوع توجه کنیم، در دوره های آتی می توانیم این قسمت را به صورت کامل و حرفه ای سازماندهی کنیم.

وی به وقایع روز و منطقه اشاره کرد و ادامه داد: در کارگاه ها به ویژه در بخش شهید آوینی می توان به موضوعات مستندسازی در جنگ، سینمای در بحران و مسائلی از این دست که محور هستند پرداخت. موضوع . بحث روزانه مستندسازان.

سید علیرضا حسینی با اشاره به نوآوری های جشنواره «سینما حقیقت» در دوره های مختلف، گفت: با توجه به نیازی که مستندسازان و سینمای مستند به مقوله عکاسی دارند، بزرگداشت بخش عکاسی بسیار حائز اهمیت است. از نیاز و پیش نیازهای اجرای بخش عکاسی به ویژه و در سطح استاندارد در این دوره مطلع هستم، اما حتی اگر امکان سازماندهی بخش عکاسی در این دوره وجود نداشته باشد، در دوره های بعدی باید انجام شود. توجه ارائه کرد. به گروه عکاسی در فیلم مستند پرداخت می شود.

محمود رحمانی مستندساز با اشاره به اهمیت توجه به نسل جوان مستندساز گفت: سنت حسنه ای در «سینما-غکریت» وجود دارد و آن تکریم بزرگان و درگذشتگان است که این بسیار ستودنی است و لازم است اما فکر می کنم چند فیلمساز هستند که سن و سالی ندارند، اما کارنامه و اعتباری دارند که می توان در بخش نقد و بررسی به آن توجه کرد، وظیفه جشنواره ها و رویدادها ایجاد انگیزه و ایجاد فرصت برای دیده شدن هنرمندان است.

در پایان این نشست مقرر شد دو بزرگداشت و یک تجلیل از سه مستندساز در هجدهمین جشنواره «سینما-قکریت» برگزار شود.

در آذرماه 1403، هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما-قکریت» به دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار می‌شود.

۲۴۴۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا