ترند های روز

خزاعی خطاب به برخی منتقدان درباره وضعیت سینما گفت: خودمان را گول نزنیم

به گزارش خبرگزاری محمد خزایی، وی در ادامه اظهار داشت: عده ای در افق جشنواره ها، اجاره ها، صندوق ها و جوایز آن سوی آب کار خود را انجام می دهند در حالی که ما کارهای درخشان و بزرگ و قابل اعتماد داشته و داریم. فیلمسازانی که به زبان دنیا صحبت می‌کنند و جشنواره‌ها و فیلم‌هایشان را می‌شناسند در جشنواره‌ها می‌درخشند و مورد استقبال مخاطبان عادی و داخلی نیز قرار می‌گیرند.

روابط عمومی سازمان سینمایی در ذیل این گزارش می نویسد: محمد خزاعی در نشست مدیران سازمان سینمایی پس از ارزیابی و تحلیل چشم انداز فروش سینماها در سال جاری و روند رو به رشد مخاطبان سینما. شاخص گفت: استقبال از فیلم های اکران بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در «یادداشت سیاست ها، رویکردها و برنامه ها» در چهار سال دولت سیزدهم، بین 35 تا 40 میلیون تماشاگر را پیش بینی کرده بودیم و این رقم. . امروز در حال برگزاری است و از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد مخاطبان به نزدیک به 18 میلیون نفر رسیده است.

بازیابی اعتماد عمومی به سینماها

وی با برشمردن راهبرد «بازگرداندن سینماها و اعتماد مردم» به عنوان یکی از اولویت‌های این دوره، تصریح کرد: نگاه آماری استقبال مردم و خانواده‌ها از سینما و سینما نشان می‌دهد که سینما بخش مهمی از نیازهای فرهنگی جامعه است. مردم و جامعه بازگشته است

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به فروش یک میلیاردی سینماها در طول سال، این موضوع را وضعیت قابل توجه و شاخصی مطلوب خواند و خاطرنشان کرد: با توجه به روند امیدوارکننده گیشه فیلم در نیمه اول سال، با توجه به تنوع و کیفیت فیلم هایی که در شش ماه اکران شده اند در سال دوم اکران خواهند شد، پیش بینی می شود این رقم به حدود دو هزار میلیارد پلان برسد. این در حالی است که این رقم برای سال 1404 در «دفترچه دیدگاه های سازمان سینما» پیش بینی شده بود.

سینما روی سفره فرهنگی شهرها

خزاعی در ادامه با بیان اینکه آنچه بیش از همه چشمگیر است، استقبال چشمگیر و نرخ رشد مخاطبان از تنوع فیلم های اکران شده و تنوع جغرافیایی کشور است، گفت: در بین 40 سینمای پرمخاطب به جز تهران، شهرهای شیراز، مشهد، کرج، اصفهان، رشت، ساری، قم، کرمانشاه، اسلامشهر و… که نشان می دهد استقبال از فیلم ها چقدر رشد داشته و سیاست توسعه فیلم در این شهرها چقدر درست، اصولی و کارآمد بوده است. . به نظر می رسد با توجه به سیاست های اعمال شده در توسعه زیرساخت ها و ارتقای کیفیت پخش در شهرها و استان های مختلف، استقبال از فیلم ها در سینماهای کشور ادامه داشته باشد.

بسته های تشخیص مختلف

مدیرعامل سازمان سینمایی همچنین گفت: در بین 15 فیلمی که در شش ماهه نخست امسال پرفروش شدند، فیلم های متفاوتی در ژانرهای مختلف از جمله: کمدی، تاریخی، اجتماعی، دفاع مقدس، کودک و نوجوان و… وجود دارد. که نشان می دهد در اکران فیلم ها به تنوع ژانر و سلایق عمومی احترام گذاشته شده است و این یکی از شاخص های محبوبیت زیاد آنها بوده است. تگزاس 3، تمساح خونین، مست از عشق، خجالت نکش 2، پول و مهمانی، سال گربه، بی بدن، قیف، مفتبار، یادگار جنوبی، ملاقات با جادوگر، بهشت ​​غربی، جستجوی ایلیا برای قهرمان، قلب از رقه، 6 صبح، برخی از فیلم ها کسانی هستند که آمار فروش ماهانه قابل توجهی داشته اند.

آمار چه می گوید؟

خزایی در ادامه تصریح کرد: مجموع فروش 40 سینمای اول کشور در شش ماهه نخست سال با 255 سالن و 39 هزار و 31 صندلی بالغ بر بیش از 500 میلیارد تومب بوده است. این 40 سینما توانسته اند حدود 10 میلیون نفر را به سینماهای شهرهای مختلف جذب کنند. همچنین مجموع فروش سینماهای کشور در شش ماهه نخست امسال با 734 سالن سینما و 132071 صندلی از مرز یک میلیارد تومان گذشت که نشان می‌دهد مجموع سالن‌های سینمای کشور توانسته حدود 18 تماشاگر داشته باشد. میلیون افراد در دوره مذکور

پیگیری طرح ملی توسعه زیرساخت های سینمایی.

خزاعی با پیش بینی چشم انداز روشنی برای آینده سینما گفت: طبق آمار به نظر می رسد چرخه اقتصادی سینما آغاز شده و تماشاگران در اقصی نقاط کشور نسبت به فیلم های اکران شده لطف خود را نشان داده اند. تقویت، نوسازی، تجهیز و ارتقای کیفی سالن‌های سینمایی و همچنین افزایش تعداد سالن‌های سینمایی و رشد کمی و کیفی سالن‌های سینمایی بر اساس «طرح ملی توسعه زیرساخت‌های سینمایی» که با جدیت بیشتری اعمال شده است. در این دوره از جمله عوامل مهم ضریب اشغال بالای سینماهای شهرها و البته فیلم های پرفروش است.

وی افزود: طی سه سال گذشته تلاش هایی در سازمان سینمایی برای ایجاد آشتی جدید بین مردم و سینماها انجام شده است و امروز این امر محقق شده است و آن را مرهون تلاش و حمایت همه می دانیم. خانواده فیلم و هم افزایی و مشارکت بخش دولتی و خصوصی.

یک رویداد بزرگ

خزاعی ادامه داد: البته برخی از منتقدان و سینماگران آمادگی این را ندارند که به واقعیت ها نگاه کنند و عینک خود را عوض کنند. واقعیت این است که دوستان ما از سازمان سینمایی با کمک بخش بزرگی از خانواده سینما توانستند عموم مردم را به سینماها بازگردانند. این موضوع در شرایطی که سینما در سایه کرونا، پساکرونا و بحران های متعدد به کلی به حاشیه رانده بود، یک موفقیت بزرگ و یک اتفاق در تاریخ سینما محسوب می شود.

و می افزاید: شاید برخی بگویند در این دوره فیلم های کمدی پرفروش بوده و با اغراق در این بخش، دیگر دستاوردهای سینما را پنهان یا انکار می کنند. در پاسخ به این دوستان باید گفت; اولاً عناوین پرفروش‌ترین فیلم‌ها نشان می‌دهد که علاوه بر کمدی‌های سالم و موفق، ده‌ها فیلم اجتماعی، خانوادگی، کودک، انیمیشن و دفاع مقدس نیز وجود دارد که بیشترین فروش را دارند، ثانیاً تعداد زیادی فیلم کمدی در در دوره های گذشته نیز مواردی بوده اند که فروش نداشته و شکست خورده اند. نه اینکه تماشاگران از هیچ سطحی از کمدی قدردانی کنند. به عقیده بسیاری از منتقدان و کارشناسان سطح کیفی آثار کمدی در این دوره ارتقا یافته است.

به گفته وی، بسیاری از آثار سینمایی کودک و نوجوان، فیلم های اجتماعی و آثار دفاع مقدس در این دوران رونق مضاعفی به دست آورد و مورد استقبال خانواده ها و جامعه قرار گرفت. متاسفانه برخی به دلایل مختلف حاضر به دیدن این قسمت از اقدامات موفق سینما نیستند. در حالی که مجموعه این دستاوردها متعلق به کل خانواده فیلم است.

ما از آسیب ها و هزینه های ثانویه فیلم ها جلوگیری می کنیم.

محمد خزاعی در ادامه با بیان اینکه با توجه به قوانین از آسیب و هزینه های ثانویه برای فیلم و سینما جلوگیری کرده ایم، افزود: مهمترین هدف ما این بود که سینما را از سینمای ناامیدکننده، سر به فلک کشیده، سیاه و ویرانگر به سینمای پر از سینما تبدیل کنیم. امید اخلاق و کرامت انسانی به اتفاقاتی که ما را احاطه کرده و هدایت می کند با عدالت صحبت می کند و با عدالت می نگرد. در این مدت اجازه فیلم‌های جولانی که بعضاً برای تخریب و تحریف فرهنگ عمومی و تحقیر هویت و دستاوردهای ملی بود را نگذاشتیم و تولید آثار فرهنگی، دفاع مقدس، کودک و نوجوان، سینمای متعهد و اجتماعی را جایگزین آن کردیم. .. گرفت در عوض از حذف فیلم ها به هر دلیل و بهانه ای جلوگیری کردیم و اجازه ندادیم حتی یک فیلم از اکران حذف شود و صاحبان آثار متضرر شوند. در این میان از این که برخی از فیلم های کمدی بنا به نیاز جامعه پرفروش شده اند ناراحت نشویم و همه خانواده فیلم باید قدردان این فرصت و توانایی باشند و فراموش نکنیم که نیمه تعطیل کسب و کار سینمای آسیب دیده از کرونا و بحران به شرایط کنونی رسیده و شرایطی فراهم شده تا سینما به معنای عام آن دوباره ظهور کند و سینماگران از افق های ایده آل سینما در این فضا صحبت کنند.

برای چه مخاطبانی فیلم می سازید؟

مدیرعامل سازمان سینمایی با ارائه تحلیلی از شرایط و نحوه تولید و اکران آثار مختلف سینمایی گفت: فیلمساز باید تکلیف خود را روشن کند که برای چه نوع مخاطبی فیلم می سازد؟ آیا برای عموم فیلم می سازید یا برای مخاطب خاص؟ یا برای جشنواره ها فیلم می سازید؟ سینمایی که برای جشنواره ها فیلم می سازد نباید در چرخه اکران و تعامل با عموم مردم توقع فروش بالایی داشته باشد و هدفش رقابت با فیلم هایی باشد که اساساً برای نیازها و سلیقه عموم فیلم می سازند.

اشتباه نکنید!!

مدیرعامل سازمان سینمایی با بیان اینکه برخی با مغالطه می خواهند روند رو به رشد سینما را به حاشیه ببرند، خاطرنشان کرد: این مغالطه ای است که در برخی رسانه ها و اتحادیه ها شکل گرفته و به زبان های مختلف مدام تکرار می شود. این فیلمساز فیلمش را مطابق با استانداردها و خواسته های جشنواره ها می سازد، اما امیدوار است که فیلمش به اندازه فیلم های کمدی فروش داشته باشد. باید گفت که جهت گیری فیلمساز از ابتدا اشتباه بوده است. این اواخر برخی آثار خود را به افق جشنواره ها، اجاره ها، صندوق ها و جوایز آن سوی آب نزدیک می کنند، در حالی که ما آثار درخشان و فیلمسازان بزرگ و قابل اعتمادی داشته و داریم که زبان دنیا و جشنواره ها و جشنواره ها را می دانند. فیلم‌هایشان در جشنواره‌ها می‌درخشند و در بین مخاطبان عادی و داخلی نیز با استقبال خوبی مواجه می‌شوند.

وی ادامه داد: البته وقتی از فیلم های پرمخاطب و پرفروش صحبت می کنیم، به آثار سطحی اشاره نمی کنیم. در سال های اخیر فیلم های پرمخاطب و پرفروش زیادی اکران شده اند که آثاری عمیق و مشکل محور هستند. «علفزار»، «برخورد خصوصی»، «بی تن»، «غریبه»، «مست عشق»، «آسمان غرب»، «بچه باهوش» و ده ها فیلم دیگر اتفاقا با استقبال تماشاگران مواجه شد. حتی بسیاری از کارهای کمدی ما قابل دفاع هستند و سطح و کیفیت محتوا و ادب قابل قبولی دارند. با این حال، هنوز توجه بیشتری لازم است.

این کارگردان تاکید کرد: نه مسئولان، نه مردم و نه سینماگران فراموش نمی کنند که در یکی از سخت ترین و پیچیده ترین برهه های اجتماعی، سیاسی و امنیتی کشور، این سینما بود که خط شکنی کرد و فضاهای تحریم و تخریب را شکست. . و جمعیتی چند ده میلیونی. دو سال به تئاتر رفت و در یک محیط اجتماعی گرم، صمیمی و پرنشاط، دلها را به هم نزدیک کرد و دوقطبی را کاهش داد. حالا اگر کسی از این خدمت بزرگ سینما و این منطقی سازی و خط شکنی ناراحت است، مشکل از مسئولان و دست اندرکاران سینما نیست و اتفاقاً تمام افتخار ما این است که سینما و جامعه را در یک حد وصل کرده ایم. زمانی که بسیاری از دلواپسان سینمای فاتحه خوانده بودند

محمد خزاعی ابراز امیدواری کرد: با تداوم رونق سینما و تداوم اجرای طرح ملی توسعه زیرساخت های سینمایی و ارتقای فناوری های نوین مصوب شورای عالی سینما، شاهد رشد سینما باشیم. فهرست مخاطبان و کیفیت فرهنگی و اجتماعی محصولات سینمایی.

5757

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا