ترند های روز

80 درصد مخاطبان تلویزیون را باور کنیم یا 65 درصد / تناقض در آمار مخاطبان تلویزیون؟

مهسا بهادری: اهمیت شفاف سازی بحث در مورد تعداد بینندگان و تعداد مخاطبان تلویزیون زمانی آشکار می شود که ایسپا (مرکز نظرسنجی افکار دانشجویان ایران) در چندین نوبت باید وارد میدان شود و یک نظرسنجی در مقیاس کوچک انجام دهد. صدا وسیما اخیرا اعلام کرده است که مخاطبانش در حال افزایش است. وقتی ارتباط با واقعیت قطع می شود، نه تنها مردم، بلکه آمارها نیز خیالی می شوند.

در این نظرسنجی که طی روزهای اول تا سوم دی ماه به صورت تلفنی انجام شد، نظر 1440 نفر از ایرانیان بالای 15 سال ساکن در مناطق شهری و روستایی کشور مورد بررسی قرار گرفت. ،

بر اساس نتایج این نظرسنجی 29.5 درصد ایرانیان ویژه برنامه های شب یلدا، صدا و سیما را تماشا کرده اند. از بینندگان ویژه برنامه های شب یلدا; 59.2 درصد از شبکه 3 سیما، 24 درصد در شبکه های استانی، 8.1 درصد در شبکه یک سیما و 7.6 درصد از شبکه دو سیما این برنامه ها را دیده اند. هنگام پاسخ به این سوال، مصاحبه شوندگان می توانند به بیش از یک شبکه اشاره کنند. ،

بینندگان تلویزیون در سالهای 1400 و 1401 کاهش یافت و از سال 1402 افزایش یافت.

رئیس مرکز پژوهش های صدا و سیما با بیان اینکه به صورت دوره ای مجموعه ها و برنامه های تلویزیونی را رصد و نتیجه را به مسئولان مربوطه گزارش می کنیم، گفت: میزان مخاطبان تلویزیون از بهار سال 1402 که 59.7 درصد بود به 65.2 درصد رسید. در تابستان 1403 افزایش یافته و با وجود کاهش مخاطب در سال های 1400 و 1401، از سال 1402 شاهد افزایش نسبی این تعداد بوده ایم.

محسن شکری نژاد در ششمین نشست سراسری افق تحول رسانه ملی با عنوان سما در مسیر تحول، با بیان اینکه پژوهشگاه به عنوان نهاد کنترلی رسانه ملی وظیفه رصد مخاطبان رسانه ملی را بر عهده دارد، گفت: . وی در ارزیابی اثربخشی و رضایت از برنامه ها خاطرنشان کرد: امروز در مرکز تحقیقات صدامو تا حد امکان بر اساس آخرین روش های سنجش مخاطب در دنیا کار می کنیم.

وی به لزوم بازنگری در تعریف مخاطب با توجه به تحولات مخاطبان رسانه اشاره کرد و گفت: با توسعه شبکه های اجتماعی با مخاطبان فعالی روبه رو هستیم که به نوبه خود تولیدکننده محتوا هستند و مطالب زیادی را از شبکه های اجتماعی دریافت می کنند. رسانه های اجتماعی

رئیس مرکز تحقیقات صدا و سیما همچنین به بررسی روش های سنجش مخاطب در دنیا پرداخت و با اشاره به نتایج یکی از نظرسنجی ها در انگلیس گفت: پرمخاطب ترین برنامه شبکه ملی انگلیس در سال گذشته که تاج گذاری پادشاه آن بود. ، 18 میلیون بیننده داشت، یعنی 27 درصد از مردم بیننده شدند.

شکری نژاد بیان کرد: تعداد بینندگان تلویزیونی خطی در جهان رو به کاهش است و تعداد بینندگان تلویزیون در جهان از سال 2011 تا 2024 از 262 دقیقه به 156 دقیقه افزایش یافته است و گروه سنی 16 تا 24 سال کمترین تعداد تماشاگر را دارد. . ، گفت: در این میان تعداد کاربران اینترنت و شبکه های اجتماعی در حال افزایش است.

وی افزود: مجموعه ها و برنامه های تلویزیونی را به صورت دوره ای رصد می کنیم و نتیجه را به مراجع ذیربط گزارش می کنیم و مخاطبان سیما در بهار 1402 به 65.2 درصد رسید که این رقم در تابستان 1403 59.7 درصد بوده و رو به افزایش بوده و علیرغم کاهش مخاطبان در سال های 1400 و 1401، از سال 1402 شاهد افزایش نسبی این تعداد بوده ایم.

به گفته وی، بر اساس آخرین نظرسنجی در تابستان 1403، تعداد بینندگان در گروه سنی 15 سال به بالا 65.2 درصد، در گروه سنی خردسالان (چهار تا پنج سال) 77، 2 درصد است. در گروه سنی کودکان (شش تا 11 سال) 78 درصد 1 درصد، در گروه سنی نوجوانان (12 تا 17 سال) 76.8 درصد بوده است. همچنین مخاطبان خبر سیما 60.4 درصد و استفاده از شبکه های اجتماعی 74.2 درصد بوده است.

همچنین در روزهای آینده بررسی تعداد بینندگان تلویزیون در فصل پاییز نهایی خواهد شد.

دیگر نمی توان درباره 80 درصد و 90 درصد مخاطب صحبت کرد

کمی زودتر برگردیم، اواخر فروردین ماه امسال بود که محسن شکری نژاد رئیس مرکز پژوهش های صدا و سیما اعلام کرد که دیگر نمی توان درباره 80 و 90 درصد مخاطبان صحبت کرد. این دوره در سراسر جهان به پایان رسیده است. زیرا مخاطب دیگر محتوای تلویزیون اعم از فیلم، سریال یا برنامه را منحصراً از صفحه تلویزیون دنبال نمی کند و به اصطلاح از پخش رادیویی به سمت پهنای باند رفته است. پهنای باند از پخش بسیار پیشی گرفته و به همین دلیل فصل سریال «خطنی خلوت کن» به پایان رسید. در آخرین نظرسنجی که اکنون داریم، تقریباً 80 درصد فرزندان ما برنامه های تلویزیونی را تماشا می کنند که تنها محدود به شبکه کودک نیست، بلکه می تواند در شبکه امید و سایر شبکه ها نیز باشد.

از سوی دیگر، محسن شکری نژاد، رئیس مرکز پژوهش های صدا و سیما در 25 مهر گفت: همه تلویزیون های دنیا در نسل Z با افت مخاطب مواجه هستند. وقتی نظرسنجی می کنیم می بینیم که با یک افت مخاطب مواجه هستیم. کاهش مخاطب بین 18 تا 30 سال در این نظرسنجی که در ابتدای تابستان انجام شد، 78.03 درصد از مخاطبان در روستاها، 69.09 درصد در شهرهای تابعه داشتیم. هرستان و 67.03 درصد در مرکز استان »

وی گفت: طبق تعریفی که داریم فردی را مخاطب می دانیم که بیش از 15 دقیقه برنامه های رادیویی و تلویزیونی را تماشا می کند، این افراد لزوماً به معنای تماشای تلویزیون نیستند، امروزه با گسترش فضای مجازی در دسترسی کشورها و مردم، در واقع لحظات زیادی وجود دارد که در شبکه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی از اینترنت استفاده می‌کنند و این به آن معنا نیست که این ۷۲ درصد فقط رادیو و تلویزیون تماشا می‌کنند.

زیرا در تاریخ 28 مهرماه سال جاری، ایسپا در یک نظرسنجی اعلام کرد که تنها 12.5 درصد از مردم اخبار را از سازمان صدا و سیما دریافت می کنند. در حالی که در سال 2016 این رقم 51 درصد بود.

این ایستگاه در زمینه سرگرمی نیز شکست خورد. بر اساس نظرسنجی ایسپا، تنها 11.5 درصد از مردم فیلم و سریال را دنبال می کنند، در حالی که این رقم در سکوهای ملی نمایش فیلم 18.7 درصد است.

در پی انتشار این آمار و مغایرت آن با سخنان محسن شکرنژاد، صداوسیما رسانه ها را متهم کرد که بر اساس نظرسنجی ایسپا، مخاطبان تولیدات سازمانی با بودجه سالانه 24 میلیارد تومبه به «بی اخلاقی رسانه ای، شیطنت رسانه ای» تقلیل یافته است. ، فریب افکار عمومی و تحریف واقعیت» و خاطرنشان کرد: رئیس صداوسیما اظهار داشت: عجیب است که برخی چهره ها و رسانه ها نیستند. چرا رسانه ملی در یک جنگ نابرابر رسانه ای با جبهه استکبار قرار گرفته است مخاطبان رادیو و تلویزیون طبیعتاً در مقایسه با سایر رسانه‌ها و مراجع در رتبه‌های بالایی قرار دارند.

۲۴۵۲۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا