کشف عجیب کیهان پس از 40 سال: سریال اقیانوس باعث شد هاشمی رفسنجانی فروشگاه های زنجیره ای در ایران تاسیس کند و مصرف مردم را افزایش دهد!
به گزارش فارسیرو، روزنامه کیهان نوشت: فضای شرقی و سنتی قسمت مهمی از سریال به فرهنگ ایرانی نزدیک بود و به همین دلیل همه خانواده ها با سریال ارتباط داشتند و دهه ها نقش و تاثیر خود را در سریال داشت. ذهن و زندگی برخی از ایرانیان جای خود را ترک کرد.
بخش قابل توجهی از سریال جامعه سنتی ژاپن را نشان می دهد، اما به تدریج که هیتوشی (پسر اوشین) به دنبال روش های تجاری جدید می گردد، فضای سریال تغییر می کند. در ابتدا اوشین در برابر درخواست هیتوشی برای معرفی روش های معاملاتی جدید مقاومت می کند، اما به مرور زمان باید به نظر هیتوشی تسلیم شود.
هیتوشی به دنبال ایجاد فروشگاه های زنجیره ای است. از این رو پس از تایید مادرش اولین فروشگاه خود را افتتاح می کند. فروشگاه او از نظر ساختار و روش پرداخت با فروشگاه سنتی مادرش متفاوت است. سود فروشگاه شما بیشتر است و کسب و کار شما رونق بیشتری دارد. در نتیجه، هیتوشی به آرامی شعبه های جدید فروشگاه های خود را فعال می کند.
کسب سود و ثروت هنگفت هیتوشی را به یک سرمایه دار تبدیل می کند، در همین حال شاهد تغییر اخلاق اوشین نیز هستیم. او که از ویژگیهای او صبر و فداکاری بود، از اینکه تجارت سایر تجار با افتتاح فروشگاههای پسرش تهدید میشود، احساس ناراحتی نمیکند و حتی میخواهد در برخورد با دیگران قاطع باشد.
هیتوشی نماد سرمایه داری و فایده گرایی در جامعه جدید و غرب زده ژاپن است که برای کسب ثروت و شهرت بیشتر موانع را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارد و تا پایان سریال با همه فراز و نشیب ها به کار خود با موفقیت ادامه می دهد. ، و سریال پیروز می شود. حتی می توانید رفتار مادرتان را تغییر دهید.
فروشگاه های زنجیره ای زمینه را برای نابودی مشاغل کوچک فراهم می کنند و سلطه پول و ثروت در بازار پیش از همه به رخ می کشد. البته این امر با تغییر نگرش مردم نسبت به دیگران نیز همراه است، به طوری که سرمایه دار خود را برحق می داند و نسبت به تاجران عادی احساس وظیفه نمی کند یا از ورشکستگی آنها پشیمان می شود. از سوی دیگر این فروشگاه ها جامعه را به سمت مصرف گرایی سوق می دهند.
می توان گفت یکی از مهم ترین جلوه های این سریال ارتقای فروشگاه های زنجیره ای بود. بنابراین در جامعه ایران، تنها چند سال پس از سریال اوشن، در زمستان 1373، رئیس جمهور وقت اولین فروشگاه زنجیره ای رفاه را افتتاح کرد که زمینه ساز افتتاح تعداد زیادی فروشگاه زنجیره ای شد. در کشور ما برای به دست آوردن مزایای بیشتر برای صاحبان. فروشگاه ها مصرف گرایی را در صدر فهرست خود قرار داده بودند. در حالی که جهت گیری سنتی بازار در ایران، منفعت مشتری و ارائه کالاهای با کیفیت بالاتر و کم هزینه بود، با اضافه شدن آن که طبیعتاً مصرف بهینه را تشویق می کرد. در واقع یکی از تاثیرات مهم این سریال بر جامعه ما ایجاد بستر مصرف گرایی و سرمایه داری بود.
23302