هنگامی که روابط دیپلماتیک ایران به یک بازی از خطاهای سمعی و بصری تبدیل می شود/ سه ، فقط یک عذرخواهی!

Mahsa Bahadori: داستان شروع به انتقال یک عنصر طنز در تلویزیون کرد که باعث می شد فیصل بن رحمان سرگرم شود. بحث برانگیزترین نکته این برنامه این بود که این اتفاق در زمانی رخ داد که بازدید اخیر وزیر امور خارجه سعودی به تهران در 19 آوریل به عنوان یک گام مهم در مسیر عادی سازی و توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی ارزیابی شده است.
بازگشت به 7 روز ؛ روز دوشنبه ، اول ماه مه ، در برنامه ای به نام “Derang” که در شبکه NASIM منتقل شده و توسط Mohsen Afshani ساخته شده است ، در یک عنصر هوش مصنوعی ، برای وزیر امور خارجه عربستان سعودی فرضی بود.
این حادثه انتقادات زیادی را به خود جلب کرد تا اینکه شبکه NASIM بیانیه ای را سهواً صادر کرد و با اعلام اینکه سازندگان به طور جدی داده اند ، از مخاطبان عذرخواهی کردند.
اگرچه شبکه NASIM در بیانیه ای این عنصر را “ناخواسته” توصیف کرد و اظهار داشت که توافق انضباطی با جنایتکاران وجود دارد ، شک و تردید جدی در مورد میزان این عمل ناخواسته نیست. این برنامه از نوع تولید است ، زنده نیست و قبل از انتقال نهایی ، توسط چندین حلقه نظارت و فنی بررسی می شود. از جمله تولید کنندگان ، مدیر ، سرپرست محتوا ، مدیر شبکه و در نهایت سرپرست انتقال. این سطح از مطالعات مشترک احتمال خطای محتوای سهوا را کاهش می دهد.
از دیدگاه ناظران سیاست خارجی ، این همزمانی بین انتقال و تقویت روند دیپلماتیک بین تهران و ریاد می تواند حاوی پیام های متناقض برای بازیگران سعودی و سایر بازیگران منطقه باشد. اهمیت تاریخ این است که صدای آمریکا ، به عنوان وسیله رسمی ، همیشه توسط افکار عمومی و تحلیلگران خارجی به عنوان بازتاب مستقیم سیاست های جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته می شود. در نتیجه ، محتوای منتشر شده در این رسانه ها فراتر از تولید رسانه های عادت ارزیابی می شود و به نوعی نقش دیپلماسی عمومی کشور را ایفا می کند.
سه سناریو برای اقدام تلویزیونی
تحلیلگران رسانه ای سه سناریوی ممکن را برای این کار در نظر گرفته اند. در مرحله اول ناشناخته به پیامدهای سیاسی محتوای برنامه که در این فرض ، تولید کنندگان برنامه آگاهی دقیقی از حساسیت روابط دیپلماتیک و پیامدهای محتوا نداشتند. این می تواند نشانه ضعف آموزش ، عدم تجزیه و تحلیل سیاسی در بدن تولید و عدم هماهنگی با سیاست های کلانی و سیاسی کشور باشد.
در سناریوی دوم ، ریشه ریشه رسانه ها در بخشی از بدنه تولید رسانه ها پیشنهاد می شود که برخی نشان می دهند که روند و رویکردهای خاص سیاسی در بین برخی از نیروهای رسانه ای مطابق با سیاست رسمی سیستم نیست و در نتیجه ، این تناقض در قالب تولید محتوای غیر ضروری رخ می دهد. از این منظر ، مشکل ساختاری است و محدود به یک مورد خاص نیست.
سناریوی سوم ، اما آگاهی کامل از محتوا توسط سازندگان ، بدون پیش بینی شدت واکنش مخاطبان ، در این حالت ، مقامات تولید و انتقال کاملاً از بار معنایی و سیاسی این برنامه آگاه بوده اند ، اما شدت واکنش ها و پیامدهای بین المللی آنها پیش بینی نشده است. در چنین شرایطی ، نظم و انضباط بیشتر کنترل بحران به عنوان یک پذیرش واقعی مسئولیت است.
بد پشت شر …
اما دلیل این سه سناریو صرفاً برای برنامه نبود ، در واقع در کمتر از سه روز ، یک حادثه دیگر رخ داد ، توهین به Sunitas در روز چهارشنبه ، که به طور گسترده به رسانه ها و افکار عمومی واکنش نشان داد.
خطای این برنامه ، که منجر به واکنش های مذهبی و اجتماعی شد ، توسط مقامات سمعی و بصری به عنوان “خطای فراموش نشدنی و مشکوک” توصیف شد. این رویداد که در یک برنامه تلویزیونی زنده برگزار شد ، منجر به عزل فوری مدیر انتقال شبکه شد. پس از این حرکت ، صدای آمریکا بیانیه رسمی صادر کرد که به سیاست های این سازمان در تولید محتوای رسانه ای اشاره داشت.
براساس این اعلامیه ، صدای آمریکا در ماه های اخیر برنامه هایی را تولید و منتقل کرده است ، با تمرکز بر تقویت وحدت امت اسلامی و احترام به همه مذاهب ، که برخی از آنها در کشورهای اسلامی مورد استقبال عموم قرار گرفته است. به همین دلیل ، چنین خطایی در یکی از برنامه های تلویزیونی زنده نه تنها برای سازمان صدای آمریکا بلکه برای همه رسانه های ملی ، ضربه ای به اصول رسانه ها و اهداف بزرگ سازمان است.
در واکنش های سریع و هماهنگ ، برنامه منتشر شده از این برنامه کاملاً از کلیه سیستم عامل های مربوط به رسانه های ملی ، از جمله تلویزیون و سپهر حذف شد. علاوه بر این ، براساس خبرگزاری دانشجویی ، اقدامات قضایی برای چهار نفر از مقامات برنامه انجام شده و به مقامات قضایی ارجاع داده شده است.
پس از این رویداد ، علاوه بر عزل مدیر انتقال ، مدیر برنامه نیز رها شد. رئیس سازمان صدای آمریکا به کمیته ویژه ای دستور داد تا ابعاد مختلف این حادثه را بررسی کند و سایر عوامل بالقوه را شناسایی کند. این کمیته از نمایندگان مرکز حفاظت ، معاون SIMA ، معاون حقوقی و دفتر بازرسی عمومی تشکیل شده است که بیشتر این حادثه را بررسی می کند.
در بیانیه خود ، معاون سیما تأکید کرد که ، به عنوان رسانه ملی ، او همیشه به حفظ واحد اسلامی و احترام به اصول اخلاقی در محصولات خود پایبند بوده و هرگونه اقدام تفرقه افکنانه را محکوم می کند. همچنین از آژانس های ایمنی خواسته شده است که هنگام بررسی دقیق ریشه ها و عوامل این امر ، از مشکلات مشابه در آینده جلوگیری کنند.
رئیس سمعی و بصری عذرخواهی نکرد و طلبکار شد!
اگرچه انتظار می رفت که رئیس سمعی و بصری در مورد سه خطای بسیار بزرگ در کمتر از یک هفته توضیح دهد ، اما وی در شبکه اجتماعی شبکه های اجتماعی بدون عذرخواهی و مسئولیت این داستان نوشت: “اطمینان حاصل کنید که فرزندان ملت در رسانه های ملی ریشه فتنه را کور می کنند.” “فتنه در جامعه اسلامی هیچ مدافع در بین مسلمانان واقعی ندارد.”
محسن برماهانی ، معاون سیما ، همچنین در مورد توهین به پناهگاه های سنی در ایران Sima Net ایران توضیح داد.
در بخش دیگری از مکالمه خود ، من به افرادی که این فیلم را در فضای مجازی پخش می کنند ، خطاب کرده ام و می گوید: “واقعاً مسئله معتبر برای ما بود ، و بلافاصله پس از آن اتفاق افتاد ، و قبل از این که Sumone Waks برای ارسال و انتشار آن در برنامه CABERSPACE ، برنامه برنامه وحدت. متأسفانه ، فکر می کنم ، همانطور که این یک خطای ناعادلانه است ، خطای قابل ملاحظه ای در CyberSpace است. برای انجام آن امنیت ملی شلوغ.
Vaice of America همچنین به روابط ایران آسیب رساند –یتالیا؟
در همین حال ، و پس از پایان همه پایان ها ، دیروز ، تلویزیون فیلم “عمر مختار” را پخش کرد ، که به مبارزه مردم لیبی علیه استعمار ایتالیا می پردازد. این فیلم از طریق تلویزیون پخش شد زیرا مکالمات دیپلماتیک ایران -us -us در ایتالیا اتفاق افتاد. به گفته برخی از ناظران ، برنامه نویسی این اثر سینمایی می تواند منجر به مدیریت ضعیف در سطح افکار عمومی و نهادهای بین المللی شود و در سیاست های رسانه ای به دقت بیشتری نیاز دارد.
برخی از تحلیلگران معتقدند که این سری از وقایع تنها نمونه خطاهایی است که در سمعی و بصری رخ می دهد و ضعف در مدیریت متمرکز را نشان می دهد. به گفته این منتقدین ، ساختار فعلی سازمان به گونه ای است که تصمیماتی در یک جزیره و گاه متناقض گرفته می شود ، به طوری که برخی از مدیران و برنامه نویسان واسطه ای بدون هماهنگی با مدیریت کلان محتوا را تولید و توزیع می کنند.
در همین حال ، نام برخی از افراد ، مانند وهید جلیلی ، در تدوین سیاست های فرهنگی و رسانه ای تحت تأثیر افراد با نفوذ قرار گرفته است. با این حال ، برخی از کارشناسان تأکید می کنند که تمرکز بیش از حد بر افراد خاص نباید از ساختار مدیریت گسترده و چالش های نهادی غفلت کند.
موضوع اصلی منتقدین عدم وجود مکانیسم های پاسخ شفاف ، عدم انسجام در مدیریت محتوا و عدم هماهنگی در تدوین سیاست های رسانه ای است. با توجه به دامنه فعالیت های صدای آمریکا ، از جمله ده ها شبکه تلویزیونی ، رادیو و آنلاین ، کارشناسان معتقدند که بررسی جدی مدیریت و ساختار اجرایی این مجموعه ضروری به نظر می رسد.
۲۴۵۲۴۵