هالیوود تحت دستگاه های شارپ ترامپ/ چین ماجرای بازار هالیوود را مسدود می کند؟

Reyhaneh Eskandari: در سالهای اخیر ، روابط اقتصادی بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین نسبت به همیشه تنش بیشتری داشته است. تنش هایی که در ابتدا در زمینه صنعت و فناوری ظاهر می شد ، اما به زمینه های فرهنگی و هنری گسترش یافت. صنعت فیلم به عنوان یکی از نمادهای برجسته قدرت نرم آمریکایی ، اکنون به یکی از قربانیان این جنگ اقتصادی تبدیل شده است. با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در سال 2008 و سیاست های تجاری توهین آمیز دولت وی ، بسیاری از ناظران ابراز نگرانی از آینده صنعت فیلم در ایالات متحده دارند.
شروع بحران: ترامپ و تعرفه های جدید
اعلام تعرفه های سنگین در واردات کالا از چندین کشور ، به ویژه چین ، بخشی از استراتژی دولت ترامپ برای بازسازی ساختار تجاری ایالات متحده بود. با این حال ، پاسخ متقابل چین و محدودیت های جدید در واردات محصولات فرهنگی در ایالات متحده ، به ویژه فیلم های هالیوود ، شرایط پیچیده و مبهمی را برای آینده یکی از بزرگترین صنایع سرگرمی جهان ایجاد کرده است. در چنین فضایی ، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که سینمای آمریکا وارد دوره ای از بررسی در بازارهای جهانی ، توزیع و حتی مسیرهای روایی شده است.
از ماه های اول دولت ترامپ ، تعرفه اساسی بر همه واردات به ایالات متحده تحمیل شد. اما این فقط آغاز تاریخ بود. تعرفه های مضاعف بین 2 تا 5 درصد کالاهای کشورهایی که در تفسیر ترامپ “از اقتصاد ایالات متحده بهره برداری می کنند” متغیر بود. روندی که قبل از 1 آوریل (1 آوریل) به رقم بی سابقه ای تقریباً 2 ٪ رسید. چنین سطح افزایش در تاریخ معاصر ایالات متحده بی نظیر بود ، با اشاره به بازگشت به حمایت از سیاست های قرن بیستم.
آمریکا و چین
چین: تهدید بزرگ هالیوود
واکنش چین ، به عنوان بزرگترین شریک تجاری در ایالات متحده ، بسیار سریع و محاسبه شد. در پاسخ به سیاست های تعرفه واشنگتن ، پکن سطح تعرفه خود را تا 5 ٪ افزایش داد و در عین حال محدودیت های جدیدی را برای واردات کالاهای آمریکایی تحمیل کرد. محدودیت هایی که فیلم های هالیوود مصون نبودند. با کاهش سهمیه مجوزهای انتقال برای فیلم های آمریکایی ، دشواری در فرایند مجوز و حتی حذف برخی عناوین جدول طرح ریزی ، دولت چین عملاً بخشی از بازار خود را به سینمای ایالات متحده سوق داد.
با این حال ، طی یک دهه گذشته ، بازار فیلم چینی به یکی از اصلی ترین ستون سودآوری برای مطالعات ایالات متحده تبدیل شده است. فیلم هایی با بودجه سنگین ، مانند داستان های علمی ، ابرقهرمانان یا اکشن ، بخش قابل توجهی از درآمد خود را در سالهای اخیر مدیون بازار چین بوده اند. بنابراین ، محدودیت های جدید نه تنها مانعی برای رشد اقتصادی هالیوود است ، بلکه بر برنامه ریزی تولید آینده نیز تأثیر گذاشته است.
سایر پیامدهای ملموس این تنش تجاری شامل کاهش شدید مطالعاتی است که در پروژه ها بر اساس بازار جهانی سرمایه گذاری می کنند. از آنجا که چین دومین گیشه بزرگ در جهان پس از ایالات متحده است ، از دست دادن این بازار برابر با افزایش خطر مالی پروژه های گران قیمت است. علاوه بر این ، تولید کنندگان و سرمایه گذاران اکنون باید مسیرهای جدیدی را برای تضمین سودآوری فیلم های خود پیدا کنند. از جمله سرمایه گذاری در بازارهای نوظهور مانند هند ، برزیل ، کره جنوبی و خاورمیانه.

یک تصویر ترامپ
تأثیر طولانی مدت در صنعت فیلم
همراه با خسارت ناشی از محدودیت صادرات فرهنگی ، هزینه تولید در ایالات متحده و حتی در کشورهایی مانند کانادا افزایش یافته است. سیاست های تعرفه ترامپ بر مشوق های مالی قدیمی برای همکاری های مرزی تأثیر گذاشته و هزینه های تجهیزات ، خدمات فنی و همکاری های بین المللی را سایه زده است. این امر موقعیت مطالعاتی را که قبلاً بخشی از محصولات آنها در کشورهایی با معافیت مالیاتی بوده است ، به چالش کشیده است.
از طرف دیگر ، پیامدهای اقتصادی این سیاست ها در زندگی روزمره شهروندان آمریکایی نیز مشهود است. با افزایش تورم و کاهش قدرت خرید افراد ، شاخص اعتماد به نفس مصرف کننده در بیش از چهار دهه به پایین ترین سطح خود کاهش یافته است. این روند تأثیر منفی بر هزینه خانواده ها در زمینه سرگرمی از جمله سینما داشته و منجر به سقوط بلیط در گیشه ملی شده است.
در چنین فضایی ، صنعت فیلم آمریكا برای بقا توسعه یافته و از لحاظ ساختاری بازسازی شده است. سریعترین توسعه سیستم عامل های انتقال ، تولید محتوای واقع در بازارهای خاص و تقویت ارتباطات فرهنگی با کشورهای مختلف در چین تنها بخشی از استراتژی هایی است که در دستور کار برای درمان بحران قرار دارد. همچنین با فشار دادن نمایندگان کنگره ، یا به عنوان یک استثنا در نظر گرفته می شود.
در پایان برای صنعت بزرگ فیلم در ایالات متحده چه خواهد شد؟
به طور کلی ، آنچه امروز در تجارت جهانی بین ایالات متحده و چین اتفاق می افتد ، فقط یک جنگ تعرفه ای نیست. در عوض ، در حال تعریف مجدد مسیر سینمای آمریکا در جهان است.
اگر این روند ادامه یابد و یک راه حل دیپلماتیک به دست نیاورد ، صنعت فیلم آمریکایی می تواند شکاف عمیقی در شبکه توزیع بین المللی ، کاهش نفوذ فرهنگی و ورود رقبای قوی در زمینه جهانی مشاهده کند. هالیوود با تمام قدرت و پیشینه درخشان خود ، اکنون در نقطهای است که آینده خود با تعامل با نظم جهانی جدید تعریف می کند.
در حالی که برخی از کارشناسان و منتقدین این تئوری را دارند که این می تواند یک پنجره جدید برای هالیوود باز کند و شرایط آنها را بهبود ببخشد ، آنها بدون قرار ملاقات های دقیق به دنبال این نظرات هستند و تأیید نمی کنند. در حال حاضر ، شرایط صنعت بزرگ فیلم به تصمیمات سیاسی دو کشور بسته شده است و کجا می توان این مبارزه و پایان جنگ را مشاهده کرد.

هالیوود
۵۷۵۷