صدای -de -the -sima علاقه ای به گردش خون ندارد/ میزان پوشش خبری انفجار زیاد بود ، اما کیفیت و تنوع آن

Mahsa Bahadori: 9 مه ، روزی که بندر شهید رجائی ، قلب تجاری ایران ، وحشتناک لرزید. یک انفجار فوق العاده که در یکی از مهمترین قسمت های بندر رخ داده است ، هیچ کس تصور نمی کرد که این بندر پر جنب و جوش ، که عموماً تمرکز صادرات و واردات ایران است ، روزی وارد چنین وضعیت مهمی خواهد شد. اما این حادثه در قلب صلح رخ داده است ، و روزی که هیچ نشانه ای از چنین فاجعه ای رخ نداد ، افکار عمومی به سرعت درگیر شد. این خبر از طریق چندین کانال رسانه ای در حال گسترش بود ، و این بار بخش اخبار سمعی و بصری در یک عدالت انتقادی ، بی طرفانه و سرانجام اخبار ظاهر شد و به موقع واکنش نشان داد.
به عنوان مثال ، این خبر که تقریباً یک ساعت بود ، حدود 5 دقیقه بود و انفجار در صدر اخبار قرار گرفت. مصاحبه فرماندار هورموزگان محمد عسوری ، مهراد حسن زاده ، مدیر کل مدیریت بحران هورموزگان ، و گزارش زنده از صحنه توسط خبرنگار صدای آمریکا بخشی از ده دقیقه بود که علت این حادثه را در نگهداری مواد قابل اشتعال اعلام کرد. پرداخت در شرایطی انجام شد که مذاکرات فقط 5 دقیقه بود.
در بخش خبری ساعت 5 بعد از ظهر ، در کل 5 دقیقه ، این انفجار به مدت 5 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت و علت آن هنوز هم سهل انگاری بود ، اما با کارگردان نجات بابک محمودی ، مصاحبه زنده انجام شد و سایر مشکلات خبری تقریباً دو دقیقه به آن نزدیک شد.
این خبر ساعت 9 شب در یک مصاحبه عمومی در کل دو دقیقه بود و عوامل بررسی علت انفجار ، جلوگیری از هرگونه حدس و گمان و تنها یک دقیقه به اخبار دیگر بود.
در اخبار که تنها 5 دقیقه بود ، این خبر تقریباً دو دقیقه خوانده شد.
بخش خبری 4 دقیقه بود که به مدت 5 دقیقه به این حادثه اختصاص یافت و توسط اسماعیل ماکیزاده ، معاون مدیر کل اداره دریایی و بنادر مصاحبه شد.
بخش خبر ساعت 9 بعد از ظهر در صدر اخبار بود که انفجار در صدر اخبار قرار داشت و به مدت پنج دقیقه پرداخت شد که این به مدت سه دقیقه به مصاحبه با وزیر کشور الكساند مامنی اختصاص یافت.
البته گفتگوی خبری ویژه به بحث در مورد مذاکرات اختصاص یافته است
اما نکته مهم در مورد داستان این است که تحلیلگران رسانه ای از سرعت و دامنه اخبار در تلویزیون و حتی محدودترین کانال صوتی صوتی نسبت به سایر کانال های خبری تلگرام خبر داده اند. در مصاحبه زیر با کامبیز نوروزی ، وی وکالت را برای بررسی نقاط ضعف عملکرد سمعی و بصری می خواند.
نظر شما در مورد عملکرد صدای آمریکا در پوشش خبری انفجار بندر شهید رجائی چیست؟
عملکرد سمعی و بصری در این حادثه ، مانند بسیاری از پوشش های خبری دیگر ، بسیار حرفه ای و کیفی بوده است. متأسفانه ، صدای آمریکا نتوانسته است اخبار دقیق ، جدایی ناپذیر و جذاب را ارائه دهد. در عوض که این خبر بر اساس ارزش اخبار و حقایق منتشر می شود ، آنها عمدتاً مبتنی بر سلسله مراتب مقامات و رویکرد ایدئولوژیک هستند. این امر باعث کاهش کیفیت اخبار و نارضایتی عمومی از عملکرد رسانه های ملی شده است.
آیا صدای سیاست خبری آمریکا از اصول حرفه ای پیروی می کند؟
صدا -از خط مشی خبری به اصول حرفه ای و جهانی اهمیتی نمی دهد. اگرچه شبکه خبری منحصراً برای پوشش اخبار است و ما چندین بخش خبری مانند “1:31” و “اخبار 9” داریم. اما در عمل می بینیم که عملکرد اخبار این بخش ها بی اثر است. این عدم کارآیی نه تنها در پوشش اخبار ملی ، بلکه در مورد پوشش اخبار خارجی نیز مشهود است. مدیران سیاست های خبری به وضوح به دو ویژگی اصلی بستگی دارند: اول ، چشم انداز ایدئولوژیک اخبار و دوم ، انتخاب اخبار به شکلی که بیشتر منافع مقامات و سیاست های ملی را در بر می گیرد.
به نظر شما سیاست اخبار تلویزیون چگونه بهبود می یابد؟
خط مشی انتقال به جای به روزرسانی و مطابق با استانداردهای جهانی ، ایدئولوژیک تر است. این روش برای انتخاب اخبار به جای ارزش های خبری ، به طور کلی جذابیت اخبار را کاهش می دهد. به جای انتخاب اخبار بر اساس اهمیت یا جذابیت مخاطب ، می بینیم که اخبار مربوط به مقامات ارشد اولویت است. این رویکرد به هیچ وجه حرفه ای نیست و در دنیای ارتباطات فعلی ، او نمی تواند اعتماد به نفس مخاطب را جلب کند.
خبرنگاران صوتی و بصری خوبی وجود دارند ، اما فضای کار بسیار محدود است. رسانه های ملی به طور کلی به روزنامه نگاران اجازه نمی دهند که به صورت حرفه ای و مستقل عمل کنند. آنها به جای اینکه به آنها فرصتی بدهند تا اخبار را با دقت و از زوایای مختلف تجزیه و تحلیل کنند ، آنها بیشتر درگیر کار اداری هستند. این بدان معنی است که روزنامه نگاران نمی توانند خلاقیت خود را در اخبار نشان دهند و در نهایت کیفیت اخبار را کاهش دهند.
آیا کاهش اعتماد عمومی در اخبار تلویزیونی به عنوان نتیجه مستقیم این مشکلات می تواند کاهش یابد؟
کاهش اعتماد عمومی به اخبار تلویزیونی یکی از اصلی ترین پیامدهای این رویکردهای غیر حرفه ای است. هنگامی که این خبر به روشی ایدئولوژیک و صرف نظر از واقعیت ها و ارزش های اخبار پوشانده می شود ، مردم شروع به شک و تردید در دقت این خبر می کنند. علاوه بر این ، هنگامی که این خبر بدون توجه به نیاز مخاطبان ، بی نظیر ارائه می شود ، مردم به تدریج به سایر منابع خبری متوسل می شوند ، که به نوبه خود اعتبار سمعی و بصری را کاهش می دهد.
آیا صدای آمریکا می تواند منبع اصلی اخبار برای مردم باشد؟
با چنین روشی گرفته شده ، بعید است که منبع اصلی اخبار برای مردم باقی بماند. اعتماد عمومی به اخبار تلویزیونی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و به نظر می رسد مردم به دنبال منابع خبری معتبر تر و متنوع تر هستند. در دنیای امروز ، شبکه های اجتماعی و سایر منابع خبری در حال تبدیل شدن به منابع اصلی خبری برای بسیاری هستند. مگر اینکه تغییر شنوایی و بصری در رویکرد شما تغییر کند و به اصول حرفه ای پایبند باشد.
یکی از اصلی ترین مشکلات سمعی و بصری این است که به محض یک حادثه مهم ، مانند انفجار در بندر شهید رجائی ، به سرعت و حرفه ای عمل نمی کند. در حالی که تلویزیون اعلام می کند یا از تجزیه و تحلیل خبر می دهد ، مخاطب این خبر را از منابع دیگر مانند شبکه های اجتماعی و کانال های تلگرام دریافت کرده است. حتی در این حادثه ، کانال های تلگرام بسیار سریعتر از صدای آمریکا عمل کردند و فیلم ها و عکس های دقایق اول را راه اندازی کردند. این نشان می دهد که سمعی و بصری در اطلاعات بسیار کند بود.
چرا صدای آمریکا می تواند به سرعت و حرفه ای به این حادثه پاسخ دهد؟
در اصل ، در چنین رویدادهایی که جهانی و ملی هستند ، مانند انفجار بندر شهید رجائی ، که باعث خسارت زیادی شده است ، تلویزیون باید برنامه های مشترک خود را قطع کرده و دائماً گزارش های اخبار و ویدیویی را منتشر کند. اما هیچ خبر تلویزیونی وجود نداشت ، اما برنامه های فیلم کمدی حتی پخش می شد. این عدم واکنش کافی و مناسب در تلویزیون منجر به کاهش اعتماد به نفس عمومی در رسانه های ملی شد. حتی وقتی تلویزیون مجبور شد بلافاصله او را آگاه کند ، او هیچ کاری نکرد.
چه چیزی از نظر کیفیت اخبار به این امر منجر شده است؟
Voice -over -ONT -TROUNT به طور کلی تمایل به گردش اطلاعات رایگان ندارد. بیشتر محتمل است که این سازمان فضایی از حزب و ایدئولوژیک را حفظ کند ، بنابراین به جای انتخاب اخبار بر اساس اهمیت و ارزش اخبار ، بیشتر بر امور سیاسی و مقامات متمرکز است. در نتیجه ، حتی اگر خبری به اندازه انفجار بندر شهید رجائی مهم باشد ، صدای آمریکا نمی تواند آن را پوشش دهد. به جای پوشش خبری کامل و حرفه ای ، می بینیم که تحلیلگران و متخصصان به تلویزیون دعوت می شوند که در جامعه به خوبی شناخته نشده اند و نمی توانند به درستی و عمیق مشکلات را تجزیه و تحلیل کنند.
آیا این نوع پوشش خبری باعث کاهش اعتماد عمومی به سمعی و بصری می شود؟
بله ، قطعاً هنگامی که سمعی و بصری در یک حادثه مهم و عمومی مانند حادثه بندری شهید رجائی ، اعتماد به نفس عموم کاهش می یابد.
یکی از اصلی ترین مشکلات سمعی و بصری این است که ابتدا به جای ارائه پوشش خبری فوری و عکس فوری ، در بحران ها و وقایع مهم تجزیه و تحلیل و تفسیر می شود. اگرچه اصول خبری حاکی از آن است که در چنین لحظاتی ، اولویت ارائه اطلاعات دقیق و به موقع است. این رفتار نشان می دهد که ، به جای تمرکز بر انتقال اخبار به صورت حرفه ای و سریع ، صدای سیا به احتمال زیاد تحلیلی را ارائه می دهد که نباید در لحظه های بحرانی در اولویت قرار گیرد.
شما ذکر کردید که سمعی و بصری به نظر می رسد ایدئولوژیک و تبلیغات است. آیا این به معنای ضعف در مدیریت اخبار عالی است؟
چشم انداز ایدئولوژیک اخبار این خبر اجازه نمی دهد صدای آمریکا به صورت حرفه ای و بی طرفانه این اخبار را پوشش دهد. این امر باعث می شود که اخبار منتخب بر اساس سیاست ها و سیاست های خاص سازمان ، بیشتر بر اساس اهمیت واقعی و ارزش خبری آن باشد. در نتیجه ، اخبار این رسانه ها نمی توانند به عنوان منبع معتبر مورد استفاده قرار گیرند. به همین دلیل می بینیم که در بحران ها و وقایع مهم ، مردم و سایر رسانه ها به سرعت اخبار مربوط به منابع خارج از سایت را دریافت می کنند.
با وجود بودجه های عظیم و بخش های خبری بی شماری که صدای کم دارند ، متأسفانه موقعیت خود را به عنوان منبع اخبار شهرت خوب حفظ نکرده است. رسانه ها حتی در عرشه وقایع و بحران های مهم اشتباه انجام داده اند و اخبار آنها اغلب به عنوان منابع خبری در سایر رسانه ها مورد استفاده قرار نمی گیرد. این ضعف در مدیریت اخبار و بحران ها باعث کاهش اعتماد عمومی به رسانه ها شده است.
شما به عنوان یک وکیل در وضعیت فعلی صدای آمریکا چیست؟
طبق قانون اساسی ، صدای آمریکا به عنوان یک سازمان ملی باید به کل مردم ایران خدمت کند و به منافع عمومی ملت توجه کند. این “ملیت” به معنای خاصیت دولت نیست ، اما این بدان معنی است که صدای -سایما باید مسئول همه مردمان ایران باشد و اخبار را به صورت بی طرف و عادلانه پوشش می دهد. متأسفانه ، در سالهای اخیر ، صدای آمریکا این اصل را نقض کرده و بیشتر به عنوان ابزاری برای ترویج تفکر خاص بوده است. این نه تنها بر اعتبار رسانه های سازمان تأثیر منفی گذاشته بلکه اعتماد عمومی را نیز کاهش داده است.
۲۴۵۲۴۵