ترند های روز

سخنان معین در فاجعه بزرگ ملی/ مقدم: قوانین را مرور کنیم/خانیکی: نخبگان به قول کدکنی نمی بینند چه می خواهند و چه می بینند نمی خواهند.

به گزارش خبرگزاری اخبار آنلاینهمایش مهاجرت نخبگان علمی ایران امروز: چالش ها و راهکارها در مرکز همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می شود. تاریخ برگزاری این کنفرانس 12 و 13 ژانویه 1403 می باشد.

بر اساس این گزارش، دکتر مصطفی معین، مدیر انجمن اخلاق علم و فناوری و مدیر همایش، در کلیپ تبلیغاتی این همایش که در کانال دکتر خانیکی منتشر شده است، درباره لزوم برگزاری چنین همایشی می گوید: می خواهم بگویم که موضوع مهاجرت یا فرار مغزها در بعد اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی برای کشور مهم و بسیار مضر است.

معین در ادامه گفت: به نظر من سرمایه اصلی کشور ما قبل از نفت و گاز و منابع طبیعی و زیرزمینی نیروی انسانی ایران است بنابراین این موضوع فرار مغزها به نظر من یک فاجعه ملی است که میلیون ها نفر مردم برخی از فرزندان باهوش و با استعداد این کشور که می خواستند به کشور خود کمک کنند، اکنون نمی توانند و در سراسر جهان پراکنده شده اند و در حال ارائه خدمات به کشور ما و پدیده مهاجرت است باید هر چه زودتر به عنوان یکی از اولویت های ملی مورد توجه قرار گیرد و برای آن چاره اندیشی شود.

وی افزود: همه ما باید از لباسمان گرفته تا فرهنگ، تاریخ و سرمایه های علمی مان افتخار کنیم، اما متاسفانه در کشور ما در مورد این حاکم برعکس است، می توانم به شما بگویم که در دوره معاصر، قهرمان سوزاندن سرمایه و همچنین قهرمان فرصت های سوزان.» ما در کشور هستیم، از فرصت ها به خوبی استفاده نمی کنیم، چون به جای عقلانیت بیشتر، تعصبات کورکورانه حاکم است.

دکتر مسعود صفایی مقدم، دبیر علمی همایش، قوانینی را که با شرایط کشور تطبیق نمی دهد به عنوان یکی از عوامل موثر در مهاجرت مغز ذکر می کند. وی گفت: با شرایطی مواجه هستیم که باعث مهاجرت بی رویه نخبگان عزیز کشورمان بهمنی شده است. ما باید رویکرد خود را در وضع و تصویب قوانین و در بسیاری از برنامه هایی که به ویژه برای جوانان و نخبگان ایجاد می کنیم، بازنگری و بازنگری کنیم.

دکتر هادی خانیکی، عضو شورای سیاستگذاری و کمیته علمی همایش، از منظر جامعه شناختی به بیان چگونگی قطع پیوند مردم با جامعه مادر پرداخت. وی گفت: زمانی که پیوند انسان با جامعه خود کم شود، احساس تعلق به وطن او کاهش می یابد و احساس می کند در معرض تبعیض، نابرابری و تحقیر، بی آینده ای و امثال آن قرار دارد و از آزادی های لازم برخوردار نیست. محدودیت هایی که به گفته آقای شفیعی کدکنی، آنچه را که می خواهد نمی بیند و آنچه را که نمی خواهد، طبیعتاً در جست و جوی ایده ی زندگی بهتر مهاجرت می کند.

خانیکی افزود: معضل فرار مغزها فقط یک معضل مختص ما و مختص این دوره نیست، هرچند تشدید شده اما در برخی زمینه ها جهانی شده است.

دکتر تقی شمخی، دبیر اخلاق در علوم فناورانه و عضو شورای سیاستگذاری، به تحلیل هدف انقلاب اسلامی ایران پرداخت و گفت: انقلاب کردیم تا شرایط زندگی بهتری را در کشورمان فراهم کنیم تا اگر وجود داشت، آن را کاهش دهیم. مهاجرت، اما متأسفانه می بینیم که مهاجرت در حال افزایش است.»

شمخی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از مهاجرت باید کشور را توسعه دهیم، گفت: (نخبگان) می خواهند از دنیای در حال توسعه به دنیای توسعه یافته حرکت کنند، ما وظیفه داریم این مدل را تغییر دهیم، چگونه؟ ما وظیفه داریم کشورمان را تبدیل کنیم. در یک کشور توسعه یافته سیستم های دولتی ملی خود را اصلاح کنیم تا ایران محیطی مناسب برای زندگی همه ایرانیان باشد.

216216

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا