سانسور و افراط گرایی مهمترین عامل برای سرکوب جهان عرب / جریان های فکری معاصر در جهان عرب و شاخص ها و منشأ آن

به گفته خبرگزاری اخبار آنلاینجهان عرب شاهد تحولات تعمیم یافته فکری و اجتماعی در قرن بیست و اوایل قرن بیست و یکم بوده است. این تحولات تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی متعدد ، از جمله استعمار ، نفوذ غربی ، انقلاب های اجتماعی و تحولات سیاسی قرار گرفته است. می توان گفت که عواملی که بر شکل گیری جریان های فکری معاصر در جهان عرب تأثیر می گذارد ، تحت تأثیر استعمار و نفوذ غربی ، بیداری اسلامی ، تحولات سیاسی و اجتماعی و توسعه فناوری اطلاعات قرار گرفته است. همچنین پنج جریان اصلی روشنفکری در جهان عرب وجود دارد ، از جمله جریان اسلامی ، جریان ناسیونالیستی ، جریان لیبرال ، جریان مارکسیستی ، جنبش مدرن اسلامی.
جلسه “افکار معاصر در جهان و افراد و ریشه های عرب” با مشارکت مسعود فکرری ، سید حسین سید و خلیل پلوینی در روز سه شنبه ، 16 فوریه 1403 برگزار می شود و ورود به صورت رایگان و آزاد است.
این جلسه در فضای مجازی برگزار می شود و انتقال از طریق لینک زیر (ورود با گزینه مهمان) خواهد بود:
https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/arabic
برخی از متفکران برجسته در طول عمر جهان عرب شامل می شوند عبدالله آل -آرو فیلسوف و متفکر لبنانی ، به عنوان یکی از مهمترین متفکران معاصر عرب معروف است. وی با کار خود بر مشکلات هویت عربی ، مدرنیته و اسلام تأثیر گذاشته است. ایزات آتالله فیلسوف و نویسنده مصری که به دلیل کار خود در زمینه فلسفه سیاسی و اجتماعی مشهور است. او یکی از منتقدان اصلی اسلام سیاسی و طرفدار دموکراسی و آزادی های فردی است.حسن حنافی فیلسوف مصری که به خاطر آثار خود در مورد فلسفه دین و تفسیر قرآن شناخته شده است. او سعی کرده است اسلام را با ایده های مدرن تطبیق دهد. سعد الدین ابراهیم فیلسوف و جامعه شناس مصر که به دلیل کار خود در مورد جامعه شناسی دین و اندیشه سیاسی اسلامی شناخته شده است. او یکی از منتقدان اصلی جریان های افراطی اسلامی است.
فد زکریا ، جامعه شناس و نویسنده مصری که به دلیل کار خود در زمینه جامعه شناسی و توسعه سیاسی شناخته شده است. او یکی از منتقدان اصلی استبداد و دیکتاتوری در جهان عرب است. و عزیدین ابراهیم ، فیلسوف و نویسنده تونسی ، به خاطر آثار خود در مورد فلسفه دین اسلامی و تفکر سیاسی شناخته شده است. او یکی از منتقدان اصلی اسلام گرایی سیاسی است. باید گفت که زمینه های فعالیت این متفکران فلسفه ، جامعه شناسی ، سیاست و دین است.
به گفته کارشناسان ، مهمترین چالش هایی که این متفکران با آن روبرو هستند سانسور و سانسور بسیاری از این متفکران به دلیل دیدگاه مهم آنها است. علاوه بر این ، جریان های افراطی و افراطی ، نظرات این متفکران را تهدیدی برای خود می دانند و با آنها مقابله می کنند. یکی دیگر از چالش های پیش روی این متفکران ، تغییر سریع در جهان عرب است. تحولات سریع سیاسی و اجتماعی در جهان عرب باعث شده است که این متفکران دائماً با شرایط جدید سازگار شوند.
216216