ترند های روز

از هویت گرفته تا تعامل جهانی با زبان مشترک آهنگ گهواره

در مصاحبه ای با ایسنا ، جواد رسولی گفت: “دسته فرهنگ مردم ، که همچنین یک شرکت تابعه است ، بخشی از ادبیات شفاهی را در بر می گیرد.” جمع آوری ادبیات شفاهی و فرهنگ مردم کاری نیست که با فشار و تحمیل انجام شود یا غالب باشد ، اما برنامه ریزی فرهنگی می تواند به توسعه آن کمک کند. اما باید در نظر گرفت که فقط بخش های دولتی و حاکمیت نمی توانند این هدف را برآورده کنند. نیاز به حفظ ترانه های گهواره این است که بخشی از فرهنگ ، تاریخ ، زبان و عقاید ما را دارد. علاوه بر این ، جنبه های تاریخ آموزش نیز نقش زنان ، انسان شناسی و مطالعات اجتماعی ایران را به ارمغان می آورد.

وی افزود: مسئله مهم دیگر این است که آهنگ های ترانه ها نه تنها از ایران فعلی هستند ، بلکه این شعرها در کشورهایی دیده می شود که تحت تأثیر فرهنگ و تمدن و فارسی ایران قرار گرفته اند. ” حتی ممکن است یک آهنگ گهواره در منطقه کردستان وجود داشته باشد که به کلمات آذری وجود دارد ، اما هنوز مضامین فرهنگی گهواره فارسی است. در کشورهایی که تمام یا بخشی از مردمشان فارسی صحبت نمی کنند ، مانند ازبکستان ، این تأثیر نیز مشهود است ، زیرا فرهنگ و تمدن ایران در این مناطق بسیار گسترده بوده است. لازم به ذکر است که وقتی صحبت از تمدن و فرهنگ ایران می شود ، تنها ایران فعلی با محدودیت های سیاسی فعلی نیست. در عوض ، این بدان معنی است که این فرهنگ در حال حاضر و هنوز زنده است.

آهنگ های گهواره می توانند بخشی از دیپلماسی فرهنگی بین المللی باشند

راسولی خاطرنشان كرد: با درک بهتر فرهنگ عامه و ادبیات شفاهی ، از جمله ترانه های گهواره ، می توانیم درک و درک بین هموطنان را افزایش دهیم. در بعد ملی آهنگ گهواره ، آنها متحد و هویت هستند و می توانند به انسجام ملی یک کشور کمک کنند. در سطح بین المللی ، ترانه های آهنگ همچنین می توانند بخشی از دیپلماسی فرهنگی باشند. اگر فضای خوبی برای مجموعه ، فرمولاسیون ، طبقه بندی و تبلیغ آهنگ های گهواره وجود داشته باشد ، نه تنها واحد ملی را تقویت می کند بلکه با کشورهای همسایه و فراتر از آن تعامل دارد. بنابراین ، اهمیت این موضوع صرفاً ادبی یا هنری نیست ، بلکه یک نیاز انسانی ملی و فراملی است که نتایج مؤثر خواهد داشت.

توجه به فرهنگ مردم وظایف آشکار دولت ها است.

وی ادامه داد: “متأسفانه ، دولت ها به این موضوع توجه نکرده اند و مشکلات سیاسی و اقتصادی منجر به مشکلات علوم انسانی از جمله این نیاز فرهنگی شده است.” با این حال ، این نمی تواند یک توجیه قابل قبول باشد ، زیرا پرداختن به فرهنگ مردم یکی از وظایف آشکار دولت ها و حاکمیت است ، و این فقط قوه مجریه نیست. به عنوان مثال ، یکی از شاخص هایی که می تواند در قوه مقننه و برای تدوین قوانین مؤثر باشد ، توجه به فرهنگ مردم است. متأسفانه توجه به فرهنگ و ادبیات شفاهی مردم و گهواره اکنون فقط در سطح برخی علاقه مندان ، مربیان و محققان مستقل دیده می شود. هیچ نهاد تخصصی برای این مشکل تعریف نشده است و بودجه اختصاصی وجود ندارد. اقدامات كوچك ، خودجوش و البته موثری مانند نوشتن دائر ycl المعارف فرهنگ مردم دائر ycl المعارف بزرگ اسلامی ، آنها فقط نتوانستند این كار را انجام دهند.

محقق و استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: “سازمان میراث فرهنگی در بخش میراث نامشهود به نوعی با آن رفتار کرده است ، اما آهنگ های گهواره را در نظر نگرفته است ، در حالی که آهنگ های گهواره در بین مردم محبوب بوده و به نسل ها منتقل شده اند.” ما می بینیم که بسیاری از آهنگ های گهواره نه تنها خوانا بودند بلکه یک مدیر اجرایی بودند ، به این معنی که حرکات همراه با آنها وجود داشته است. این حرکات با بدن و صورت اتفاق افتاد و احساسات و احساسات خواننده را منعکس می کند. بخش موسیقی آهنگ گهواره نیز بسیار با ارزش است. برخی از محققان مستقل ، از جمله لیدی سیما بینا ، این آهنگ های گهواره را بررسی کرده اند و حتی آلبوم هایی را نیز منتشر کرده اند.

وی افزود: “امروز ، آهنگ های آهنگ هنوز در نوزادان کودکان غالب هستند ، اما پس از چند ماه ، این روند به دلایل مختلف از جمله شرکت های والدین و شیوع فناوری کاهش می یابد.” والدین ترجیح می دهند به جای خواندن آهنگ گهواره ، موسیقی نرم را برای کودک پخش کنند. البته نقش آموزش در استفاده صحیح از فرهنگ و ادبیات شفاهی نیز مهم است. متأسفانه ، سیستم آموزشی ما برنامه خاصی برای زندگی یا پرورش کودکان یا تربیت سالم با کودکان ندارد. این کمبودها ابزارهای ارتباطی سالم ، از جمله آهنگهای گهواره ، در زندگی افراد ایجاد کرده است.

راسولی گفت: بدیهی است که وقتی آهنگ گهواره به عنوان یک عنصر ارتباطات تضعیف می شود ، آن را با چیزی بیش از ضعف بین والدین ، ​​مربیان و پرستاران با کودک جایگزین نمی کند. این یک تصور اشتباه است که پخش موسیقی یا دادن تلفن همراه به کودک می تواند یک آهنگ گهواره بگیرد. درست هنگامی که ما تمایل به تغذیه از غذاهای سالم به فست فود داشتیم ، همین اتفاق در زمینه فرهنگ رخ داده است.

آهنگ های گهواره را در زمینه فرهنگ حفظ کنید ، راهی برای حرکت به نسل بعدی

وی گفت: راهی برای انتقال ترانه های گهواره به نسل های آینده ، حفظ آنها در زمینه فرهنگ مردم است. اگر این عناصر فرهنگی به طور طبیعی کشت و شکوفا شوند ، مؤثرتر خواهند بود. وزارت فرهنگ و جهت گیری اسلامی ، وزارت فرهنگ ، IRIB ، آموزش و مرکز رشد فکری کودکان و نوجوانان می تواند در تغییر رویکردهای خود در این زمینه نقش داشته باشد ، اما تاکنون این نهادها توجه جدی به این مشکل نکرده اند.

محقق و معلم زبان و ادبیات فارسی افزود: “امروز ، با وجود فناوری های جدید ، می توان از ابزارهای مختلفی برای جمع آوری و انتقال آهنگ های گهواره استفاده کرد.” اولین قدم ضبط آهنگ های گهواره ای است که تاکنون مستند نشده اند. بسیاری از این ترانه های گهواره نیز در افغانستان ، تاییکستان و ازبکستان غالب هستند و آنها را با مقایسه نسخه های مشابه جمع می کنند و می توانند یک گنج ارزشمند ایجاد کنند. اما خوشبختانه ما فرصت های صحیح را از دست داده ایم و این همکاری فرهنگی بین کشورهایی که صحبت می کنند فارسی است ، تحت تأثیر مسائل سیاسی قرار گرفته است.

وی گفت: در زمینه تولید آهنگ گهواره ، باید در نظر گرفت که آهنگ های گهواره به صورت خودجوش بنا شده و مبتنی بر نیازهای عاطفی و اجتماعی مردم هستند. در برخی مطالعات ، آهنگ های گهواره منتشر شده است که در واقع شاعران شاعران معاصر هستند و در بین مردم محبوب نبوده اند. برخی از این آهنگ های گهواره ، مانند نمونه احمد شملو ، در واقع سیاسی هستند و برای کودکان مناسب نیستند. این آهنگ های سیاست و گهواره اجتماعی نباید با آهنگ های سنتی گهواره اشتباه گرفته شود.

راسولی تکرار کرد: در استان خراسان ، محققان برجسته در زمینه فرهنگ مردم فعال بوده اند. تشویق کنندگان دکتر بیهاگی نیز پیشگام این زمینه بودند که تحقیقات آنها نشان می دهد که چگونه می توان فرهنگ مردم را به درستی جمع آوری و تجزیه و تحلیل کرد. به یاد داشته باشید ، آنچه این بزرگان جمع آوری کرده اند از فرهنگ واقعی مردم گرفته شده است ، نه از متون ادبی و سیاسی ساخته شده در دوره معاصر.

۲۴۴۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا