ترند های روز

ابراهیم حسنبیگی: جشنواره ها نوری از زندگی برای مفهوم ایثار است

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، این نویسنده گفت: جشنواره ها و همایش ها به تنهایی کافی نیست. این رویدادهای فرهنگی یک یادآوری است و نسل جوان این فلش را نمی بیند و به این گونه همایش ها نمی آید.

به گزارش ستاد خبری نهمین کنگره سراسری شعر و داستان ایثار، نویسنده «ریشه در اعماق» برگزیده 20 سال داستان نویسی انقلاب و دفاع مقدس معتقد است: یک نویسنده باید یک عمر هم داشته باشد. تجربه تا استعداد، تکنیک و توانایی نوشتن. نویسنده ای که جنگ را گذرانده از مفاهیمی چون ایثار و مقاومت می نویسد، اما نویسنده جوان که تجربه جنگ را ندارد باید به سراغ تجربیات دیگران برود و تحقیق و مطالعه کند تا جنگ را درست درک کند. قادر به نوشتن در مورد آن

حسنبیگی با اشاره به اینکه تعداد کمی از نویسندگان جوان دست به چنین تحقیق و پژوهشی می زنند، افزود: نویسنده جوانی که جنگ ندیده است زمانی به این مسائل فکر می کند که فضای فرهنگی کشورش چنین سوالاتی را مطرح کند، مثلاً سالی بیش از 10 فیلم و سریال باشد. ارائه با موضوع جنگ، انتشار تعداد قابل توجهی رمان و داستان مرتبط با جنگ و برگزاری همایش ها و نشست های فرهنگی متعدد. به عبارت دیگر باید مجموعه فرهنگی فعالی با این نوع مفاهیم در جامعه وجود داشته باشد تا نسل های جنگ نامرئی تحریک شوند و بخواهند از شر آن خلاص شوند.

برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در نبود چنین جریان های قدرتمندی، جریان مقاومت، ایثار و دفاع کاهش یافته است که از نویسندگان نسل های پس از جنگ نمی توان انتظار و انتظار داشت. . در آینده، وقتی نسلی که جنگ را دیده از دنیا برود، ممکن است دیگر اثری از جنگ نبینیم.

وی همچنین تصریح کرد: از سوی دیگر عوامل بازدارنده ای در جامعه مانند مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نارضایتی عمومی از شرایط جامعه وجود دارد که فرصت و فرصتی برای این گونه فعالیت های فرهنگی فراهم نمی کند. وقتی در تاریکی مطلق هستید، نمی توانید به نور فکر کنید، احساس می کنید که تمام وجود تاریک است.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی اصلا بعید نیست که پرونده موضوعاتی مانند ایثار، دفاع مقدس و جنگ به طور کامل برای نسل های آینده بسته شود، تصریح کرد: هر چه از زمان جنگ فاصله بگیریم آثار کمتری دارد. درباره جنگ نوشته یا اجرا شده است. همین روند ادامه خواهد داشت مگر اینکه در آینده اتفاقات خاصی رخ دهد، شاهد دگردیسی یا تغییر فرهنگ و جامعه باشیم تا نسل آینده دلسوزانه به تاریخ کشور نگاه کند و در این زمینه اقدام کند.

وی البته تاکید کرد: اگر با کمی امید به موضوع نگاه کنیم، شاید با گذشت زمان تحولات و دگرگونی هایی در جامعه ایجاد شود و حکومت داری و فدرالیسم شکل بگیرد تا مردم به حماسه های تاریخی کشور خود توجه کنند.

حسنبیگی ابراز امیدواری کرد که زمانی برسد که مردم به هشت سال دفاع مقدس رجوع کنند و نویسندگان و هنرمندان حداقل به مضمون جنگ در اسناد تاریخی توجه کنند و آثاری درباره جنگ و به تبع آن فداکاری خلق کنند.

وی تصریح کرد: این اتفاق پس از دو جنگ جهانی در اروپا رخ داد و اکنون پس از 80 سال هنوز درباره جنگ دوم و حتی اول فیلم و کتاب نوشته می شود. دو نسل تغییر کرده اند و هنوز به آن حماسه ها می اندیشند و آثاری درباره آنها خلق می کنند.

گفتنی است اختتامیه نهمین کنگره سراسری شعر و داستان ایثار به رهبری علمی دکتر محمد مرادی سی ام دی ماه جاری در شیراز برگزار می شود.

۵۷۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا